Netanyahu: "Israelul va continua operaţiunile în Gaza atât timp cât este necesar"

A.C.
Internaţional / 3 august 2014

Actualizare 14:10 Israel a ascultat convorbirile lui Kerry din timpul negocierilor de pace

Israel a interceptat convorbirile Secretarului de Stat american John Kerry din timpul negocierilor sortite eşecului cu partea palestiniană, anul trecut, informează, azi, publicaţia germană Der Spiegel, citată de AFP.

Articolul afirmă că israelienii şi cel puţin un alt serviciu de informaţii au ascultat conversaţiile lui Kerry, care încerca să medieze negocierile dintre Israel şi Palestina. Aceasta probabil că va tensiona şi mai mult relaţiile dintre SUA şi Israel, informează Der Spiegel.

Kerry a purtat discuţii în mod regulat prin telefon cu oficiali de rang înalt din Orientul Mijlociu în timpul negocierilor care s-au încheiat fără succes în acest an.

Publicaţia germană, care citează "unele surse din servicii secrete", a afirmat că secretarul de stat american a folosit atât linii telefonice sigure dar şi linii telefonice normale prin conexiuni de satelit care erau vulnerabile la tentativele de interceptare.

"Guvernul de la Ierusalim a folosit această informaţie la negocierile asupra unei soluţii diplomatice din Orientul Mijlociu", relatează publicaţia.

Spiegel mai notează că biroul lui Kerry şi guvernul din Israel au refuzat să comenteze asupra acestui raport.

Kerry a făcut din negocierile Israel-Palestina o prioritate centrală la începutul mandatului său şi i-a convins pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi preşedintele palestinian Mahmud Abbas să se întoarcă la masa negocierilor în iulie 2013.

Însă, în aprilie, Israel a făcut un anunţ surprinzător privind planuri pentru 700 de noi aşezări şi a refuzat să elibereze o parte din prizonierii palestinieni. În schimb, Abbas a urmărit să adere la 15 convenţii ONU iar negocierile de pace s-au destrămat.

Kerry a încercat să medieze conflictul din prezent din Gaza şi s-a deplasat săptămâna trecută în Israel.

-----

Actualizare 12:15 Israel îşi retrage unele trupe din Gaza

Astăzi, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat pentru AFP că armata a început să-şi retragă unele trupe de la sol din Fâşia Gaza şi va redistribui altele, însă misiunea este în continuare activă.

"Retragem unele (forţe militare), facem schimbări din interior", a declarat Locotenentul Colonel Peter Larner, declarând operaţiunea ca fiind "în desfăşurare".

"Ne redistribuim în Fâşia Gaza şi eliminăm alte poziţii diferite, şi scoatem alte forţe din interior", a afirmat acesta.

Atât Israel şi Hamas au jurat ieri să continue confruntarea sângeroasă care a ţinut 26 de zile în Gaza, eclipsând eforturile de a pune capăt războiului ce a rezultat până acum în mai mult de 1700 de victime.

------

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat ieri că armata israeliană îşi va continua operaţiunile împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza "atât timp cât este necesar" şi cu "întreaga forţă de care este nevoie", relatează AFP, citat de Agerpres.

"Am promis de la început revenirea la calm pentru cetăţenii Israelului şi vom continua să acţionăm până vom atinge acest obiectiv. Va dura atât timp cât este necesar şi vom folosi întreaga forţă de care este nevoie", a declarat Benjamin Netanyahu la Tel Aviv, în faţa reprezentanţilor presei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb