NICOLAE CIUCĂ: "Sperăm să ne încadrăm în deviza OECD: politici mai bune, pentru vieţi mai bune"

V.G.
Politică / 15 decembrie 2022

"Sperăm să ne încadrăm în deviza OECD: politici mai bune, pentru vieţi mai bune"

Premierul Nicolae Ciucă a depus, astăzi, la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică memorandumul iniţial privind accederea ţării noastre la OCDE, subliniind că deviza organizaţiei este "politici mai bune, pentru vieţi mai bune" şi că autorităţile române doresc să atingă acest obiectiv, relatează Agerpres.

"Înainte de finele anului, reuşim să înmânăm memorandumul iniţial. Este finalul primei etape şi începând din acest moment urmează partea prin care vom confirma tehnic şi vom răspunde la toate aspectele care vor fi prezentate comitetelor de specialitate ale OECD pentru clarificări şi pentru a prezenta progresul pe care noi l-am făcut pentru îndeplinirea standardelor OECD. Este un an dificil, este un context internaţional dificil, atât în planul securităţii, cât şi din punct de vedere economic, iar noi românii o ştim foarte bine, aflându-ne în vecinătatea războiului pe care Rusia, neprovocat şi ilegal, îl poartă împotriva Ucrainei. Ca atare, în toate demersurile pe care noi le-am întreprins am avut în vedere că prin acest proces de aderare avem ocazia de a lucra îndeaproape cu Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică şi avem ocazia de a învăţa şi a reforma întreaga societate la standardele OECD", a spus premierul.

El a subliniat că, prin aderarea la OECD, Guvernul României s-a angajat într-un proces de "modernizare, de transformare, de reformă" la nivelul întregii societăţi.

"Discutăm de un spectru larg de domenii: al educaţiei, al investiţiilor, al concurenţei, al guvernanţei, al politicilor de mediu, al guvernanţei publice, al guvernanţei corporative. Acestea sunt domeniile pe care noi ne-am angajat să le modernizăm şi să facem în aşa fel încât să le ridicăm la nivelul standardelor OECD. Practic, prin tot ceea ce vom face de aici înainte sperăm să ne încadrăm în deviza OECD: politici mai bine, pentru vieţi mai bune", a afirmat Nicolae Ciucă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O rezolvi si pe asta ca si intrarea Romaniei in Shengen....... Slugile vestului.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb