Nicolae Ciucă: "Eu nu susţin măsura cash"

S.B.
Politică / 3 noiembrie 2023

Nicolae Ciucă: "Eu nu susţin măsura cash"

Preşedintele PNL, Ciucă, a afirmat în şedinţa PNL că el nu susţine măsura privind limitarea folosirii cash-ului, dar că trebuie găsite şi măsuri care să combată evaziunea fiscală, informează news.ro.

Trebuie să analizăm foarte bine măsura, pentru că nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt consideraţi toţi evazionişti, mai ales cei care abia agonisesc un bănuţ, a mai spus liderul liberal.

"Eu nu susţin măsura cash, ca să fie clar. Dar realitatea este ca trebuie să şi găsim măsuri care să combată evaziunea fiscală", a spus preşedintele PNL, despre măsura inclusă în ultima Ordonanţă a Guvernului pentru reducerea deficitului.

Liderul liberal a precizat că el personal nu crede că soluţia este această măsură cash.

"Vom vedea ce se va întâmpla cu ea. Trebuie să analizăm foarte bine măsura, pentru că nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt consideraţi toţi evazionişti, mai ales cei care abia agonisesc un bănuţ", a mai spus Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, că lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash şi că este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare.

El a anunţat că va convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Apoi faina treaba, grija PNL si PSD, pt. stoparea evaziunii !

    PSD-ul cu Start-up Nation, de 1 miliard/an, si PNL-ul, cu Nicolae Bogdan Codruț Stănescu, si Bogdan Cătălin Steriopol, in consiliul de administratie Rompetrol.

    Exact acesta este problema: platile cash ai populatiei ! 

    1. Domnule GENERAL. Ati trecut prea repede de la CRESTINISM la MAHOMEDISMUL practicat de fostii PDListi care au preluat PNL,cel mai IMPORTANT PARTID POLITIC PATRIOTARD,care a FAURIT ROMANIA MARE si pe care niste asazisi PNListi(vopsiti in culoarea galbena),lau PREDAT PDListilor lui BASESCU fara sa OPUNA nici o REZISTENTA. Dumneavoastra,va pricepeti la ARME,nu la POLITICA si Romanii,au crezut ca odata cu aducerea dumneavoastra in fruntea PNL,o sa aduceti in acest partid ISTORIC,RIGORILE unui MILITAR de CARIERA. Acum,ati intrat si dumneavoastra in CLOACA de PDListi vopsiti in PNListi, care vor duce PNL la viitoarele alegeri sub procentele AUR,de o sa deveniti un fel de PNTCD..Cand SARPELUI i se face de SAPA,IESE la DRUMUL MARE. SUCCESURI.!

    spune-i si lui ciolacu

    guvernul si banca centrala din romania se joaca cu focul!

    urmeaza panica bancara in fata! 

    cu tot cu restrictii oamenii isi scot banii "cash " si la saltele cu ei... 

    altii care au apetit de reis ridicat cu somaj pe minime ii investesc ca oile in "speculative"... 

    amaratii de rand se multumesc u salteaua si conserva pusa deoparte. 

    ne jucam cu focul... ne jucam cu focul.. si o sa avem soc in romania la multe magazine si la multe produse in prezent consumate ce ii viitor vor deveni povesti de spus la focul casei. 

    s c c r e t 

    1. banii cash au drept prin constitutie!

      Dreptul la libera circulatie si anonimat, dreptul de a nu fii "urmarit" si taxat inutil cand nu este necesar... ceea ce fac bancile si gov prin financiar.... 

      Am si eu intrebarea urmatoarea: a vazut cat mai costa 1 bax de polistiren .... un pensionar daca acceseaza doi dorei din cartier si doreste sa isi faca omul peretii la casa... ca il rupe costul la gaze.... stiti cat il costa doar materialele?! 

      peste 5000 -7000 lei...daca pune ce trebuie si ignifugat... doar materialele....si omul nostru pensionar nu vrea sa se apropie de "firme" ca il cocoseaza de bani.... 

      ia spuneti cum vor rezolva cei doi dorei problema pensionarului?! 

      Ca pensionarul uraste cashul... si nici nu doreste sa plateasca taxele suplimentare la lucrare... din care ar ciguli ca un calic nesimtit statul.... 

      cei doi dorei au nevoie de banii aia "in cash" ca sa nu fie taxati... plus ca nici nu vor sa execute pe "firma" ca se duc naiba in pierdere... bani aia cash le ajung doar de materiale... si au zburat intr-o singura zi.... hai sa zic in 2 zile...  

      Oameni bolnavi de la guvern... ati vazut cat mai costa 1 pensula sau 1 trafalete...?! ca a ajuns sa coste mai mult decat 1 saorma ... pe bune.... pai ce costuri si pierdere am pe lantul unei shaorme si ce costuri si pierdere am pe lantul une pensule sau unui trafalete!? 

      E clar ca e cata specula... si se vinde exagerat in marja mare de profit... pentru dedeman si altii... e o nesimtire curata. 

      imi aduc bine aminte cand 1 saorma costa cel putin 8-10 pensule... nu ca azi. sau 3-4 trafaleti... azi 2 pensule cumpara 1 shaorma si 1 trafalete mai scump ca 1 shaorma. 

      Pe cine prostim?! 

      s c c r e t 

      "uraste cardul"...

      si patit de crizele bancare din trecut... au rezerve de cash sau de dobanzi titluri de stat de la trezorerii de unde isi ridica cashul periodic. 

      s c c r e t 

      dar unde este isarescu sa ne explice noua inflatia si deflatia?!

      ca de programe "educationale" ... am tot auzit... 

      s c c r e t 

      nu e panica bancara ...

      43 % din populatoie e saraca la limita .Ptr ei , limita de 1000 lei sau 5000 lei este la fel de departe. 

      Problemna e a 20% din populatie , care intr-adevar fac evaziune fiscala la greui , evitand plata TVA si impozit pe cifra deDaca stai de vorba cu un contabil mediocru care toione ptr 250lei pe luna contabilitatea unui chiosc, vei intelege. Inmultit 20% cu bugetul unei tari , vei intelege ca ptr scurt timp , masura aduce 120 miliarde lei.Problema e a celor 30% -37% , oameni corecti , care au si ceva venituri si care isi vad incalcate drepturile .  

      Aici e o problema de fond , pe care Ciuca nu o poate intelege , ca nu are fond.

      am zis si eu mai sus... masura e ca s aduca bani la buget... sa scada deficitul ciclic.

      dar intrebarea se pune, legitima, ce facem cand deficitul ciclic atinge minim si in fata e anticipat deficitul real sa creasca?! 

      asta nu spun guvernantii... adica... acum se trage un baros in economie... pe care multi nu il inteleg... acest baros "distruge" pe moment... ca sa dea motiv in fata tot guvernului si bancii centrale de "reconstructie" cuciclul de deficit real in cresteri si cu alt ciclu de dobanzi bnr in crash.... 

      nu ma deranjeaza sa ia banii de la evazionisti... problema e ca s-a mediatizat haotic... si am rude cu duiumul persoane fizice...ce in panica nu mai dau drumul la cash...il scot din banci si la saltele cu el.... am incercat sa le explic ca aceste masuri sunt pentru evaziune la firme mici (ca alea mari fac cu legile de partea lor).... dar mediatizarea din presa si tv... va da un soc de deflatie pe trmen scurt... si o prabusire de consum pe nise actual in consum... 

      s c c r e t 

      are falcute si fund,si asta ma nelinisteste!

    Simplul motiv pentru care se scoate cashul din piata pentru ca oamenii se sperie cand si vad /tangibil buterea de cumparare distrusa ..cand constata ca 1 caramida de lei abea le cumpara cv in piata...

    asta e motivul! pe langa ca beneficiaza si gov de ciordeala de acum a puterii! 

    s c c r e t 

    1. ciordeles a juns la putere. noi credeam ca tiganii fura , dar astia de la putrere le dau lectii, cum sa furi de la toti romanii din portofele, buzunare , si din conturi, fara sa fara sa pui mana. sug simultan de la milioane de oameni prin inflatie banii.

    Bancuri,tot oamenii simpli sunt controlati,o sa ajungem sa nu mai putem plati cu bani cash pentru a fi mai bine controlata gloata ,ca sa ma exprim asa.O sa poti avea bani pe card dar sa nu-i poti folosi daca asa doresc autoritatile.In rest,toate marlaniile care se fac in tara asta de catre smecheri ,se fac cu acordul autoritatilor care isi primesc partea.Cand nu mai cotizeaza,ii baga la parnaie.Vorbeste Ciolacu despre evaziune fiscala,omul simplu este urmarit si isi plateste toate darile la stat,esti dat in judecata si pentru un leu.Si in Franta se incearca asa ceva,oamenii protesteaza,asta este politica stricatilor de la Bruxelles.Doamne,ce vremuri traim,suntem prinsi intre musulmanii fanatici din Orientul Apropiat si Mijlociu si destrabalatii din vest care parca duc o politica satanista,nici nu stiu ce sa mai cred!Oricum,sa ne scuteasca cu legea asta,se pare ca nu toate sunt teorii ale conspiratiei ,se trece la fapte.Exista autoritati care sa-i urmareasca pe marii evazionisti,de-asta sunt platiti sau nu au voie sa aplice legea pentru acestia la ordinele partidelor?

    1. behtel…

      tehnologica radeon…. 

      erbasul sa…. 

      prospectiuni sa…. 

      nuclear electrica…. 

      hidro electrica…. 

      termocentrale … 

      apa nova…. 

      luxten…. 

      acol o ciordeala… 

      rfzb… 

      s c c r e t 

    Nicolae Ciucă: "Eu nu susţin măsura cash"

    pai,sunteti la guvernare, cum sa nu sustii o masura a guvernului,

    ce nonsens  

    Cum sa nu o susțină proiectul este depus în 2021

    cand la guvernare era pnl usr, 

    Pana te mai gândești tu noi votam cu Sosoaca Diana și cu AUR .

    La limitarea salariului politicienilor nu se gîndesc nu trebuia abrogată pedeapsa cu moartea pentru subminarea economiei naționale

    Adevarul e ca statul chiar considera pe toata lumea evazionista, fara limita. Vorba aia, hotul striga hotul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb