Nicolae Ciucă: "Vladimir Putin ştie că nu este un adversar pe măsura Occidentului"

R.S.
Politică / 14 august

Nicolae Ciucă: "Vladimir Putin ştie că nu este un adversar pe măsura Occidentului"

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă că "Vladimir Putin ştie că nu este un adversar pe măsura Occidentului", fostul militar de carieră considerând că ameninţările adresate de Federaţia Rusă statelor vestice au ca principală ţintă "unitatea Occidentului". Ciucă precizează că aceste ameninţări nu sunt noi, ci datează "de zeci de ani", conform News.ro.

"Având în vedere ultimele ameninţări venite dinspre televiziunea de stat a Rusiei, este important să conştientizăm care este adevăratul lor scop: Principala ţintă a ameninţărilor ruseşti este unitatea Occidentului, a noastră şi a aliaţilor noştri. Adică parteneriatele, încrederea şi relaţiile dintre noi. Cea mai bună apărare este să le întărim pe acestea - să comunicăm şi să ne ajutăm reciproc, să construim mai multă încredere între noi", scrie, miercuri, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului consideră că aceste ameninţări nu sunt noi, ci doar îşi shcimbă formă, ţinând pasul cu evoluţia tehnologiei, scrie News.ro.

"Vladimir Putin ştie că nu este un adversar pe măsura Occidentului. De aceea, singura sa strategie este divizarea Occidentului şi ruperea unităţii statelor vestice. Aceste ameninţări hibride nu sunt noi, existând de zeci de ani; ele evoluează în pas cu tehnologia, însă, la bază, doar îşi schimbă forma şi aspectul"; notează generalul în rezervă.

Recent, televiziunea rusă de stat a prezentat o hartă susţinând că, după anunţarea desfăşurării armelor nucleare ale NATO în Europa, Rusia îşi va plasa o parte din arsenalul nuclear în regiunea Kaliningrad, de unde ar putea ataca majoritatea capitalelor statelor membre NATO, printre care şi Bucureştiul.

Dosare secrete văzute de Financial Times şi publicate zilele trecute arată că Rusia şi-a antrenat marina pentru a ţinti obiective din interiorul Europei, inclusiv din România, cu rachete cu capacitate nucleară într-un potenţial conflict cu NATO, mai transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. De un realism iesit din comun care nu place unora .Populatia Romaniei , mare parte din ea , este nostalgica miniciunilor altfel nu putem explica sondajele ce ne prezinta in fata tuturor pe cei ce vin din strafundurile lumii comuniste .

    1. Dupa aparitia televizata a domnului CRIN ANTONESCU si CARACTERIZAREA facuta de acesta despre LIDERII actuali ai PNL si numirea actualei conduceri pnliste compusa la varf din SEMIDOCTI,cei din PSD,nu mai au nevoie sa critice PNLul ci,de cate ori SEMIDOCTII care conduc PNL,mai spun cate ceva de PSD si domnul CIOLACU,nu trebuie sa faca altceva decat sa citeze din caracterizarea facuta PNLului de catre domnul ANTONESCU.PNL la ora actuala,nu mai este decat un fel de USR si un APENDICE al coanei MITA BICICLISTA LASCONI. Romanii,au aflat de la domnul ANTONESCU ce MOCIRLA este in actualul PNL.!

      Da, a trebuit sa vina Crin Antonescu sa ne spuna ce stiam toti.

    Romania este impinsa intr-un conflict militar cu Rusia, chiar si nuclear, de politicieni slugi! Si pentru ce? Rusia si Ucraina au fost dusmani ai Romaniei de-a lungul istoriei. Populatia romana minoritara nici acum nu are drepturi, nici macar invatamant ib limba romana, dupa cate a facut Romania pentru Ucraina.

    Mergeti in spitale sa vedeti dezastru, oameni disperati care nu au medicamente, aglomeratie, in timp ce voi donati miliarde de Euro Ucrainei din banii contribuabililor. 

    1. Mars la tine in mujicia, noi ne descurcam pe aici, nu e treaba ta! Pe vremea sovromurilor era si mai rau, asa ca nu ne intereseaza parerea rusilor!

      Mars pe front in Ucraina securistule. Este un genocid in spoitalele din Romania. Slugoii occidentuluu nu au fost in stare sa ridice un spital in 34 ani. Avem preturi la toate mai mari ca in Germania si salarii de mizerie. Asta ne-a adus UE. Un alt sacrificiu al poporului pentru imbogatirea securistilor si hotilor din SUA si occident.

    Astea-s pasaje din carte. E o carte de povesti infioratoare (pentru cei cu capul pe umeri - inca nu stiti pentru ca nu a aparut - nu s-a stabilit numarul de ieczemplare). A terminat foile si scrie pe facebook. Nu el, el doar le buchiseste, autobiograful lui a primit ordin si scrie, scrie fara incetare. The show must go on.

    s-au activat trolacii putleristo-hauristi. dezbina si cucereste exact asta incearca sa repeta acestia , propaganda kremlinului. gretos

    De ce debitezi tot felul de platitudini despre Putler si camarila lui, in loc sa ne spui cate capitole ai apucat sa scrii din cartea aia?

    Se vede cu ochiul liber ca rusii nu au cum sa faca fata, din punct de vedere tehnologic, cu armamentul lor de pe vremea defunctului URSS. 

    In plus, din punct de vedere al ledershipului, se mai adauga si incompetenta sistemica a sistemului de comanda din armata rusa, la toate nivelurile, de sus pana jos si invers, bazata pe o propaganda desantata (minciuni debitate pe banda rulanta). 

    Gradul de degradare a armatei ruse corupte conduse de o sumedenie de colonei si generali de cartron este concludent.

    Oare arsenalul lor nuclear este la fel de "performant"? Cate din ogivele lor nucleare (alea multe si inspaimantatoare) vor face "bum" si cate "fas"? Doar 10-15% bum, iar restul "fas"? 

    1. Doresti sa afli baga capul in cuptoru de microunde si pornestel

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb