NICOLAE CIUCĂ: "România este o ţară ferm ataşată valorilor democratice şi angrenată într-un proces de dezvoltare economică"

G.B
Politică / 28 martie 2022

Nicolae Ciucă (Sursa foto: gov.ro-https://gov.ro/fisiere/galerie_foto/1648490689original_image2.jpeg

Nicolae Ciucă (Sursa foto: gov.ro-https://gov.ro/fisiere/galerie_foto/1648490689original_image2.jpeg

Ţara noastră este sigură, ferm ataşată valorilor democratice şi angrenată într-un proces de consolidare şi dezvoltare economică, a declarat astăzi, premierul Nicoale Ciucă, în cadrul conferinţei "Romania Business & Investment Roundtable".

Nicolae Ciucă a declarat: "Doresc să transmit un semnal de încredere comunităţii de business. România este o ţară sigură, ferm ataşată valorilor democratice şi angrenată într-un proces de consolidare şi dezvoltare economică. Modelul nostru economic bazat pe rezilienţă, coeziune şi solidaritate, precum şi determinarea de a rămâne în prima linie a procesului de transformare pe care-l implică noul proiect european menţin România drept destinaţie favorabilă de afaceri. În tot ceea ce reprezintă obiectivul Guvernului nostru avem ca prioritate crearea unui mediu de afaceri sigur şi, de asemenea, identificarea de soluţii pentru tot ceea ce înseamnă punerea în valoare a cetăţeanului. De asemenea, este partea prin care dorim foarte mult să sprijinim menţinerea locurilor de muncă şi, în general, tot ceea ce înseamnă o creştere economică sustenabilă".

În cadrul discursului său, primul ministru a menţionat faptul că astăzi a discutat la Sofia, la reuniunea şefilor de Guvern ai statelor NATO din Europa de sud-est, cu premierii din Bulgaria, Muntenegru şi Macedonia de Nord, despre impactul războiului din Ucraina asupra evoluţiei, securităţii şi economiei din regiune.

"Pentru că am revenit de la întâlnirea pe care am avut-o cu ceilalţi trei premieri, doresc să fac menţiunea că am discutat tot ceea poate să însemne impactul războiului din Ucraina asupra evoluţiei, atât cea de securitate, cât şi cea economică şi am prezentat că la nivelul Guvernului României există, deja, un demers prin care căutăm soluţii, astfel încât să putem să sprijinim orice iniţiativă, orice oportunitate de relocare a business-ului din ţările afectate de războiul din Ucraina şi în felul acesta vă rog să accesaţi toate oportunităţile pe care Guvernul României, mediul de business din România le oferă în acest sens", a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a subliniat importanţa PNRR şi a celorlalte fonduri europene şi dat asigurări că obiectivul Guvernului României în contextul actual al multiplelor crize este de a proteja cetăţenii.

"În contextul multiplelor crize de securitate, criză energetică, criză sanitară, Guvernul României rămâne ferm angajat obiectivului de a proteja cetăţeni şi a susţine economia prin investiţiile finanţate de la bugetul de stat şi din fonduri europene. Ca răspuns la criza energetică am introdus soluţii pentru a asigura stabilitate până la 1 aprilie 2023. Deci există o perspectivă de un an de zile pentru ceea ce înseamnă impactul creşterii preţurilor la energie şi gaze în economia românească.

În acest an am alocat cel mai mare buget de investiţii din ultimii 30 de ani, respectiv 88 de miliarde de lei. Din PNRR prin care România va beneficia de în următorii ani de 30 de miliarde de euro, încep deja primele proiecte.

În total, pentru anii următori România va avea la dispoziţie 80 de miliarde de euro, în total din fonduri europene pentru investiţii şi proiecte de dezvoltare a României şi reprezintă o oportunitate unică de a recupera decalajele majore în domeniile strategice. Fie că vorbim despre digitalizare şi de energie, sănătate şi infrastructură, educaţie şi mediu, avem perspectiva unor dezvoltări sustenabile, care îşi va pune amprenta asupra modernizării ţării şi creşterii calităţii vieţii oamenilor. Este un volum de investiţii fără precedent pentru următorii cinci ani. Mobilizarea mediului privat împreună cu capacitatea administraţiei sunt doi piloni importanţi pentru asigurarea succesului acestui plan ambiţios. Implementarea proiectelor de investiţii va fi însoţită de reformele asumate prin PNRR: reforma fiscală a companiilor de stat, reformele din domeniile educaţie, sănătate şi pensii, politica de decarbonizare şi susţinerea dezvoltării energiei prin resurse regenerabile", a spus Ciucă.

Totodată, şeful guvernului a vorbit şi despre întâlnirea pe care o va avea mâine, cu Paulo Gentiloni, comisarul european responsabil pentru economie, cu care va discuta cadru european de susţinere economică.

"Într-o întrevedere pe care o voi avea în cursul zilei de mâine, voi discuta cu domnul Paulo Gentiloni, comisarul european responsabil pentru economie, despre acest cadru european de susţinere economică.

La nivelul UE se prevede o creştere economică de 4%, şi, în acelaşi timp, există acea preocupare, astfel încât, tot ceea ce înseamnă efectele războiului din Ucraina să impacteze cât mai puţin pe economiile noastre. Ca atare, prezenţa dumneavoastră aici, în sală, la acest eveniment ne încurajează să credem în continuare, cu optimism că există interes pentru tot ceea ce înseamnă oportunităţile din economia românească şi, totodată, există garanţii că România reprezintă un loc unde investiţiile se pot desfăşura în siguranţă şi un loc unde investiţiile pot să aducă beneficii, atât pentru investitori, cât şi pentru cetăţeanul român", a mai spus Ciucă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Atenție la ce scrii pe Facebook! Poliția Gândirii TE IA de acasă

    Poliția germană a efectuat descinderi în masă la domiciliile a numeroase persoane private, într-o acțiune făre precendent, cu scopul oficial de combatere a „insultării” online a politicienilor. 

    Săptămân a trecută, un mare număr de locuințe, aflate în 13 din cele 16 landuri ale Germaniei, au fost vizitate de forțe ale poliției federale. 

    Acțiunea, de o amploare fără precedent, a avut drept scop declarat punerea sub acuzare a unor cetățeni vinovați că ar fi postat pe rețelele de socializare atacuri la adresa unor politicieni. 

    Potrivit Der Spiegel, autoritățile federale au comunicat că au dat curs la peste 600 de sesizări de răspândire de „conținut penal” online, iar peste 100 de persoane au fost „percheziționate și interogate”. 

     

    Un comunicat de presă al Biroului Poliției Federale din Germania a explicat că marți a avut loc o „acțiune comună”, ca urmare a unor postări care i-au vizat pe politicieni în legătură cu alegerile din 2021. 

    Așa cum se întâmplă mai recent și în România, politicienii germani beneficiază de privilegii speciale oferite de lege, care interzic atacurile la adresa lor.  

    Comunicatul poliției a explicat: 

    „Temeiul legal al acestor anchete este articolul 188 din Codul Penal, care a fost revizuit în primăvara lui 2021, și care prevede că insultele, defăimările și calomniile persoanelor din viața politică sunt pasibile de pedepse speciale.” 

    Șeful Poliției Judiciare, Holger Münch, a explicat că acțiunea dură a poliției s-a dorit un avertisment sever la adresa celor care își ies din pepeni în public la adresa politicienilor. Altfel zis,un pumn în gură: 

    „Prin acțiunea de azi, am vrut să transmitem un mesaj clar: oricine postează mesaje cu conținut dușmănos trebuie să se aștepte că poliția va bate la ușa sa.” 

    Și pentru ca lucrurile să fie perfect clare, Münch a adăugat că poliția germană „urmărește cu mai mare asiduitate conținutul penal de pe Internet începând cu luna februarie a acestui an”. 

    Procurorul general din landul Hessa, unul dintre cele 13 landuri în care au avut loc descinderi, a afirmat că reprimarea libertății de exprimare este o măsură necesară pentru protejarea democrației (!): 

    „Acțiunile de astăzi ilustrează în ce măsură agenții publici și aleșii sunt insultați, calomniați și amenințați pe Internet. Pentru a preveni ca acțiunile asupra celor afectați să atingă un nivel care pune în pericol democrația, urmărim aceste infracțiuni cu consecvență și în strânsă colaborare cu procurorii din celelalte landuri.” 

    Tranformarea poliției din organ de protecție publică în Poliție a Gândirii nu este decât cel mai recent exemplu al modului strâmb în care este înțeleasă democrația în Germania. 

    Pentru că, de pildă, nu toți politicienii sunt protejați de stat prin legi speciale, spre deosebire de oamenii de rând, transformați în cetățeni de rangul II. Unii politicieni sunt vânați, pentru că refuză să se înroleze în „Sistem”. 

    Cum sunt, de pildă, membrii formațiunii Alternativa pentru Germania (AfD), ieșită pe locul trei în alegerile din 2021, dar pusă sub supravegherea serviciilor secrete, deoarece a fost declarată „entitate suspectă”. 

    Când AfD a contestat decizia la tribunal, justiția a decis că spionarea partidului de către stat este justificată prin pozițiile împotriva dictaturii LGBT, a imigrației în masă și a înlocuirii populației. Din această cauză, AfD ar reprezenta o amenințare pentru democrație. 

    Thomas Haldenwang, șeful Biroului pentru Apărarea Constituției (!), care a judecat cazul AfD, a declarat: 

    „Partidul sprijină rasismul, partidul sprijină excluderea minorităților, partidul este o manifestare de dispreț la adresa sistemului social.” 

    Cu un cinism care doar la progresiști poate fi întâlnit, Haldenwang a adăugat că decizia tribunalului său de a autoriza urmărirea de către stat a unui partid politic este „o zi bună pentru democrație”. 

    AfD este catalogat în toată presa „mainstream” occidentală drept partid de „extremă dreapta”. E vorba de acceași presă care, peste noapte, nu mai vede naziști în Ucraina. 

    Poliția federală a fost una dintre cele mai dure forțe legale din lume în reprimarea protestelor în favoarea libertății și împotriva restricțiilor COVID. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5669
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2973
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.0590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb