Netanyahu: "Evreii trebuie să fie capabili să se apere singuri, pentru că nimeni nu-i va apăra"

F.D.
Internaţional / 2 mai

Netanyahu: "Evreii trebuie să fie capabili să se apere singuri, pentru că nimeni nu-i va apăra"

Evreii trebuie să fie capabili să se apere singuri, pentru că nimeni nu-i va apăra, a estimat joi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, în timp ce tot mai multe voci se ridică împotriva războiului dus de Israel în Fâşia Gaza, relatează AFP.

"Dacă trebuie să ne apărăm singuri, ne vom apăra singuri. Dacă este posibil să mobilizezi 'gentili' (ne-evrei), este bine. Însă dacă noi nu ne vom proteja singuri, nimeni nu ne va proteja", a spus Netanyahu.

Prim-ministrul israelian a făcut aceste declaraţii în timp ce primea supravieţuitori ai genocidului nazist, ce vor participa duminică la memorialul Holocaustului, Yad Vashem, la ceremoniile de Yom HaShoah, Ziua anuală de comemorare a Holocaustului.

Războiul devastator lansat de Israel în Fâşia Gaza ca represalii la atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian, pe 7 octombrie, suscită din ce în ce mai multe critici în întreaga lume.

Evocând mişcarea studenţească de solidaritate cu palestinienii, în campusurile americane, Netanyahu a denunţat săptămâna trecută manifestaţii "oribile" şi "hoardele antisemite" care "îndeamnă la distrugerea Israelului" şi "atacă studenţi şi profesori evrei".

Netanyahu se confruntă de asemenea cu opoziţia internaţională afişată - printre care cea a SUA, aliatul istoric al Israelului - faţă de intenţia sa declarată de a întreprinde o ofensivă de amploare asupra oraşului Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, devenit refugiu pentru un milion şi jumătate de palestinieni, majoritatea strămutaţi din calea războiului.

Prim-ministrul israelian consideră indispensabilă această ofensivă pentru a "anihila" Hamas, însă ONU şi numeroase ţări alertează asupra unui carnagiu.

"Vom face tot ce este necesar pentru a câştiga şi a-i învinge pe inamicii noştri, inclusiv la Rafah", a mai spus Netanyahu joi.

Mai devreme joi, preşedintele israelian Isaac Herzog a denunţat o "terifiantă resurgenţă a antisemitismului" în lume şi mai ales în SUA, unde, potrivit lui, "universităţi reputate, centre istorice ale culturii şi educaţiei", sunt "contaminate de ură şi de antisemitism".

În aceste campusuri americane, "noi vedem cu oroare cum atrocităţile din 7 octombrie împotriva Israelului sunt celebrate şi justificate", a continuat Herzog, cu referire la atacul fără precedent al Hamas împotriva Israelului.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. de ce "evreii" si nu "israelienii" ? alternanta asta intre apartenenta religioasa si cetatenie in functie de interes este de o ipocrizie ...

    1. ...

    Recent si SUA si Franta i-a aparat atunci cind Iranul i-a atacat si au distrus sute de rachete si drone .

    ce guralivi sunt evreii cu americanii in spate......

    1. si da si nu, daca nu-i tineau americanii probabil bombardau toate siturile iraniene unde este ceva legat de nucleare si rachete. Israel poate trimite un F35 care opreste deasupra celei mai mari moschei din Teheran , pilotul face peste turla treaba nr1 si nr2 si apoi pleaca si aia afla deabia a doua zi cand dau cu matura pe covorul de rugaciuni.

      asta in capul tau mic si gol

    ... ma intreb cum o sa imparti cbdc pe front ...

    1. ... soros finanteaza brain dead "students" ... let hem win ... who will pay after?!!!! ...

    Bibi s-a demascat, vorba lui Petre Roman de prin ian. - febr. 1990, când cu revoltele antiFSN.

    Acum după Bibi, toată lumea goym a devenit antisemita, când de fapt este vorba de ororile din Gaza. 

    Și totuși nimeni nu îl numește pe Bibi extremist. 

    Ce se întâmplă acum în Gaza aduce a purificare etnică. Nici un motiv nu poate fi invocat pentru așa ceva.

    1. istoria e plina de epurari etnice, unele s-au intamplat mai pasnic (natalitate scazuta, emigrari) altele violent. ne place sau nu asa evolueaza lumea.

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb