NICUŞOR DAN: "Am promis şi vom desfiinţa companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici"

A.P.
Politică / 28 decembrie 2020

"Am promis şi vom desfiinţa companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, luni, că procesul de desfiinţare a companiilor municipale înfiinţate de Gabriela Firea va avea mai multe etape, dar a fost început. Dan afirmă că aceste companii "au dus la o risipă incredibilă de bani publici", iar majoritatea vor fi desfiinţate, însă salariaţii vor fi preluaţi de administraţie, potrivit News.

"Am promis şi vom desfiinţa companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desfiinţare are mai multe etape. În ultima şedinţă de Consiliu General am schimbat componenţa adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administraţie, iar noile consilii de administraţie, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desfiinţarea companiilor.

Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie şi să le înlocuim cu contracte prin achiziţii publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecţie) procesul de trecere de la companie la operatori privaţi va fi însoţit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării", a scris, luni, pe Facebook, Nicuşor dan.

Acesta afirmă că, "rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate şi acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele".

"Există câteva nuclee care funcţionează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menţinute ca atare.

Parte din angajaţii companiilor vor fi transferaţi către administraţiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, preţul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcţionarea fiecărui colectiv şi va propune Consiliului General relocarea angajaţilor", a mai scris primarul general.

Acesta a convocat, pentru luni, la ora 19.00, o şedinţă a Consiliului General.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. draguta,

    cine va plati paguba?

    aud?????? 

    Le desfiinteaza ca sa infiinteze altele cu oamenii lui asa cum vrea si clotilda

    Pentru orice gropita din Bucuresti se vor desfasura n+100 licitatii si n+99 contestatii

    sigur ca le desfiinteaza, dar numai dupa ce vor incasa ceva banuti si oamenii lor care vor fi numiti in conducerea companiilor :))

    pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii :)) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb