Nestle îşi vinde mărcile de îngheţată din SUA către Froneri, pe 4 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 decembrie 2019

Nestle îşi vinde mărcile de îngheţată din SUA către Froneri, pe 4 miliarde dolari

Nestle SA, cel mai mare grup alimentar din lume, a decis să înstrăineze activităţile de producţie a îngheţatei din SUA către Froneri Ltd., într-o afacere evaluată la 4 miliarde de dolari, anunţă Reuters. În urma tranzacţiei, controlul brandurilor precum Häagen-Dazs ajunge la Froneri - societatea mixtă pe care compania elveţiană Nestle a creat-o în 2016.

Froneri a luat fiinţă după ce Nestle a unit operaţiunile sale europene de pe segmentul îngheţatei din 20 de ţări cu cele ale R&R, divizie a societăţii franceze de private equity PAI Partners.

Cu operaţiuni în regiuni ce includ America Latină şi Asia, Froneri este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa mondială a îngheţatei, cu o cifră de afaceri de aproape 2,9 miliarde de franci (2,91 miliarde de dolari) în 2018.

Afacerea anunţată ieri va extinde prezenţa Froneri în Statele Unite şi este aşteptată să aducă un plus de 1,8 miliarde de dolari vânzărilor sale anuale.

"Suntem convinşi că modelul de afaceri de succes al Froneri poate fi extins pe piaţa SUA", a declarat ieri directorul executiv al Nestle, Mark Schneider.

Nestle are în proprietate drepturile pentru distribuţia îngheţatei Häagen-Dazs în SUA, iar compania americană General Mills Inc. vinde această marcă premium pe pieţele din afara Statelor Unite.

De când a ajuns în fruntea Nestle, în 2016, Schneider a lansat o strategie concentrată pe vânzarea de produse premium, din categoria celor cu creştere ridicată, precum mâncarea de bebeluşi şi cafeaua, renunţând la operaţiunile neperformante.

Anul acesta, compania elveţiană a scos la vânzare marca de alimente Herta, înstrăinând totodată operaţiunile din domeniul îngrijirii pielii către un consorţiu condus de EQT Partners, în schimbul sumei de 10,2 miliarde de franci.

Tranzacţia de vânzare a mărcilor către Froneri este aşteptată să se finalizeze în primul trimestru din 2020, după obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare, potrivit anunţului Nestle. Ulterior, compania elveţiană va continua să deruleze operaţiuni pe piaţa îngheţatei din Canada, America Latină şi Asia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb