Nicuşor Dan afirmă că îşi doreşte în primul rând ridicarea maşinilor abandonate

A.B.
Miscellanea / 28 noiembrie 2020

Nicuşor Dan afirmă că îşi doreşte în primul rând ridicarea maşinilor abandonate

Primarul general al Capitalei susţine că, după promulgarea legii care dă posibilitatea ridicării maşinilor parcate ilegal, îşi doreşte în primul rând ridicarea maşinilor abandonate al căror număr este estimat la peste 50.000 pe teritoriul Capitalei, transmite News.ro.

Dan susţine că vrea de asemenea ca ridicarea maşinilor să se facă mai ales în cazurile în care şoferii le lasă pe trecerile pentru pietoni sau în staţiile de autobuz, până când problema privind locurile de parcare va fi rezolvată.

"Avem o uriaşă problemă de transport şi de parcare în Bucureşti. Este un cerc vicios. Lumea stă în trafic pentru că sunt maşini parcate, multe legal şi puţine ilegal pe prima bandă, maşinile sunt parcate pentru că oamenii folosesc maşina pentru că nu au încredere în transportul public şi pe bună dreptate în momentul ăsta. În opinia mea, nu este corect în momentul ăsta să penalizezi oamenii, mai puţin pe cei care parchează flagrant, pe treceri de pietoni, în staţii de autobuz, troleibuz. Trebuie să rezolvăm în mod sistematic problema asta a transportului public, împreună cu parcările. Deci, mai puţin cazurile flagrante, nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto. Este un efort pe care autoritatea trebuie să-l facă: să facă contracte cu mari deţinători de parcări, cum sunt hipermarketurile care stau mult timp, mare parte din ele, nefolosite, să găsească locuri alternative către care să direcţioneze maşinile care sunt parcate pe prima bandă, în felul asta să dea linie unică pentru transportul public şi să crească viteza de deplasare a acestor. Şi undeva într-un interval de doi ani, când o să rezolvăm tipul ăsta de probleme, atunci ne putem gândi la sancţiune dacă există încălcări, dar în momentul de faţă cred că e prematur", a declarat Nicuşor Dan sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă.

El a spus că "maşinile trebuie ridicate", dar că este pentru ridicarea acestora atunci când sunt parcate în locuri precum cele pe care le-a menţionat.

Edilul Capitalei mai susţine că doreşte în primul rând ridicarea maşinilor abandonate, al căror număr este estimat la 50-60.000

Nicuşor Dan a precizat că va discuta cu reprezentanţii primăriilor de sector, iar taxele care se vor aplica celor care parchează în locuri interzise vor fi stabilite prin decizie a Consiliului General al Capitalei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pai da, asta este nivelul de inteligenta al astora "da dreapta"...sa faci parcari, inseamna, proiect, banca, investitii, munca...prea complicat. Mai usor e sa ridici masinile oamenilor si mai iese si un ban in plus :-)...In felul asta uita de caldura si de apa calda

    1. du-te in pizda matii de avorton

      Deci astia "da dreapta" sunt limitati si in gandire si in exprimare...acum e de inteles de ce nu sunt in stare sa faca un proiect si se exprima doar cu pumnul :-)

    Acest maimuțoi penibil trebuie sa pună mâna pe sapă și mătura și să lase vrăjeala.

    Apa in 2023 iar in2024 o sa mai vrea un mandat spunand ca nu a avut timp

    Normal si firesc ar trebui ca Poliția Rutieră să aibă departament specializat în constatarea și ridicarea autovehiculelor parcate ilegal pe carosabil, treceri de pietoni sau stații de transport în comun sau spații verzi sau oriunde este i-le-gal iar administratorilor drumurilor doar să urmărească dacă nu-și fac treaba...nu să semneze contracte cu privați care-ți fură mașina sub ochii tăi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb