NICOLAE CIUCĂ: "O companie americană vrea să dezvolte capacităţi de producere a energiei în România"

G.B
Politică / 9 martie 2022

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Bucureşti-Digi24-09.03.2022: Nicolae Ciucă a anunţat în debutul şedinţei de guvern astăzi că o companie americană vrea să dezvolte capacităţi de preluare a produselor energetice în ţara noastră. Premierul a discutat cu reprezentanţii Last Energy, o companie americană susţinută de investitori implicaţi şi în dezvoltarea proiectelor Space X.

"Astăzi am avut o întâlnire cu o companie americană interesată să dezvolte capabilităţi de producere a energiei, capabilităţi modulare de energie nucleară. După întâlnirea de astăzi de dimineaţă există o perspectivă ca, în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Piteşti, această companie să poată să finalizeze un demonstrator, care, ulterior, va putea, în funcţie de rezultate, să treacă la o producţie mai mare, astfel încât să putem să sporim şi să ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus de independenţă energetică.

Până atunci, trebuie să ne concentrăm pe măsurile pe care putem să le luăm pe termen scurt să fim în măsură să gestionăm efectele crizei energetice", a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Nicolae Ciucă a discutat miercuri cu reprezentanţii Last Energy, o companie americană susţinută de investitori implicaţi şi în dezvoltarea proiectelor Space X.

"Last Energy dezvoltă soluţii inovative pentru reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni (20 MWh putere instalată). În acest sens, în colaborare  cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investiţiile deja anunţate de România în domeniul nuclear.

Din perspectiva efortului comun în cadrul Parteneriatului Strategic România - SUA, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că în România există specialişti capabili să ajute la implementarea unui astfel de proiect inovativ, care poate contribui la realizarea obiectivului strategic de atingere a independenţei energetice", a informat Guvernul.

"Deosebit de consistentă discuţia cu reprezentanţii Last Energy. În colaborare cu RATEN, va fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma Mioveni, complementar investiţiilor deja anunţate în domeniul nuclear. Avem specialişti capabili să pună umărul la implementarea acestui proiect inovativ, care contribuie la creşterea independenţei energetice a României", a transmis premierul după discuţii.

La discuţiile cu reprezentaţii Last Energy au participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi Răzvan Nicolescu, membru în Bordul Institutului European pentru Tehnologie şi Inovare.

Totodată, premierul a avut marţi mai multe întâlniri de lucru care au vizat sectorul energetic, atât la nivelul coaliţiei de guvernare, cât şi cu reprezentanţi ai Ministerului Energiei şi managerii companiilor în domeniu.

"La Complexul Energetic Oltenia există posibilitatea ca, într-un timp relativ scurt, mai precis în luna mai să pună în funcţiune încă o turbină şi, astfel, să adăugăm încă 300 de MWh, iar prin reluarea lucrărilor de finalizare a investiţiei de la Iernut, până la finele anului, să avem, de asemenea, cel puţin 210 MWh în plus, ceea ce ne ajută foarte mult în toate demersurile noastre pentru a putea să producem energie cât mai multă", a arătat Nicolae Ciucă. 

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dati toate resursele si produsele din tara asta, baieti, si mai ales alea care tin de securitatea energetica a Romaniei, daca se poate, la preturi derizorii sau chiar pe gratis, ca sa fiti siguri apoi, ca singurele bunuri la care mai aveti acces la furat in Colonie, vor fi doar banii si proprietatile romanilor!

    dar de ce nu produc la ei cu aceasta metoda energie ? Romania a ajuns poligon de incercare ?

    1. De ce sa faca acest lucru cand si-au gasit prostii care ii lasa sa experimenteze pe teritoriul lor? De exemplu,laboratoarele biologice sunt interzise in SUA(risc ridicat,populatia trebuie protejata)astfel ca le dezvolta in China,Ucraina si de unde stim ca nu si la noi?La gradul de slugarnicie si nepasare al iubitilor nostri conducatori totul este posibil.

      Benefic ar fi daca reactoarele sunt sigure.Daca ar fi sigure si profitabile si le-ar fi construit altii inaintea noastra.Dar pretul?se stie ca romani pun botul pe tot ce sclipeste precum fraierul de biban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb