Nicuşor Dan va discuta joi cu ministrul Mediului şi cu edilii de sector, pe tema salubrizării

G.U.
Politică #Administraţie / 9 februarie 2021

Nicuşor Dan va discuta joi cu ministrul Mediului şi cu edilii de sector, pe tema salubrizării

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat astăzi că în cursul zilei de joi va avea o discuţie cu edilii de sector şi cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, pe tema salubrizării, conform Agerpres.

Precizările au fost făcute în contextul în care reprezentanţii Romprest au anunţat că joi se va sista serviciul de salubrizare la nivelul Sectorului 1, dacă autoritatea locală nu face plăţi.

"Joi avem programată la Primăria Capitalei o discuţie cu ministrul Mediului, cu primarii celor şase sectoare din Bucureşti, cu preşedintele Consiliului Judeţean pe subiectul întreg al salubrizării în Municipiul Bucureşti, adică inclusiv cum o să facem colectare selectivă, cum o să facem depozitarea la gropile de gunoi, cum putem să folosim banii europeni care sunt deja alocaţi pe exerciţiul 2014-2020", a arătat edilul general, Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

Maşinile Romprest au circulat, duminică, pe marile bulevarde ale Sectorului 1 al Capitalei, într-o acţiune a companiei de conştientizare cu privire la faptul că, de joi, se va sista serviciul de salubrizare, dacă autoritatea locală nu face plăţi, a declarat, duminică, pentru Agerpres, directorul operaţional al Romprest, Sorin Velicu.

"Suntem neplătiţi de peste 6 luni, începând cu iulie 2020, toate resursele noastre financiare de susţinere a prestării serviciului în regim de continuitate s-au terminat sau sunt în curs de a se termina şi urmează, dacă nu se înregistrează plăţi, ca joi să sistăm prestarea serviciului (...). Maşinile Romprest au circulat pe marile bulevarde (...) pentru a aduce la cunoştinţă că nu din cauza Romprest există posibilitatea ca de joi să nu mai putem ieşi la muncă, ci din cauza lipsei de fonduri pentru achiziţionarea de carburant, pentru plata salariilor şi a furnizorilor de servicii care ne ajută pe noi şi implicit pe Primărie să prestăm serviciul de salubrizare", a spus Sorin Velicu.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacţionat la demersul de duminică al Romprest, anunţând că nu va ceda "şantajului", informează Agerpres.

"Într-o nouă încercare de şantaj, firma de salubrizare şi-a scos maşinile la protest prin Sectorul 1 în speranţa că primăria le plăteşte facturile emise nelegal anul trecut, facturi neachitate de primarul PSD - cel cu diamantele. Frumoasă mişcare. Din nefericire pentru conducerea acestei firme spun că nu am fost impresionată de şantajul 'protestului' şi nici de notificarea prin care ameninţă că începând cu data de 11.02.2021 nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat din Sectorul 1", a scris, duminică, primarul Sectorului 1, pe Facebook.

Clotilde Armand a anunţat că a transmis o notificare Romprest Service SA prin care îi cere, printre altele, să pună la dispoziţie, de urgenţă, toate informaţiile şi datele necesare pentru verificarea cantităţii serviciilor efectiv prestate şi refacerea facturilor fiscale în sensul corelării valorii acestora cu serviciile efectiv efectuate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb