Nicolae Pastor, Directorul General al SAI GLOBINVEST SA: "Intenţionăm să lansăm un ETF ce va replica structura indicelui BET-EF"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 august

Nicolae Pastor, Directorul General al SAI GLOBINVEST SA: "Intenţionăm să lansăm un ETF ce va replica structura indicelui BET-EF"

"Fondul va asigura investitorilor acces la acţiunile celor mai lichide companii din domeniile energiei, utilităţilor şi finanţelor listate la BVB"

SAI GLOBINVEST urmează să lanseze, cât de curând, un Exchange Traded Fund listat la Bursa de Valori Bucureşti ce va replica indicele Bucharest Exchange Trading Energy, Utilities and Financials (BET-EF), spune Nicolae Pastor, Directorul General al GLOBINVEST, într-un interviu acordat ziarului BURSA.

BET-EF este ultimul indice lansat de BVB, fiind dedicat celor mai bine reprezentate sectoare de activitate din piaţa noastră de capital, respectiv energie, utilităţi şi financiar. Astfel, indicele include acţiuni precum Banca Transilvania, OMV Petrom, Hidroelectrica, Romgaz sau BRD-Groupe Societe Generale.

"Fondul Deschis de Investiţii Globinvest Energy&Financials-ETF va fi un instrument accesibil pentru oricine şi poate face parte din universul investiţional al tuturor tipurilor de investitori atât persoane fizice cât şi juridice", spune Nicolae Pastor.

Reporter: La Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se manifestă, de ceva vreme, o efervescenţă în ceea ce priveşte lansarea de fonduri de investiţii listate la bursă, de tip Exchange Traded Fund (ETF). În contextul în care SAI GLOBINVEST SA este unul dintre cei mai vechi şi inovatori administratori locali de fonduri deschise de investiţii, ce părere aveţi despre aceste tipuri de produse?

Nicolae Pastor: Suntem preocupaţi în mod continuu de ceea ce înseamnă instrumente inovative pentru investitorii noştri. Sigur că ETF-urile reprezintă o categorie de instrumente financiare care a câştigat popularitate în ultima perioadă la BVB, unul dintre avantajele investiţiilor în ETF-uri fiind diversificarea. Şi noi lucrăm de multe luni la un astfel de proiect, astfel că ne-am bucurat şi am apreciat deschiderea cu care BVB a venit în întâmpinarea solicitării noastre de a crea un indice dedicat celor mai bine reprezentate sectoare de activitate din piaţa de capital, energie, utilităţi şi financiar. Ca urmarea a acestui demers iniţiat de către noi, Bursa de Valori Bucureşti a lansat pe 29 iulie un nou indice bursier, Bucharest Exchange Trading Energy, Utilities and Financials (simbol: BET-EF) pe baza căruia intenţionăm să lansăm un Fond Tranzacţionat la Bursă.

Reporter: Interesant! Şi ce ne puteţi dezvălui despre acest nou proiect GLOBINVEST?

Nicolae Pastor: Noul proiect al SAI GLOBINVEST SA este Globinvest Energy&Financials-ETF, un fond deschis de investiţii administrat pasiv care are ca obiectiv replicarea structurii indicelui bursier menţionat anterior, BET-EF publicat de Bursa de Valori Bucureşti. În acest mod, Fondul asigură acces indirect pentru investitori la acţiunile celor mai lichide companii din domeniile energiei, utilităţilor şi finanţelor listate pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

Reporter: În ce stadiu se află proiectul?

Nicolae Pastor: Proiectul se află într-un stadiu avansat de implementare, astfel că intenţionăm listarea sa la BVB cât de repede. Documentele necesare autorizării sunt transmise către instituţiile implicate în proces, Bursa de Valori Bucureşti şi Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar data lansării este condiţionată desigur de obţinerea tuturor avizelor necesare.

Reporter: Care consideraţi că va fi factorul cheie de succes al proiectului dumneavoastră?

Nicolae Pastor: Având în vedere că piaţa ETF-urilor la nivel global este una importantă, considerăm că iniţiativa noastră va fi de interes pentru investitori. Componenţa indicelui fiind deosebit de atractivă din punctul de vedere al emitenţilor care intră în coşul indicelui, credem că Fondul Deschis de Investiţii Globinvest Energy&Financials-ETF va fi un instrument accesibil pentru oricine şi poate face parte din universul investituţional al tuturor tipurilor de investitori atât persoane fizice cât şi juridice.

Reporter: Vă mulţumesc!

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb