NOI ACUZAŢII LA ADRESA CASEI ALBE Trump a primit informări despre ameninţările armatei SUA, dar nu le-a verificat

A.P.
Internaţional / 30 iunie 2020

Trump a primit informări despre ameninţările armatei SUA, dar nu le-a verificat

Casa Albă este presată să explice cât de multe sţia despre acuzaţiile cum că Rusia a oferit sume de bani talibanilor să înlăture trupele americane, anunţă BbcNews.com.

Despre acuzaţii, oficialii au insistat asupra faptului că preşedintele Trump nu a fost personal informat de complotul din Afghanistan din 2019.

Totuşi, raporturi arată că Donald Trump a primit o informare scrisă în acest sens, la începutul acestui an, anunţă sursa.

Există preocuparea că preşedintele a avut acces la informaţii despre ameninţările forţelor armate americane, dar nu a acţionat.

Aceste informaţii ne sunt dezvăluite în timp ce Trump încearcă să fie reales preşedinte în luna Noiembrie.

Rapoarte ale The New York Times sau Washington Post au citat oficiali anonimi de la Casa Albă care au susţinut că forţele militare ruseşti au oferit recompense talibanilor să omoare trupele americane din Afghanistan.

În timp ce presa scrie aceste lucruri, Rusia neagă alegaţiile şi talibanii spun că nu au încheiat nicio înţelegere cu Rusia.

Luni, New York Times a citat doi oficiali anonimi de la Casa Albă care au spus că informările trimise către preşedinte au fost incluse în sumarul zilnic de rapoarte ale preşedintelui, un document cu informaţii guvernamentale la ordinea de zi, la sfârşitul lunii Februarie.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Kazleigh McEnany, nu a răspuns la întrebările reporterilor despre acea informare scrisă şi dacă a fost inclusă în sumarul preşedintelui, dar a spus că Trump nu a fost "personal informat" în acest sens.

Luni, 8 membrii ai Congresului Republican au aprticipat la o şedinţă la Casa Albă condusă de Directorul Securităţii Naţionale - John Ratcliffe.

Unii dintre ei şi-au exprimat îngrijorările cu privinţă la acuzaţii şi au cerut să se ia măsuri în privinţa Rusiei, dacă aceste informări sunt confirmate

Într-o declarţie separată, Mac ThornBerry, cel mai înalt republican din cadrul Comitetului pentru Serviciile Armate ale SUA, a declarat : " Credem că este important să verificăm riguros orice informaţie despre Rusia sau orice altă ţară care ţinteşte armata noastră".

În mod separat, jurnalistul Carl Bernstein a raportat cum oficiali apropiaţi ai lui Trump sunt convinşi că preşedintele "este un pericol pentru securitatea naţională având în vedere cât d nepregătit e să aibe de-a face cu liderii străini"

Mai mult, Cnn a oferit informaţii cu privire la faptul că domnul Trump obişnuieşte să ignore sumarele zilnice de care trebuie să se ocupe pentru că se bazează mai mult pe informările orale pe care le primeşte de la oficialii săi, de câteva ori pe săptămână.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb