Nicolae Ciucă: "Şcoala românească nu are voie să rămână în urma realităţilor sociale şi economice"

S.B.
Politică / 9 septembrie

Nicolae Ciucă: "Şcoala românească nu are voie să rămână în urma realităţilor sociale şi economice"

Preşedintele Senatului, liberalul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, la Sebeş, că şcoala românească nu are voie să rămână în urma realităţilor sociale şi economice, informează Agerpres.

"Ultimii ani ne-au arătat cât de important este să ne adaptăm provocărilor. Şcoala românească nu are voie să rămână în urma realităţilor sociale şi economice. Un sistem de educaţie performant este capabil să anticipeze evoluţia unei societăţi şi care vor fi în viitor necesităţile economiei, într-o perioadă în care tehnologia evoluează rapid. Prioritatea noastră ca stat şi societate trebuie să fie tânăra generaţie. Cum îi oferim cele mai bune condiţii de formare şi educaţie, cum ne protejăm copiii şi tinerii de riscurile prezentului şi cum îi pregătim pentru viaţă", a spus, în discursul său de la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Liceul Tehnologic Sebeş, Nicolae Ciucă.

El a afirmat că îşi doreşte ca România să fie o ţară care contează.

"O ţară care dezvoltă capitalul autohton, atrage investiţii străine şi care este un loc pentru noi parteneriate de afaceri semnificative. De aceea, îmi permit să am un sfat pentru dumneavoastră - nu vă bazaţi doar pe lucrurile pe care le învăţaţi la şcoală. Priviţi în jur, vedeţi cum se schimbă lumea şi căutaţi oportunităţi şi noi preocupări. Peste jumătate din locurile de muncă pe care le veţi avea peste 10 ani aproape că nu există astăzi. În ideea că nu au apărut încă, pentru că necesităţile economiei care vor cere aceste locuri de muncă nu au apărut încă", le-a spus Nicolae Ciucă elevilor Liceului Tehnologic Sebeş.

În opinia preşedintelui Senatului, cheia succesului nu este simpla acumulare de cunoştinţe, ci capacitatea de a dezvolta gândirea critică, abilităţile practice şi de a forma caractere.

"Şcoala nu trebuie să oblige elevii să memoreze informaţii, ci să le ofere opţiuni, să le dezvolte aptitudinile şi să îi ajute să fie buni în domeniul pe care îl vor alege în viitor, când vor intra în piaţa muncii. Şcoala trebuie să ofere tinerilor un fundament pentru a reuşi în viaţă. Cred că învăţământul dual este o opţiune de viaţă care oferă aceste lucruri", a spus Nicolae Ciucă.

El a adăugat că, de-a lungul anilor, în România, s-au făcut şi unele greşeli în raport cu sistemul de educaţie, dar că în ultimii ani, multe lucruri s-au îmbunătăţit, iar altele aşteaptă să se îmbunătăţească.

Nicolae Ciucă a participat la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Liceul Tehnologic Sebeş, care funcţionează într-o clădire construită "de la zero", printr-o investiţie de aproape 60 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb