NOBLE SECURITIES: Carrefour, Société Générale, Renault - creşteri de circa 45-60% pe bursa de la Paris

F.A.
Internaţional / 11 decembrie 2013

Acţiunile Carrefour, Societe Generale şi Renault au înregistrat, în primele 11 luni ale acestui an, creşteri de aproximativ 45-60% pe bursa de la Paris, se arată într-o analiză Noble Securities.

"Multe companii franceze de notorietate mondială au înregistrat în acest an creşteri spectaculoase pe bursa de la Paris; evoluţiile ar fi putut fi şi mai bune, dar întărirea puternică a monedei Euro în trimestrul al treilea a influenţat consistent rezultatele financiare ale multor firme din Zona Euro cu activitate inclusiv în ţări din afara regiunii (având diferite monede), iar aceste efecte s-au reflectat în cotaţiile acţiunilor. Pe de altă parte, contextul internaţional din pieţe a stimulat în acest an investitorii să canalizeze lichidităţile spre acţiuni, iar bursele europene au beneficiat, la rândul lor, de acest trend", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding.

Potrivit sursei citate, acţiunile Renault au înregistrat o creştere de aproape 60% pe bursa de la Paris, la sfârşitul lunii noiembrie comparativ cu cotaţia avută la începutul lui 2013, stimulate inclusiv de creşterea vânzărilor de maşini noi pe piaţa europeană în septembrie şi octombrie. În octombrie, Renault a fost unul dintre "motoarele" acestei evoluţii, cu un număr în creştere de vehicule livrate pe piaţa europeană, iar marca Dacia s-a distins în portofoliul Renault cu una dintre cele mai puternice creşteri. "De altfel, acţiunile Renault au crescut în fiecare trimestru din 2013", a precizat Silviu Pojar.

Société Générale, una dintre cele mai mari bănci din Franţa (prezentă şi pe piaţa din România), a marcat un avans de aproximativ 45% pe bursa de la Paris, la finele lunii trecute comparativ cu cotaţia sa de la începutul anului, pe fondul anunţării unor rezultate bune pe ultimele două trimestre, mai arată analiza.

Acţiunile Carrefour, cel mai mare retailer european şi cel de-al doilea la nivel mondial, au înregistrat o creştere de circa 47% la sfârşitul lui noiembrie faţă de cotaţia cu care au început anul. "Măsurile de restructurare implementate încă de anul trecut sunt continuate şi şi-au arătat efectele pozitive. Carrefour se concentrează asupra anumitor pieţe - Europa, America Latină, China- şi şi-a reorganizat businessul pe unele segmente estimate a avea un potenţial mai redus", potrivit Noble Securities.

Acţiunile L'Oreal au marcat un avans de cca 16% la sfârşitul lunii trecute faţă de cotaţia avută la începutul anului, conform sursei citate.

Danone, cel mai mare producător de iaurt din lume, a înregistrat, la rândul său un avans de cca 6,5% pe bursă în perioada analizată. Acţiunile Michelin & Cie, cel mai mare producător de cauciucuri din Europa, au crescut, la rândul lor cu aproape 10% în intervalul analizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb