NICOLAE CIUCĂ: "Prin hotărâre de Guvern, vom aproba înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare"

S.B.
Politică / 5 octombrie 2022

"Prin hotărâre de Guvern, vom aproba înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare"

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, că prin hotărâre de Guvern, vor aproba în şedinţa de Guvern înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare, o bancă cu capital de stat care va fi destinată sprijinirii mediului de afaceri, informează news.ro.

"Prin hotărâre de Guvern, vom aproba astăzi înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare. Este o bancă cu capital de stat. Această bancă va fi destinată sprijinirii mediului de afaceri. Este o bancă ce va fi un partener al tuturor firmelor româneşti şi instituţiilor publice şi private. Este, de asemenea, un obiectiv asumat prin PNRR şi programul de guvernare", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a arătat că banca va avea un consiliu de supraveghere de şapte persoane şi un consiliul director de trei persoane. El a precizat că banca va fi înfiinţată pe criterii de performanţă, astfel că cei care vor face parte din Consiliu, în primii doi ani, vor primi o sumă fixă şi o primă de succes. Suma fixă nu va fi la nivelul sistemului bancar, ci o sumă modică, în funcţie de nivelul de performanţă.

Câciu a mai spus că aceştia vor fi monitorizaţi astfel încât banca să fie operaţională într-un an, maximum un an şi jumătate.

"Se face încă un pas important pentru diversificarea instrumentelor de finanţare ale economiei. Este un obiectiv pe care România şi l-a programat începând cu 2015, dar, din păcate, nu l-a realizat", a spus ministrul Finanţelor, el arătând că important este să avem instrumente diversificate de finanţare, care să vină pe o piaţă de capital şi financiară în care trebuie se îndrepte mai mult spre economie".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. NU-I ADEVARAT , DECAT PE JUMATATE !!!!!!!!!!!!! MINTI !!!!!! MINTI , CA UN BIRJAR !!!!!!! BANCA ASTA , O SA FIE O BANCA DE TIP ''''''' BANCA ANTINARI ''''''' !!!!!!!! MAI STIE CINEVA IN ROMANIA , A-SI MAI AMINTESTE CINEVA ????????? DACA A-SI MAI AMINTESC CATIVA !!!!!!!!!! DACA !!!!!!!!!! BANCA RESPECTIVA , ERA ''''''' O BANCA SPECIALA ''''''', CARE LUCRA NUMAI IN FOLOSUL MAFIOTILOR BOGATI , SI AI COPIILOR LOR CARE SE LANSAU IN DIVERSE AFACERI !!!!!!!!!!!!!!!! DA : ''''''' SPRIJINIREA MEDIULUI DE AFACERI ''''''' !!!!!!!! COMUNISTUL CIUCA , ARE DREPTATE IN PRIVINTA ASTA !!!!!!!!!! FALCUTELE LUI GRASE , AU DREPTATE !!!!!!!!!!!!!! DAR , ''''''' UITA '''''' SA SPUNA UN LUCRU : ALE CUI AFACERI ???????????? CICA , ''''''' ALE MEDIULUI DE AFACERI '''''''' !!!!!!!!!!!!!!!!! AL CUI MEDIU DE AFACERI ???????????? EI , PREA MULTE VRETI SA STITI SI VOI !!!!!!!!!!!!!! CINE E PREA CURIOS IN ROMANIA , AJUNGE LANGA CODRUT MARTA , PE FUNDUL LACULUI FLOREASCA !!!!!!!!!!!!!!!!!! DEVENISE UN RISC , PENTRU CINE NU TREBUIE !!!!!!!!!!!!!!!! S-AU , DACA NU SE JOACA CU PESTII DE ACOLO , SIGUR CA SE ODIHNESTE IN ALTA PARTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IN SFARSIT ....................

    1. SANT DESTEPTI !!!!!!!!!!! A-SI DAU SEAMA , BINE DE TOT , CA NU POT FACE ASA CEVA PRIN BANCILE ''''''' CEC BANK SI EXIM BANK '''''''', ASA CA V-OR SA CREEZE O ALTA BANCA DE TIP : ''''''' SUVEICA ''''''' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BRAVO LOR !!!!!!!!!!!!!! DACA REUSESC , SANT NISTE MAESTRII !!!!!!!!!!!!!!! IN NICI UN CAZ , AL BINELUI ''''''' ROMANIEI ''''''' !!!!!!!!! NU MAI POT EI , DE ROMANIA !!!!!!!!!!!!!! ''''''' ROMANIA ''''''', SANT EI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

      PARTENER ''''''' AL TUTUROR FIRMELOR ROMANESTI '''''''' ??????????? DU-TE BAI , LA GARLA !!!!!!!!!!! STII SI TU MAI BINE CA , BANCA ASTA O SA FIE ''''''' PARTENERUL CELOR CARE TREBUIE ''''''' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Domnul din foto nu-si da demisia pentru plagiat?

    Iarasi s-au vazut psd-istii cu sacii in caruta, spre disperarea lui Dragnea care vroia asa ceva dar cu numele de fond...

    1. CEC Bank si Eximbank le lichideaza ?? sunt tot cu capital de stat.

      Posturi pentru cei care nu vor mai intra in parlament ?

    La pușcărie cu plagiatorul! A distrus economia națională. Mărește impozitele și taxele ca să mărească salariile membrilor de partid care freacă menta la stat. Sa se ducă după Dragnea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb