Netanyahu se prezintă din nou în faţa judecătorilor în procesul în care este acuzat

S.B.
Internaţional / 8 februarie 2021

Netanyahu se prezintă din nou în faţa judecătorilor în procesul în care este acuzat

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu urmează să compară luni din nou în faţa tribunalului districtual de la Ierusalim pentru a răspunde acuzaţiilor de corupţie, înaintea unor alegeri parlamentare cruciale pentru supravieţuirea sa politică, informează Agerpres.

Un complet de trei magistraţi, condus de judecătoarea Rivka Friedman-Feldman, va audia pentru prima dată răspunsul apărării la actul de inculpare care îl vizează pe Netanyahu, singurul şef de guvern din istoria Israelului inculpat în timpul mandatului.

Luni va fi pentru a doua oară când Netanyahu va compărea în instanţă, prima înfăţişare având loc în mai 2020, când i-au fost citite acuzaţiile.

Acestea se referă la mită, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare distincte. Premierul este acuzat că ar fi acceptat în mod repetat cadouri scumpe şi că ar fi încercat să-şi asigure o acoperire mediatică favorabilă în schimbul unor acordării unor avantaje.

Şedinţa de luni era programată iniţial în ianuarie, dar a fost amânată din cauza lockdown-ului impus pe fondul epidemiei de COVID-19 şi relaxat de duminică.

În ajunul prezentării sale în faţa judecătorilor, Netanyahu le-a spus susţinătorilor săi că ştie că aceştia doresc să-l sprijine, însă i-a îndemnat: 'De dragul sănătăţii voastre, de dragul sănătăţii noastre, a tuturor, nu veniţi'.

Audierea de luni are loc cu câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare de la 23 martie. În pofida procesului, partidul Likud al lui Netanyahu continuă să conducă în sondaje, chiar dacă acestea prognozează că îi va fi dificilă formarea unei coaliţii majoritare.

De la precedenta înfăţişare, avocaţii premierului au studiat materialul probatoriu şi şi-au formulat strategiile de apărare. Netanyahu neagă toate acuzaţiile care i se aduc.

Preşedintele Knessetului, Yariv Levin, membru al Likud, i-a îndemnat pe judecători să audieze martori doar după ziua votului, pentru a se evita o 'ingerinţă grosolană a justiţiei' în procesul electoral, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb