Starea de alertă va fi prelungită cu încă o lună

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 11 decembrie 2020

Guvernul va prelungi, astăzi, starea de alertă cu încă 30 de zile, conform anunţului făcut, ieri, de premierul interimar, Nicolae Ciucă, care a precizat că decizia este luată în urma propunerii făcută aseară de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoarea şedinţă de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Referitor la situaţia din Capitală, unde s-a înregistrat constant în ultimele zece zile între 1700 şi 1900 de cazuri pe zi de infectări cu Sars-Cov 2, premierul interimar a spus: "'Zilele trecute au fost 1900 de cazuri şi din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătăţii şi cu cei care se ocupă de problemele pandemiei reiese că în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităţilor locale şi împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Ca atare, în ansamblul măsurilor care s-au luat la nivel naţional, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite, la nivelul municipiului Bucureşti să fie luate măsuri în consecinţă''.

Reamintim că printre noile restricţii în vigoare acum se numără şi carantina de noapte - circulaţia este permisă între orele 23:00 şi 5:00 doar din motive bine întemeiate şi cu o declaraţie pe proprie răspundere.

După şedinţa CNSU, secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus: "Propunerea este de prelungire a stării de alertă pe încă 30 de zile păstrând măsurile existente, adăugând o singură măsură: organizarea şi desfăşurarea activităţii operatorilor de transport pe cablu care servesc pârtiile de schi se realizează în condiţiile ordinului comun care va fi emis de ministrul Sănătăţii şi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil doar 10 persoane vor fi transportate. Pârtiile vor fi deschise pentru toată lumea, cu respectarea regulilor de protecţie şi distanţare fizică. Teleschiurile şi telescaunele vor funcţiona normal. Restul reglementărilor se vor aplica inclusiv la entităţile economice din staţiuni - restaurante şi alte locuri unde pot avea loc activitaţi comune. În rest toate măsurile, rămân valabile, mai puţin cea privind pieţele, care au fost redeschise".

Referitor la situaţiile punctuale privind evoluţia pandemiei, Raed Arafat a spus că autorităţile se vor axa pe luarea unor măsuri zonale sau locale, acolo unde se impune şi unde DSP şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vor propune luarea unor măsuri, inclusiv carantinarea unor zone sau localităţi.

"Situaţia nu este încă sub control şi nu suntem într-o scădere sau descreştere consistentă a numărului de cazuri. În Bucureşti avem o incidenţă ridicată şi un număr ridicat de cazuri, care vor pune presiune ridicată asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă", a precizat şeful DSU.

El a solicitat respectarea măsurilor de prevenţie şi protecţie, precum şi a dispoziţiilor privind telemunca şi a cerut cetăţenilor să limiteze numărul persoanelor cu care se vor întâlni cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dar nu a exclus ca, dacă până atunci va fi învestit noul guvern, dacă situaţia din teren o va cere, să fie introduse prin ordonanţe de urgenţă măsuri mai dure pentru Crăciun sau Revelion.

În orice caz, Raed Arafat a precizat că interdicţia de deplasare pe timpul nopţii va fi menţinută şi pentru noaptea dintre ani. Deşi iniţial a arătat că singura excepţie este că la miezul nopţii de Revelion cetăţenii pot ieşi în proxima vecinătate a locuinţei, secretarul de stat a revenit şi a spus că este necesar să respectăm regulile, să stăm în casă şi că ar fi bine să nu se meargă nici la colindat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Starea de alertă va fi prelungită cu încă o lună

    si caldura/apa calda va fi oprita limitless 

    BRAVO BAIETI DESTEPTI 

    PE CINE NU A DOBORAT COVIDUL O VA FACE FRIGUL! 

    bravo pnl, sasule si toate partidele politice aflate la putere si in lupta pentru MAREA CIOLANIADA!!!

    TRAIASCA ROMANIA 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb