NICUŞOR DAN: "Ne-a cam trecut glonţul pe la ureche"

J.P.
Politică / 9 decembrie 2020

"Ne-a cam trecut glonţul pe la ureche"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a fondat USR, a candidat ca independent cu susţinerea USR PLUS şi PNL şi i-a îndemnat pe bucureşteni să voteze la alegerile parlamentare 2020 cu PNL, refuză să intre în polemică cu cei care îi reproşează că USR PLUS ar fi obţinut un scor mai bun, dacă el nu ar fi fost de partea liberalilor, conform Digi24.

Ce le răspundeţi celor din USR care spun că dacă aţi fi făcut campanie pentru USR, altfel ar fi stat lucrurile pentru acest partid şi gestul dvs, simbolic, de a-i trimite pe bucureşteni să voteze cu PNL a fost în deterimentul USR-ului? a fost întrebat Nicuşor Dan, marţi seara, la Digi24.

"Nu vreau să intru într-o polemică cu USR-ul şi nu vreau, mai ales, să merg eu cu analiza pe care, sigur, foarte multă lume o face despre numeroasele discuţii în spaţiul public între aceste partide care urmau să guverneze. Nu vreau să intru cu analiza în această zonă", a spus Nicuşor Dan.

"Eu în momentul acesta sunt foarte fericit că trei ani şi jumătate nu mai avem alegeri. Am avut azi o şedinţă de Consiliu General, pe care am pregătit-o cu PNL şi USR PLUS. Toate proiectele pe care le-am propus au trecut de votul acestei majorităţi. Avem o majoritate care guvernează Bucureştiul şi sunt foarte fericit cu această situaţie", a adăugat el.

Pe de altă parte, el a arătat că a avut o colaborare bună cu guvernul liberal condus de Ludovic Orban şi se declară convins că va colabora bine şi cu următorul guvern. "Cu guvernul de până acum am colaborat excelent, cu guvernul interimar colaborez excelent pentru că miniştrii sunt aceiaşi, sunt convins că o să colaborez excelent cu guvernul de coaliţie de dreapta care o să urmeze. Pentru că e nevoie de colaborare în Bucureşti, pentru a rezolva problemele Bucureştiului. Şi România are nevoie de Bucureşti. Cu cât Bucreştiul este mai interesant pentru mediul de afaceri, pentru turism, pentru zona academic-culturală, cu atât România este mai interesantă. O colaborare este obligatorie în ambele direcţii", a arătat Nicuşor Dan. "Sunt convins că proiectele vor merge mai departe", a mai spus el. Întrebat dacă, de pildă, va lua metroul sub autoritatea Primăriei, el a spus că în acest moment nu, dar în curând va exista un "adevărat" bilet unic pentru transportul în comun şi metrou.

Aţi fondat USR, aţi votat cu PNL la alegerile generale şi mulţi se întreabă: ce sunteţi? a insistat moderatorul.

"Am fondat USR, am plecat din USR acum trei ani şi jumătate (...) Şi am expus public 6 argumente pentru care am spus că voi vota şi am şi votat PNL. În momentul de faţă sunt un primar independent, nu sunt membru al unui partid politic. Cu toate astea, pentru că urmau nişte alegeri foarte importante pentru România, am ieşit în spaţiul public şi am spus: 1. oricât de tare vă displace clasa politică, ieşiţi la vot pentru că e important, iată că a fost important, ne-a trecut glonţul pe la ureche şi 2. dintre opţiunile politice, care sunt departe de a fi perfecte în România, eu votez PNL şi iată vă explic de ce", a declarat primarul general al Bucureştiului.

PSD făcea scor mai bun la parlamentare, dacă ar fi câştigat Bucureştiul la locale

Nicuşor Dan spune că dacă alegerile locale din septembrie ar fi fost câştigate de PSD în Capitală, şi scorul pe care social-democraţii l-ar fi obţinut la scrutinul din 6 decembrie ar fi fost mai bun. "Ne-a trecut glonţul pe la ureche", a spus edilul, recunoscând că a fost o victorie la limită, care se datorează, spune el, tocmai faptului că dreapta s-a unit şi i-a susţinut candidatura la Bucureşti în alegerile locale.

"E bine că avem totuşi o majoritate de dreapta. Pe de altă parte, ne-a cam trecut glonţul pe la ureche. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă în urmă cu două luni şi jumătate stânga ar fi câştigat Bucureştiul. Se dovedeşte acum că mişcarea partidelor de dreapta de a avea un candidat unic la Primăria Capitalei a fost foarte importantă", a declarat Nicuşor Dan, marţi seară, la Digi24.

"Este experienţa pe care am avut-o cu toţii în toate rândurile de alegeri pe care le-am avut până acum din ultimii 20 de ani, în care alegerile locale din Bucureşti au dat un trend pentru alegerile generale. În opinia mea, acest efect ar fi fost acum şi mai important, pentru că alegerile au fost mai aproape. Este un efect simbolic al învingătorului", a spus el.

Nicuşor Dan a explicat ce a contribuit la scorul obţinut la parlamentare: "Pe alegerile generale am avut mai multe cauze, să spunem. Am avut criza, care evident a erodat partidul care şi-a asumat guvernarea şi implicit a demobilizat o parte din alegătorii de dreapta, şi am avut acest efect al alegerilor locale, care au fost cu două luni şi jumătate înainte".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. BUFONUL de pa primaria Capitalei ii baga ijn mormant pe parintii si Bunicii tinerilor care l-au Votat,astfel ei tinerii,au devenit CIOCLII propiilor parinti si bunici pe care Bufonul ii lasa sa inghete in apartamente.Tineret mandria Tarii incet dar sigur o sa DISTRUGETI Romania impreuna cu SACALUL de la Cotroceni,PNL si USR.Dupa alegeri,SACALUL,care tipa in gura mare ca PEEEEE SEEEEE DEEEEE,a vandut Transilvania Ungurilor,p[rin cooptarea UDMR la Guvernare,el chiar o sa o vanda.Asa ca tinerii,se vor scoli la Bdapesta,!

    1. Pesedeule- aurifer (cu BOR-itii ortodocsi ai zbanghiului mascarici teodosie in coada) :

      "Ce ma bucur ca ai luat teapaaa, 

      ce ma bucur ca ai pierdut 

      Ca toate hainele ti-au intrat la apa 

      Ca nu mai ai nimic din tot ce-ai avut."

    Era mai echitabil, daca va trecea prin cap!

    Nicusor Dan, eu cred ca am priceput manevra ta din functia de primar. Penelistii si Orban, acesti mafioti cu acte in regula, te-au fortat, in stilul lor, sa alegi. Tu vroiai sa ramai independent, dar ei, cu sondajele in fata care le aratau prabusirea de la 40+ la 25, erau cu totul disperati. Au apelat la Ioha, hotul de case. Au apelat si la tine.

    Si ai facut ceea ce ai facut. Ca sa pastrezi usa deschisa la Palatul Victoria pentru proiectele bucurestenilor. 

    Imi place declaratia asta "Toate proiectele pe care le-am propus au trecut de votul acestei majorităţi. Avem o majoritate care guvernează Bucureştiul şi sunt foarte fericit cu această situaţie" 

    Daca prin gestul tau de a face campanie pentru PNL ai impacat si capra si varza, atunci sa mergem mai departe. 

    1. NICUSOARE , TU VEZI CUM REZOLVI TREABA CU RADET-ul !!! CA , AIA NE DOARE PE NOI , IN MOMENTUL DE FATA !!! TE INFORMEZ RESPECTUOS , CA BUCURESTIUL STA IN FRIG !!! APA CALDA , NU PREA MAI EXISTA , IAR CALORIFERELE SANT RECI , SI ZIUA , SI NOAPTEA !!! DACA NU STII , A-TI SPUN EU : CET-ul PRINCIPAL , MAI ARE DIN 4 CAZANE , NUMAI 1 IN FUNCTIUNE !!! IN LOC DE 105 GRADE CELSIUS , CARE TREBUIE SA PLECE SPRE LOCATARI , SI SA AJUNGA IN CASELE OAMENILOR , LA JUMATATE , CA SA FIE SI CALDURA , SI APA CALDA , LA PARAMETRII OPTIMI , PLEACA DOAR 60 DE GRADE CELSIUS , AJUNGAND IN LOCUINTE , LA TEMPERATURA , ''''''' APA DE BAUT '''''' !!!!!!!! ASTA INSEAMNA , CA , DACA VINE UN GER DE - 15 - 20 GRADE CELSIUS , VOM MURI CU TOTII , IN CASE !!! ASTA TREBUIE , SA TE INTERESEZE PE TINE , ACUM , NU ALTCEVA !!!

    mucusor,

    dupa acest orgasm declarativ :"Eu în momentul acesta sunt foarte fericit că trei ani şi jumătate nu mai avem alegeri" cand ne dai si niste apa calda si strang gunoiul de pe starzi?

    Nu mai stati cu mana intinsa la primarie sa va dea apa calda si caldura. Puneti mana si va debransati si punetiva centrala pe lemne, carbune ,gaz sau curent. E cam scumpa investitia ? Lasa ca o sa o scoate-ti in urmatorii 20 de ani bucurestenilor plangaciosi. Nu aveti bani ? Merge-ti la banci ca ele au cu dobanda de care vreti..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb