NICOLAE CIUCĂ: ''Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, în măsură să facă faţă tuturor provocărilor''

G.U.
Politică / 28 februarie 2022

Nicolae Ciucă (Sursă foto: Guvernul României)

Nicolae Ciucă (Sursă foto: Guvernul României)

Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă a demonstrat că este în măsură să facă faţă tuturor provocărilor şi este acum în prima linie a eforturilor naţionale pentru asistenţă umanitară, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, astăzi, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Protecţiei Civile din România, conform Agerpres.

"Marcăm, astăzi, 89 de ani de la înfiinţarea primei structuri de protecţie civilă în România, o componentă de bază a securităţii naţionale menită să identifice riscurile şi să protejeze populaţia, bunurile şi mediul în situaţii de urgenţă. Situaţia de securitate din vecinătatea României continuă să se deterioreze şi trebuie să fim în măsură să gestionăm consecinţele generate de agresiunea rusă în Ucraina. Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă a demonstrat că este în măsură să facă faţă tuturor provocărilor şi este acum în prima linie a eforturilor naţionale pentru asistenţă umanitară", a subliniat Nicolae Ciucă.

Totodată, premierul subliniază că activităţile specifice şi atribuţiile structurilor de protecţie civilă au devenit tot mai complexe, pentru a face faţă evoluţiilor de orice natură care pot genera anumite situaţii de risc, iar rezultatele lor se reflectă în zeci de mii de vieţi şi bunuri salvate sau puse la adăpost în caz de accidente majore, catastrofe naturale ori alte pericole de anvergură.

"Dacă ne raportăm la ultimii doi ani, puternic marcaţi de evoluţii generate sau accelerate de pandemie, este evident că măsurile speciale şi extraordinare care s-au impus în această perioadă au pus sistemul de răspuns la urgenţe în faţa unor situaţii inedite şi le-au forţat într-o anumită măsură limitele de funcţionare. În tot acest angrenaj, perfect articulat, Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, a fost pilonul central în efortul comun, interinstituţional de cooperare şi de răspuns rapid la situaţiile de protecţie civilă. De aceea, în calitatea mea de preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi coordonator al activităţii de Protecţie Civilă în România, felicit Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile sale aflate în coordonare sau coordonare operaţională, pentru implicarea şi modul profesionist în care au reuşit să depăşească momentele cele mai dificile. Întreaga activitate susţinută de specialiştii în situaţii de urgenţă din România şi dedicată protecţiei cetăţenilor, nu numai în faţa pandemiei, ci şi a celorlalte situaţii de protecţie civilă cu care ne-am confruntat, merită tot respectul şi admiraţia noastră", a mai afirmat Ciucă.

Acesta evidenţiază că pompieri, specialişti în protecţie civilă, medici, asistenţi, paramedici, voluntari, toţi ceilalţi profesionişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie, din domeniul intervenţiilor de salvare montană - Salvamont şi nu numai sunt oră de oră la datorie.

"Munca lor este preţuită deopotrivă în plan intern, dar şi de partenerii noştri externi cu care aceşti profesionişti în slujba vieţii au colaborat în diferite misiuni de salvare desfăşurate pe teritoriul altor state. Exemplul lor de solidaritate umană, curaj şi dedicaţie, milioanele de situaţii individuale şi colective la care au intervenit doar anul trecut, atât în plan naţional, cât şi internaţional, confirmă o dată în plus valoarea umană şi profesională a personalului care asigură acţiunile de protecţie civilă", a adăugat Ciucă.

De asemenea, premierul şi-a exprimat încrederea în profesionalismul angajaţilor din sistem, transmiţând, în numele Guvernului, mulţumiri întregului personal din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi tuturor celor implicaţi în acţiunile de protecţie civilă.

"Sunteţi pregătiţi! Sunteţi gata să asiguraţi toate măsurile necesare pentru a prelua fluxurile de refugiaţi. În calitatea mea de conducător al Guvernului, am încredere în dumneavoastră. Avem mulţi profesionişti pe care ne putem baza în asigurarea siguranţei cetăţenilor, putem continua proiectele ambiţioase demarate şi există potenţial pentru a dezvolta proiecte noi. În numele Guvernului României, mulţumesc întregului personal din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi tuturor celor implicaţi în acţiunile de protecţie civilă. Vă doresc mult succes în misiunea dumneavoastră!", a transmis prim-ministrul Ciucă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb