NICUŞOR DAN: "Într-o lună-două prezint o analiză juridică a PUZ-rilor suspendate"

J.P.
Politică / 14 martie 2021

"Într-o lună-două prezint o analiză juridică a PUZ-rilor suspendate"

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că în cel mult două luni va prezenta o analiză juridică a fiecărui PUZ de sector care a fost suspendat, menţionând că acestea sunt "apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti", relatează Agerpres.

Nicuşor Dan a criticat mandatul fostului primar general Gabriela Firea, menţionând că oraşul "s-a stricat" în toate elementele importante.

"Undeva, peste o lună şi jumătate - două, o să vedeţi, o să ies în faţa dumneavoastră şi, bineînţeles, a Consiliului General, care a suspendat aceste PUZ-uri, şi o să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre PUZ-urile de sector. În ele este apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti. Sunt sute de hectare, în condiţiile în care noi avem probleme uriaşe, severe cu aerul din Bucureşti, cu poluarea, sute de hectare deveneau din spaţii verzi construibile, plus se aglomerau cartiere, se construiau blocuri între blocuri, blocuri între case, dar, mai mult de atât, se anulau şanse de dezvoltare, pentru că Bucureştiul are câteva şanse de dezvoltare, aşa cum vedem peste tot în lume'', a declarat Nicuşor Dan duminică, la Prima Tv.

El a adăugat că o şansă de dezvoltare a Capitalei este metroul de suprafaţă sau trenul de suprafaţă pe infrastructura CFR, iar la PUZ sector 5 pe linia care uneşte cartierul Ferentari cu Pipera, cu Gara de Nord, cu Gara Obor şi cu Aeroportul Otopeni apăreau blocuri care anulau această posibilitate de dezvoltare.

Primarul general a mai spus că o altă problemă este că la salba de lacuri din nordul Capitalei erau prevăzute blocuri de 14 etaje direct până la malul apei.

"Anularea sau refacerea acestor PUZ-uri este o decizie a Consiliului General şi care are nevoie de o analiză pe care primarul general, împreună cu executivul o vor face", a adăugat Nicuşor Dan, menţionând că a desemnat serviciul de proiecte urbane să facă această analiză şi va invita şi societatea civilă să contribuie.

Acesta a avut un mesaj pentru fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

"Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul. S-a stricat în toate cele 3 elemente importante, au dispărut spaţii verzi. (...) Au fost probleme şi la densificarea exagerată şi la patrimoniul construit, adică demolări de case şi apariţii de blocuri nepotrivite în zone istorice", a menţionat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a mai susţinut că în Direcţia de Urbanism din Primăria Generală există angajaţi care au eliberat autorizaţii şi PUZ-uri ilegale.

"Sunt mulţi oameni acolo care au dat de-a lungul timpului autorizaţii şi PUZ-uri ilegale şi care o să părăsească instituţia", a anunţat el.

Legat de mafia imobiliară, primarul general a arătat că sunt funcţionari care au colaborat cu această reţea.

"Există funcţionari care au colaborat cu această reţea de influenţă dintotdeauna şi pe care nu trebuie foarte mult ca să-i dai afară, trebuie doar să vezi că au emis nişte autorizaţii ilegale în mod sistematic. (...) Evident, primarul şi arhitectul şef care au condus această structură au fost complici şi cu ei, şi cu cei care au venit la ei", a afirmat Nicuşor Dan.

El este convins că "există foarte mulţi oameni care prin aceste PUZ-uri de sector au obţinut un folos necuvenit", aceasta transpunându-se în "zeci, sute sau milioane de euro".

Primarul general a mai spus că există aproximativ 30-40 de litigii pe construcţii ilegale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb