NICOLAE CIUCĂ: "Guvernul va aproba măsuri pe proiectele referitoare la infrastructura de apă finanţate din fonduri europene"

F.D.
Politică / 13 iulie 2022

"Guvernul va aproba măsuri pe proiectele referitoare la infrastructura de apă finanţate din fonduri europene"

Guvernul va aproba astăzi o ordonanţă de urgenţă privind măsuri pe proiectele referitoare la infrastructura de apă şi apă uzată ce urmează să beneficieze de o finanţare europeană de aproximativ 2,2 miliarde de euro, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

"Avem pe ordinea de zi o ordonanţă de urgenţă care este foarte importantă pentru proiectele pe care le derulăm cu finanţare europeană. Vorbim de ordonanţa de urgenţă privind măsurile pe proiectele privind infrastructura de apă şi apă uzată şi discutăm de o finanţare europeană de aproximativ 2,2 miliarde de euro. Şi, de asemenea, modificarea unor acte normative în ceea ce priveşte ajustarea preţurilor în desfăşurarea programelor de infrastructură şi aici avem în vedere o sumă de 1,5 miliarde de euro, deci în total 3,7 miliarde de euro", a declarat Nicolae Ciucă, astăzi, la începutul şedinţei de Guvern.

În context, el a subliniat că în primele 6 luni ale anului s-a înregistrat o creştere a ratei de absorbţie a fondurilor europene de 7%.

"Practic, prin aceste demersuri, continuăm consolidarea întregului angajament al Guvernului privind creşterea procentului de absorbţie a fondurilor europene. În primele şase luni de zile putem să anunţăm public că avem o rată de creştere a absorbţiei de 7% şi prin măsurile pe care le vom lua în continuare ne asigurăm că această rată de absorbţie va creşte şi, desigur, din nou atrag atenţia îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor, astfel încât să putem să continuăm accesarea banilor prin PNRR", a declarat Ciucă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb