Nicuşor Dan anunţă că va fi implementat un bilet unic pentru transportul în comun din Capitală

A.B.
Miscellanea / 31 octombrie 2020

Nicuşor Dan anunţă că va fi implementat un bilet unic pentru transportul în comun din Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că în curând va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafaţă din Capitală, aflate în subordinea Primăriei Generale şi pentru Metrou, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor. Noul primar general susţine că nu doreşte în acest moment preluarea metroului la Primăria Capitalei pentru că aceasta ar presupune plata unei subvenţii în plus, conform News.ro.

"Fără îndoială că o să avem curând un bilet unic, pentru că e logic ca lucrul ăsta să se întâmple. A şi funcţionat această chestiune în urmă cu patru sau cinci ani dacă nu mă înşel", a declarat, sâmbătă, la Digi 24, Nicuşor Dan

El explică faptul că există "măsurători exacte" privind numărul de călători care intră cu o cartelă la metrou sau în mijloacele de transport în comun de suprafaţă, administrate de Primăria Capitalei

"Trebuie să existe doar un mecanism corect de decontare între aceste două entităţi, asta e tot. Este ceva extrem, extrem de simplu de făcut. Cele două societăţi vor rămâne diferite", a mai afirmat primarul general.

Nicuşor Dan a explicat şi de ce nu doreşte preluarea metroului la Primăria Capitalei: "În acest moment, Bucureştiul plăteşte o subvenţie consistentă către transportul public de suprafaţă, plăteşte o subvenţie consistentă către sistemul de încălzire, nu îşi permite să mai plătească o subvenţie pentru metrou. Ăsta este motivul pentru care nu doresc în acest moment ca metroul să vină la Primăria Capitalei. Însă din punctul de vedere al bucureşteanului care foloseşte transportul public, pe el nu trebuie să-l intereseze dacă există o companie sau există două companii, pe el tot ce-l interesează este să aibă un bilet cu care să intre sau în metrou sau în autobuz, să aibă o călătorie de o oră cu unul sau cu altul, îl interesează ca staţiile să fie cât mai apropiate unele de celelalte".

În ceea ce priveşte preţul biletului pentru transportul public în Capitală, întrebat dacă susţine majorarea tarifului care este acum de un leu şi 30 de bani, noul edil a explicat că "nu este aceasta principala problemă".

"O să facem o analiză. Nu este aceasta principala problemă a transportului public. Oricum, subvenţia este undeva la 80% din transport, adică doar 20% vindem bilete şi abonamente. (...) Principala problemă a transportului public este cantitatea, adică există zone care nu sunt deservite suficient şi faptul că nu are un orar predictibil şi faptul că nu e eficient pentru că cel de suprafaţă stă blocat în trafic. După aceea, sunt şi celelalte probleme, să nu e curat, că nu are aer condiţionat şi acum, în timp de pandemie nu ai garanţia că se dezinfectează. Ultimele sunt lucruri pe care o să le facem foarte repede, primele sunt chestiuni mai grele, mai cu mulţi bani", a adăugat Nicuşor Dan.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. fleacuri

    Sa va tina loc de aglomeratie, apa calda si caldura...si mai ales ca nu aveti voie sa iesiti noaptea :-)...inteligenta "da dreapta"

    1. Wow,i'm speechless

    "El explică faptul că există "măsurători exacte" privind numărul de călători care intră cu o cartelă la metrou sau în mijloacele de transport în comun de suprafaţă, administrate de Primăria Capitalei."

    domnule matematician: nu se poate folosi "sau" in contextul "metrou sau în mijloacele de transport în comun de suprafaţă" deoarece in incinta metroului intri daca deblochezi o bara dupa "validare" iar "măsurători exacte" la suprafata o fac doar controlorii cand nu au tupeu sa controleze "sconcși"  

    ca nu sunt solvabili, plus cei prinsi "solvabili", plus amenzi, plus nevalidati si neprinsi ,plus ce-ti apare in sistem ca validat ..e aritmetica simpla....ce sa mai vorbim de aer conditionat , de dezinfectare si "măsurători exacte"...

    (o "bara " la metrou le simplifica mult aritmetica si asigura "masuratori exacte" si incasari "certe" inclusiv din reclame , inchirieri , automate de tot felul si monitoare alimentate din "sindicatul panourilor solare "... chiar ca nu ti-ar trebui alte dureri de cap )  

    1. mi se pare mie ca un pensionar ramolit a uitat sa numere exact si aglomeratia de pensionari ce circula gratis -fix la orele de varf

      Ai ceva cu pensionarii?sau trebuie bagati in l.....

      De ce nu trece Guvernul Orban transportul de suprafata cu totul la Ministerul Transporturilor sa nu mai fie palaria asa de mare pentru primariile generale ce cauta tot timpul scuze si vinovati ?... ce stiu angajatii primariilor despre transporturi decat sa transforme autobaze in centre comerciale private sau alte " tunuri imobiliare"?

    Au venit meseriasii la putere....Plicusor,Clocotild.. ..va fi ca la OraVesela in urmatorii 4 ani

    Voi o regretați pe țața Firea? Ori urmează sa fiți concediați din locuri călduțe (spre fierbinți) plătite din banii contribuabililor?

    1. Nu pe Firea o regretam...ci vremurile fara ciuma portocalie, halaicu, lis, ciorbea, basescu, videanu, plicusor...cu ei la putere bucurestenii au vazut doar plantat de panselute si schimbat borduri de doua ori pe an

    Bula e un tâmpit. Există deja bilet unic în București.

    1. A venit salvatorul mucurestului cu aceleasi masuri care le critica la Firea,luati lamuita in fiecsre zi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb