NICU MARCU, AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ: "Ne revine sarcina să conştientizăm populaţia că are nevoie de asigurări de viaţă, de sănătate, de locuinţe"

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 decembrie 2020

Toţi asiguratorii trebuie să respecte legea, atrage atenţia preşedintele ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi societăţile de asigurare au sarcina de a conştientiza populaţia că are nevoie să îşi facă asigurări de viaţă, de sănătate, de locuinţe, a precizat, ieri, Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, în cadrul unei conferinţe organizată de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR),

Nicu Marcu a spus: "Ar trebui să facem acelaşi lucru pe care-l fac societăţile de asigurare din alte state europene. În sensul că acolo, concentrarea nu este pe asigurările generale, ci este pe asigurările de viaţă, de sănătate, de locuinţă. Să nu uităm că în România, chiar dacă există o lege obligatorie, în acest moment, numai 20% din populaţie şi-a asigurat locuinţele (...). Atât dumneavoastră (n.r. asiguratorii) cât şi nouă ne revine sarcina să conştientizăm populaţia că are nevoie să îşi facă asigurări de viaţă, de sănătate, că are nevoie să îşi facă asigurări de locuinţe".

Preşedintele ASF a adăugat: "Asigurarea nu se reduce la asigurarea generală, la RCA. Din păcate, mult timp imaginea Autorităţii de Supraveghere Financiară s-a contopit cu neclarităţile, cu disensiunile care au fost în piaţă cu privire la anumite aspecte legate de asigurarea de răspundere civilă. Ne-am propus să reglăm această chestiune într-un viitor apropiat şi nu pot decât să vă invit să observaţi în perioada imediat următoare măsurile pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a luat şi sunt convins că lucrurile se vor reglementa".

De asemenea, Nicu Marcu a subliniat că toţi asiguratorii trebuie să respecte legea, în condiţiile în care, de-a lungul timpului au mai existat sincope în acest sens.

Nicu Marcu a spus: "Sunteţi o asociaţie puternică (n.r. UNSAR), faceţi parte din economia ţării, dar aş vrea ca din poziţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară să dau un sfat. Trebuie ca toţi membrii dumneavoastră, sau chiar dacă nu sunt membri (n.r. ai asociaţiei), să respecte legea. Ştim că de-a lungul timpului, după 90, au mai fost şi sincope în piaţa asigurărilor şi nu avem nevoie ca economie şi mai ales în această perioadă, de pandemie, să avem sincope pe această zonă pe care o reglementăm".

Totodată, preşedintele ASF a atras atenţia că nu tot timpul consumatorul de asigurări este mulţumit de serviciile prestate de unele firme din domeniu.  

"În acelaşi timp, vreau să vă dau un sfat în calitate de consumator, de beneficiar de asigurări. Nu tot timpul consumatorul, şi vă spun în cunoştinţă de cauză, este mulţumit de anumite servicii ale unor parteneri de-ai dumneavoastră sau chiar dacă nu sunt parteneri de-ai dumneavoastră, ale unor asiguratori", a spus reprezentantul Autorităţii.

În acest context, Nicu Marcu a amintit de petiţiile care ajung la ASF şi pentru care Autoritatea depune eforturi în primul rând pentru a găsi cauza care stă la baza lor.

"În acest sens, am demarat mai multe controale, am demarat o supraveghere mai prudentă, continuă a sectorului pieţei de asigurări, astfel încât să ne asigurăm că lucrurile merg foarte bine", a spus preşedintele ASF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb