Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Mass Global Energy Rom

G.D.
Politică / 6 martie 2023

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Mass Global Energy Rom

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii companiei Mass Global Energy Rom, care a achiziţionat Termocentrala de la Mintia, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii, a fost prezentat planul de investiţii în valoare de peste un miliard de euro, care va transforma termocentrala în cea mai mare şi eficientă capacitate de producţie a energiei electrice pe gaz din Uniunea Europeană. În acest sens, vor fi utilizate cele mai moderne tehnologii, care vor permite, în acord cu taxonomia europeană, producerea a cel puţin 1500 MW. Prima etapă a investiţiei va fi finalizată într-un termen de 24 de luni, urmând ca proiectul să ajungă la maturitate deplină în 36 de luni.

Componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen.

"Resursele noastre naturale reprezintă un atu important, mai ales în această perioadă, în care nevoia de a asigura securitatea energetică a ţării este amplificată de dezechilibrele generate de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei. România are nevoie să îşi valorifice cât mai bine rezervele de gaz, iar Guvernul a făcut deja demersuri importante în acest sens. Gazele de la Marea Neagră, care pot asigura în prezent deja zece la sută din consumul anual intern, vor transforma, în următorii ani, ţara noastră, într-unul dintre cei mai mari producători de gaze din UE. Centrala de la Mintia, care va folosi gazul drept resursă de producere a curentului electric, va putea beneficia din plin de aceste resurse, astfel încât să consolidăm, pe de o parte, producţia noastră de energie electrică, asigurând consumul intern, dar să o şi putem exporta, ajutând Republica Moldova şi partenerii noştri din Uniunea Europeană", a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nicolae Ciucă este un tartan bășit , un plagiator nesimțit care face de râs Romania. Ciucă deține și titlul de Marioneta a escrocului Klaus Iohannis care a vândut copii străinilor pentru organe din care și-a cumpărat 7 case . Pentru Iohannis pentru Rareș Bogdan și pentru toți borfașii trădători din PNL care au ajuns remorca PSD un sincer Hai sictir

    1. pnl a ajuns mai rau decat psd

    De ce s-o fi întâlnit Plagiatorul asta ca astelalti numai Dumnezeu știe, ca el este HABARNIST!

    E o varianta ,daca statul va verifica derularea acestui contract si va valorifica resursele de gaz care practic tasnesc singure la suprafata in zona . Sper sa nu se fi semnat un contract la fel de dezastruos si antinational ca si cel cu OMV pentru privatizarea Petrom . Inca asteptam toti sa fie contestat contractul Petrom in instanta ,ca sa vada si instantele de judecata ce fel se dau resursele tarii ,anticonstitutional si in contradictie flagranta cu interesele statului roman ,se poate daca e vointa sa fie contestat si statul sa recupereze o parte din valoare . Statul francez si dupa 10 ani de la un arbitraj neffavorabil ,a recuperat banii pierduti printr o evaluare gresita sau frauduloasa in defavoarea sa . In ce priveste resursele de gaz din Marea Neagra ,trebuie sa militam toti pentru pace si stabilitate in Ucraina ,ca sa ne putem gandi la ele !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb