Un număr de 25 de studenţi ai unor facultăţi de drept din România şi alte ţări europene participă în aceste zile la prima şcoală internaţională de proprietate intelectuală din ţara noastră. Societatea civilă de avocaţi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NDKP) este principalul organizator şi finantator al proiectului, avînd sprijinul The European Law Students' Association - ELSA Bucureşti şi Romanian Development Law Association - IDLO Alumni.
Ion Nestor, Partener în cadrul "Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen", unul dintre cei trei co-organizatorii şi în acelaşi timp principalul finanţator al proiectului, a declarat: "Este pentru prima oară cînd în ţara noastră este organizată o şcoală de vară pentru studenţii la drept, şcoală ce are ca temă un domeniu din ce în ce mai important, precum cel al proprietăţii intelectuale. Ne-am propus ca acest proiect să aibă o continuitate în timp, iar această ediţie să fie urmată de multe altele".
În cadrul şcolii internaţionale de drept sînt abordate teme precum: încălcarea drepturilor de autor în era digitală, protecţia software, protecţia drepturilor omului şi a intimităţii în raport cu internetul, mărcile şi numele de domeniu. Cursurile sînt interactive, bazate pe discuţii, studii şi exercitii de caz, şi sînt susţinute de profesori şi specialişti în proprietate intelectuală din Statele Unite ale Americii (Robin Gross), Marea Britanie (Simon Newman şi Ian Brown), precum şi specialişti din România - Alexandru Harsany, Zorita Pop, Crenguţa Leaua, Bogdan Manolea, Ştefan-Claudiu Gavrilescu.
Toate cursurile sînt susţinute în limba engleza şi se adresează studenţilor sau masteranzilor la facultăţile de drept atît din România cît şi din restul Europei care au cunoştinte generale despre dreptul proprietăţii intelectuale şi despre utilizarea Internetului.
Cezara Szakacs, Preşedinte ELSA Bucureşti, a spus: "Selecţia a fost una dificilă, primind mai mult de 150 de aplicaţii, atît din partea studenţilor din România cît şi din alte ţări ale Europei. Credem că am reuşit să selectăm cei mai buni dintre aplicanţi, 17 dintre cîştigători sînt studenţi la facultăţile de drept din România, iar 8 sînt studenţi la facultăţi de drept din ţări, precum Italia, Republica Moldova, Turcia, Austria, Danemarca sau Cehia".