Nicolae Ciucă: "Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat"

S.B.
Politică / 14 iunie

Nicolae Ciucă: "Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă transmite, vineri, că dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat, iar victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate, informează news.ro.

Potrivit liderului liberal, această rană a societăţii rămâne deschisă până când instanţa va da vinovaţilor pedepsele pe care le merită.

"Mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne o pagină neagră în istoria noastră recentă. Regimul de atunci a interzis libertatea de opinie, suprimând un protest paşnic al opoziţiei, care îşi manifesta libera expresie, câştigată în decembrie 1989. Învrăjbirea oamenilor, fictivele lovituri de stat şi manipularea - toate pornite de la nivel înalt în aparatul de stat - au generat valuri de ură şi violenţă în societate", spune Nicolae Ciucă în mesaj.

Liderul PNL arată că, îm calitate de partid de opoziţie şi militant activ pentru diversitatea opiniilor, Partidul Naţional Liberal a fost o ţintă a represiunii. Sediul nostru central şi cel al PNŢCD au fost devastate de mineri. Am rămas însă, neclintiţi, apărătorii statului de drept şi ai unei societăţi deschise.

"Din păcate, dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat, iar victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate. Această rană a societăţii româneşti rămâne deschisă până când instanţa va da vinovaţilor pedepsele pe care le merită", arată Ciucă în mesajul de pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Da' cu Dosarul 10 august 2018 ce faceti ?

    asteapta sa moara Iliescu mai draga, dosarul mineriada

    1. DOMNULE CIUCA. DESPRE MOARTEA lui KENEDY,stiti ceva. ?Cand o sa se spuna ADEVARUL.? AVETI ceva relatii la FBI,sau va dati doar cu parerea.!

      ilescu,tu esti?

    Ciuca devine din aparator atacant .Ciuca nu se va referi direct la persoane dar din deducerea textelor si a afirmatiilor viitoare vom intelege despre cine este vorba .Desprinderea de PSD .Tema mai sus amintita .Doar un General poate conduce in momentele de razboi natiunea .Realizarile vizibile ale Primarilor PNL. Jocul economic liberal .Seriozitatea si implicarea directa a Generalului in realizarile Guvernului Coalitiei .Disparitia USR .Reintorcerea fostilor membri PNL ce au dezertat dar fara cei care i-au condus .Imposibilitatea USR de a avea la conducere un nou vector de imagine dupa ce N.D. si Fritz si-au declinat acceptul.Caderea brusca aparuta in imaginea colectiva a Partdului Aur ce nu mai are in fata imaginea tineretii politice a lui Simion .Voturile din diaspora ce vor veni masiv catre PNL.Surparea candidaturii lui Ciolacu de catre Geoana .Promisiunile viitoare, ce vor arata matematic aceiasi situatie Parlamentara fara SOS, UDMR si micile partide ce au compus USR ,spre a fi refacuta actuala Coalitie acolo unde Ciuca va oferi fotoliul de Premier lui Ciolacu .Toate acestea si multe altele ce pot aparea la nivelul dezvaluirilor mediatice fac din Ciuca noul Presedinte al Romaniei .Mai militareste vorbind : Ciuca va ataca la baioneta .Stirea de ultima ora ce ne arata un Cristi Diaconescu, care s-ar pregati si el ca vector in alegerile Prezidentiale , dar fara avea un Partid in spate,nu face , din postura de independent , decit sa ii taie aripile lui Geoana .Perechile sunt deja vizibile .Ciuca este singurul ramas pe un culoar ce il va duce catre inalta responsabilitate de Presedinte al Romaniei .

    1. Deja,în tara se știe cine sunt vectorii care vor influenta cetățenii sa nu voteze cu Ciuca. Trebuie doar sa înceapă campania electorala și Ciuca o sa aibă soarta lui RESPINSU.!

    Trebuie sa recunoastem ca pe vremea lui Ciuca lucrurile s-au pus in miscare. Din pacate dosarul pare bagat iarasi sub pres. Singura sansa - Ciuca presedinte. [e un pamflet, nu va enervati]

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb