Nicolae Ciucă: "Am rugat PSD să avem un acord prin care să nu ne atacăm reciproc şi să nu ne racolăm primarii"

S.B.
Politică / 13 noiembrie 2023

Nicolae Ciucă: "Am rugat PSD să avem un acord prin care să nu ne atacăm reciproc şi să nu ne racolăm primarii"

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat că i-a rugat pe social-democraţi să existe un acord între cele două formaţiuni prin care să nu existe atacuri reciproce şi să nu îşi racoleze primarii, precizând că această chestiune nu s-a întâmplat, informează news.ro.

Nicolae Ciucă a fost întrebat la Prima News dacă, de când au venit la putere social-democraţii, deţinând funcţia de premier, s-a schimbat ceva în modul lor de abordare în coaliţie.

"Sunt convins că premierul Ciolacu o să aprecieze ce spun acum. Am rugat de la început să avem un acord prin care să nu ne atacăm reciproc şi să nu ne racolăm primarii. Şi nu s-a întâmplat chestiunea asta, ba mai mult decât atât înţelegem că mai sunt unul, doi primari, care fiecare dintre ei are afinităţi, vin din urmă, din istorie şi se duc de la stânga la....Am mai folosit o metaforă, nu ştiu dacă e foarte bună, îţi iei bilet să te duci până la Piaţa Matache, la Victoria cobori şi faci stânga", a afirmat Nicolae Ciucă.

Moderatorul a intervenit şi a menţionat că şi PNL a luat primari de la PSD şi a dat exemplul edilului de la Iaşi.

"Ne ducem în istorie să vedem cine a început? Când vii şi anunţi dintr-o dată, nouă primari au trecut... În primul rând că nu au trecut, că nu au cum să treacă, îşi pierd mandatul. Şi sunt convins că până aproape de alegeri se vor răzgândi pentru că primarii liberali vor înţelege care a fost rolul şi în ce fel am înţeles pe perioada guvernării, guvernare liberală, rolul finanţării proiectelor, modul în care am deschis şantiere. Sunt peste 2600 de şantiere deschise în România, se lucrează peste tot, inclusiv în comunele mici", a mai precizat liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Alianta PSD-PNL asigura "viitorul maret" al Romaniei,

    ce misto ca "ciuma rosie" devine democratic si politic corect 

    Propunem ,spre a cunoste adevarul,ca PNL sa aduca in fata publicului o lege ce obliga Partidele din Romania sa isi declare cheltuielile electorale si modalitatea lor de folosire si care le sunt finantatorii aflati in afara banilor obtinuti de la Stat ,pe model SUA .Observam cum doua partide numite AUR si Forta Dreptei cheltuie in piata , la nivel national, sume mari pentru a-si face reclama politica chiar in aceste momente in care tara are nevoie de fiecare banut in plus .Solicitam PNL sa renunte, partial, macar la o parte banii oferiti de Stat spre a face campanie electorala .Solicitam PNL sa isi decupleze pentru aceasta perioada electorala (in curind ) deciziile luate de PSD.Solicitam PNL , din postura de simpatizanti , sa combata si sa arate in public toate formele de fake aparute in Media .Solicitam Presedintelui PNL(romanul absolut ) sa ne prezinte din postura de general(fost ) al Armatei Romaniei care sunt nevoile sociale , politice si militare stiute dar mai putin cunoscute de catre publicul votant .Solicitam domnului Ciuca sa isi decupleze totaldecizia atasata modelului actual de a face politica model ce ofera natiunii o imagine distructiva .Este momentul adevarului .PNL sa ii lase pe toti ceilalti sa se razboiasca mediatic si sa ofere cetatenilor doar adevarul oricit de crud ar fi acesta .Romanii ar trebui sa inteleaga care este scopul partidelor mici ce acum fac eforturi considerabile pentru a-si impinge doar sefii lor de partid in vederea cistigarii unui loc in Parlamentul European .Votati doar partidele consacrate (care pot face cite ceva pentru cetateni ) . Ăsta ar trebui sa devina scopul national al tuturor votantilor . Un numar mare de votanti aidoma celor intimplate in Turcia sau Franta ar scoate din joc micile partide care incurca scena politica a Romaniei fiind mereu impotriva deciziilor celor care cistiga alegerile .Ati vazut cu totii cit de mult rau politic au facut cei care cindva au fugit de la guvernare .

    1. Fratele meu drag, esti un optimist incurabil,

      dar ce este legal si drept ptr. USA,

      nu se aplica si coloniilor economice/politice 

    In anumite cazuri pe care trebuie sa le analizeze partidul ,primarii pleaca pentru ca in organizatia judeteana sunt placati ,sau chair persecutati in ciuda rezultatelor de catre sefii de organizatie . Adica sunt deja avertizati ca nu mai sunt sprijiniti ,ca in politica locala ,alegerile acestea sunt totul . PNL (care are un istoric urias de fagocitoza si lupte interne ,sciziuni ,fracturi etc ) trebuie sa analizeze si sa demonteze conflictele si vanitatile locale ca pierde tot avantajul efortului facut de d Ciuca cat a fost premier !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb