ZIARUL BURSA

11 decembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Bucureştiul - scutul Europei în faţa atacurilor cibernetice

Bucureştiul - scutul Europei în faţa atacurilor cibernetice

Adelina ToaderCompanii / 11 decembrie 2020

Sectorul IT din ţara noastră a primit un impuls din partea Uniunii Europene, care a desemnat drept gazdă a noului său Centru european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice (ECCC) capitala ţării noastre, Bucureşti.

Dependenţa civilizaţiei de Antibiotice

MAKE, PDG Grupul de Presa BURSAPiaţa de Capital / 11 decembrie 2020

MAKE, PDG Grupul de Presa BURSA

Ca să-mi poată face injecţie, m-au imobilizat patru bărbaţi vânjoşi (unul era miliţian), iar mama spunea că eu, o dihanie de vreo şapte ani pe atunci, am continuat să dau din cap şi să mă zgâlţâi, zbierând ca la tăiere, de frica înţepăturii.

RADU CRĂCIUN, APAPR: "Îmi doresc o legislaţie fiscală care să stimuleze economisirea pe termen lung"

A.I.Piaţa de Capital / 11 decembrie 2020

Faţă de riscul politic tradiţional cu care s-au confruntat pensiile private în ultimii ani, 2020 a fost un an bun pentru sector, a apreciat Radu Crăciun  

Îmi doresc ca, de preferat în 2021, ţara noastră să aibă o legislaţie fiscală care să stimuleze economisirea pe termen lung, fapt ce ar avea impact atât asupra industriei de asigurări, a industriei de pensii private şi a pieţei de capital, a spus ieri, Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), în cadrul unei conferinţe organizată de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Board-ul Impact a aprobat documentul de prezentare a emisiunii de obligaţiuni

A.I.Piaţa de Capital / 11 decembrie 2020

Compania va vinde titluri obligatare de şase milioane de euro cu posibilitatea majorării la cincisprezece milioane de euro, ce vor fi listate la BVB Gradul de contractare a locuinţelor ridicate până acum în Greenfield Residence Băneasa se apropie de 100%, a anunţat dezvoltatorul imobiliar  

Consiliul de Administraţie al Impact Contractor & Developer (IMP) a aprobat, în şedinţa de la mijocul săptămânii, documentul de prezentare a emisiunii de obligaţiuni cu scadenţa în 2026, ce urmează să fie emise de companie, se arată într-un raport al dezvoltatorului imobiliar remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Andrei Pop

ANDREI POP, MEMBRU COMISIA PENTRU TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI COMUNICAŢIILOR DIN CADRUL CAMEREI DEPUTAŢILOR: "Ecosistemul activ din domeniul securităţii cibernetice şi infrastructura rapidă şi robustă de internet - criteriile pentru alegerea Bucureştiului"

A.T.Companii / 11 decembrie 2020

Ecosistemul activ din domeniul securităţii cibernetice şi infrastructura rapidă şi robustă de internet au fost unele dintre criteriile care au contribuit la alegerea capitalei României drept viitorul sediu al Centrului European de competenţă în domeniul securităţii cibernetice, ne-a declarat Andrei Pop, membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din cadrul Camerei Deputaţilor.

Rata creditelor neperformante, posibil să crească până la 9,9%, după terminarea moratoriilor

RAPORT BNR: Rata creditelor neperformante, posibil să crească până la 9,9%, după terminarea moratoriilor

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 11 decembrie 2020

BNR: "Deconectarea dintre evaluările de piaţă şi evoluţia economică persistă, cu un posibil impact ridicat, iar inegalitatea veniturilor este în creştere" 

Trecerea pandemiei de Covid-19 nu înseamnă trecerea greului şi încheierea subită a crizei economice. Efectele scurtei dar dramaticei recesiuni din lunile de primăvară ar urma să se resimtă cel puţin până la finalul anului următor.

PNL, USRPLUS şi UDMR, în chinurile facerii viitorului guvern

NEGOCIERI ÎNTREITE PENTRU VIITOAREA COALIŢIE PNL, USRPLUS şi UDMR, în chinurile facerii viitorului guvern

George MarinescuPolitică / 11 decembrie 2020

Negocierile pentru constituirea coaliţiei politice de centru-dreapta care să asigure majoritatea parlamentară necesară pentru învestirea viitorul guvern intră în linie dreaptă. Mâine dimineaţă, liderii PNL, USRPLUS şi UDMR se vor întâlni pentru a stabili care va fi programul de guvernare, care va fi structura viitorului guvern şi cum se vor împărţi conducerile celor două Camere ale Parlamentului, precum şi conducerile comisiilor din viitorul Legislativ.

Marian Murguleţ

MARIAN MURGULEŢ, SECRETAR DE STAT ŞI CHIEF INFORMATION OFFICER LA GUVERN: "Găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică la Bucureşti reprezintă o oportunitate pentru ţara noastră"

A.T.Companii / 11 decembrie 2020

Decizia de găzduire a Centrului European de Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice la Bucureşti reprezintă o oportunitate deosebită pentru ţara noastră de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE, cu accent pe zona de cercetare-inovare în domeniu, consideră Marian Murguleţ, secretar de stat şi chief information officer guvernamental la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Mircea Cazan

MIRCEA CAZAN, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI DIN CADRUL SENATULUI "Desemnarea Bucureştiului drept sediu al Centrului European de Securitate Cibernetică reprezintă o recunoaştere a specialiştilor autohtoni din domeniu"

A.T.Companii / 11 decembrie 2020

Alegerea Bucureştiului drept gazdă a Centrului European de competenţă în domeniul securităţii cibernetice reprezintă o recunoaştere a capacităţilor din punct de vedere a infrastructurii, a pregătirii oamenilor din domeniu şi nu în ultimul rând o recunoaştere a specialiştilor autohtoni care au dat dovadă întrotdeauna de competenţă în faţa problemelor de securitatea cibernetică cu care ne-am confruntat, ne-a declarat Mircea Cazan, Preşedintele Comisiei pentru Comunicaţii şi tehnologia informaţiei din cadrul Senatului. Domnia sa a subliniat faptul că această nominalizare înseamnă foarte mult pentru ţara noastră, care până acum nu avea nicio agenţie europeană pe teritoriul său.

Fuziunea Budapest Bank - MKB - Takarekbank, exceptată de la aprobarea autorităţii de concurenţă

PREMIERUL MAGHIAR A DECIS Fuziunea Budapest Bank - MKB - Takarekbank, exceptată de la aprobarea autorităţii de concurenţă

A.V.Internaţional / 11 decembrie 2020

Fuziunea dintre băncile maghiare Budapest Bank, MKB Bank şi Takarekbank (MTB), în vederea creării celui de-al doilea mare grup bancar din Ungaria, este o tranzacţie de interes strategic naţional şi de aceea va fi exceptată de la analiza, respectiv aprobarea autorităţilor de concurenţă, potrivit unui decret al Guvernului de la Budapesta, citat de Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Tricolorii mici, grupă puternică la Campionatul European

O.D.Sport / 11 decembrie 2020

Echipa naţională de tineret, o reprezentativă care se bucură de o mare simpatie după rezultatele de anul trecut, şi-a aflat adversarele de la turneul final al Campionatului European din 2021, după tragerea la sorţi de la Nyon.

Creşteri pe linie pentru indici

BVB Creşteri pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 11 decembrie 2020

Transferuri de 9,3 milioane lei cu obligaţiuni, peste 20% din rulajul total  

Valoarea tranzacţiilor din penultima şedinţă a săptămânii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 43,4 milioane de lei, sub media zilnică înregistrată de...

Ficţiunea guvernării

Cornel CodiţăEditorial / 11 decembrie 2020

Cornel Codiţă

Alegeri am avut... foarte bine. Rezultatele finale le ştim... iarăşi bine. Acum, ce urmează? Constituirea unei majorităţi parlamentare pentru a investi şi susţine un guvern. Altfel spus, organizarea guvernării.

MACRO NEWSLETTER 11 Decembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 11 Decembrie 2020

Macroeconomie / 11 decembrie 2020

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a temperat scăderea anuală şi în octombrie 2020, până la 5,5%, de la 6,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,3%, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Producţia din industria...

Mediu: bateriile la control în interiorul UE!

Mediu: bateriile la control în interiorul UE!

O.D.Companii / 11 decembrie 2020

Tehnologia trebuie să ţină pasul cu noile cerinţe în materie de protecţia mediului. Acesta este primul pas, în al doilea companiile şi oameni vor trebui să înţeleagă că un eventual cost suplimentar pentru un produs este plătit pentru o cauză bună.

Corupţie în fotbal, meciuri trucate în Moldova

O.D.Sport / 11 decembrie 2020

Investigaţiile legate de corupţia din fotbal au ajuns şi la vecinii din Republica Moldova. Firul roşu al meciurilor trucate se întinde prin toată Europa, investigatorii admiţând că fenomenul este scăpat de sub control.

Aroma sărbătorilor, la Muzeul Satului

Aroma sărbătorilor, la Muzeul Satului

O.D.Miscellanea / 11 decembrie 2020

Distanţaţi, potrivit normelor impuse de criza sanitară, oamenii pot "gusta" din aroma sărbătorilor la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", unde se organizează evenimentul "Am venit să colindăm «Florile...

Starea de alertă va fi prelungită cu încă o lună

G.M.Politică / 11 decembrie 2020

Guvernul va prelungi, astăzi, starea de alertă cu încă 30 de zile, conform anunţului făcut, ieri, de premierul interimar, Nicolae Ciucă, care a precizat că decizia este luată în urma propunerii făcută aseară de Comitetul Naţional pentru Situaţii...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo