NOI COMISARI DE LUNA VIITOARE Carmen Negoiţă, aşteptată să preia şefia CNVM din 4 octombrie

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 septembrie 2012

Carmen Negoiţă

Carmen Negoiţă

Noii membri ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobaţi de Parlament, în luna martie, vor începe să îşi preia mandatele chiar la începutul lunii octombrie, potrivit unor surse din piaţă, care mai spun că preşedinţia CNVM va fi schimbată pe 4 octombrie.

Astfel, pe 2 octombrie, este aşteptat la birou Gheorghe Albu, chestor al Camerei Deputaţilor şi secretar executiv PDL, în locul lui Bogdan Chetreanu.

La distanţă de două zile, urmează să îşi intre în atribuţii şi noul preşedinte CNVM, Carmen Negoiţă, actualmente vicepreşedinte, în locul Gabrielei Anghelache.

Astfel, postul de vicepreşedinte ar urma să rămână vacant, până pe 5 noiembrie, când va fi ocupat de Gheorghe Marcu, senator PSD de Botoşani.

Pe 4 octombrie, ar urma să fie înlocuită şi Claudia Sava, cu Ştefania Ferencz, fost director de cabinet al lui Emil Boc.

Comisarul Dorina Mihăilescu a fost susţinută de PSD pentru un nou mandat la CNVM.

Din Comisie mai fac parte şi Lorand Kralik şi Alexe Gavrilă, ale căror mandate nu se încheie în această toamnă.

Deşi au existat zvonuri că numirile pentru CNVM au fost contestate, la Parlament, pe motiv că noii comisari nu ar fi suficient de pregătiţi în domeniu, este greu de crezut că situaţia mai poate fi răsturnată în numai o săptămână, mai ales că politicienii, cei care fac nominalizările, sunt mai preocupaţi, acum, de viitoarea campanie electorală.

Totuşi, surprizele nu sunt excluse, unele surse catalogând situaţia drept "delicată".

Cine sunt noii comisari

Eugenia Carmen Negoiţă,

noul preşedinte, este membru în CNVM din iunie 2005, iar începând cu noiembrie 2007, ocupă poziţia de vicepreşedinte.

După absolvirea facultăţii, a lucrat ca procuror mai întâi la Procuratura Locală din oraşul Alexandria (jud. Teleorman) (1986-1988) şi apoi la Procuratura Locală a sectorului 3 a municipiului Bucureşti (1988-1992).

Carmen Negoiţă s-a căsătorit în octombrie 2005 cu fostul deputat şi primarul sectorului 3 al municipiului Bucureşti, Liviu Negoiţă.

Gheorghe Albu

este chestor al Camerei Deputaţilor şi secretar executiv PDL.

Potrivit declaraţiei de avere, Gheorghe Albu deţine o casă, un teren, un autoturism şi bijuterii de aproximativ 20.000 de euro. În depozite, deputatul are aproximativ 300.000 de euro. Domnul Albu are şi un portofoliu pe piaţa de capital format din acţiuni la SIF-uri. Gheorghe Albu deţine titluri SIF3 Transilvania de 2,1 milioane lei.

Ştefania Ferencz

a fost directorul de cabinet al lui Emil Boc, precum şi şefa sa de cabinet pe vremea când era primar la Cluj-Napoca. La începutul anului, Cătălin Predoiu a dispus instalarea Ştefaniei Ferencz pe postul de secretar general adjunct al Guvernului.

Gheorghe Marcu

este senator PSD de Botoşani. Domnia sa este preşedintele Departamentului pentru relaţia cu patronatele şi piaţa de capital din Partidul Social Democrat (PSD).

Gheorghe Marcu deţine 50% din patru terenuri (două agricole şi două intravilan), o casă, două apartamente şi două spaţii comerciale. În depozit, domnia sa are 10.000 de euro, iar pe piaţa de capital are o participaţie de 112.000 lei la SIF Moldova. Domnul Marcu mai are participaţii de câte 50% la două firme din Botoşani.

Dorina Mihăilescu

este membru al CNVM din 2005, în perioada 1 iunie 2005 - 4 noiembrie 2007 ocupând postul de vicepreşedinte.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. am inteles cu averea.cum e cu profesionalismul nu inteleg k unul a fost contabil la o fabrica si dupa a intrat in politica iar altul umbla cu cioara vopsita sa nu se vada k e cioara nu porumbel. kat despre ea catastrofa "secretara" lui boc penibil. adik inca trei "metalurgi".pai dak le merge? oricum o pun pe butuci

    Propun ca noul sef al CNVM sa fie Catalin Chelu. Si-asa face ce vrea muchiu' lui cu momaile de komisari. CNVM = protejarea infractorilor.

    Superb, CNVM are in sfarsit profesionisti. Unul este " sotia", altul este "fata care facea cafeaua" , unul este "secretar" , iar ultimul este responsabil pt relatia partidului cu ceva ce partidul nu a bagat niciodata in seama. Cu asemenea experienta si cu aceeasi frica de asumare a rolului covarsitor pe care il au ma gandesc ca in 2 ani bursa devine istorie moderna. Va doresc mult succes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb