NOI CONTROVERSE ÎN CAZUL MILLENIUM BUILDING CENTER Justiţia hotărăşte, astăzi, într-un nou proces de demolare a Cathedral Plaza

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 25 octombrie 2012

Justiţia hotărăşte, astăzi, într-un nou proces de demolare a Cathedral Plaza

Tribunalul de la Bacău hotărăşte, astăzi, într-un nou proces de demolare a imobilului "Cathedral Plaza", construit lângă Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, potrivit lui Robert Roşu, avocat asociat la "Ţuca Zbârcea & Asociaţii", firma care-l reprezintă în Instanţă pe dezvoltatorul proiectului - "Millenium Building Development".

Domnia sa ne-a declarat: "Mâine (n.r. astăzi), Tribunalul de la Bacău trebuie să hotărască într-un proces foarte important de demolare parţială, iar Arhiepiscopia vrea să-i influenţeze pe judecători".

Avocatul Roşu a făcut aceste afirmaţii în contextul în care reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB) au anunţat, ieri, într-un comunicat, că au fost invitaţi recent la audieri, în calitate de parte vătămată, într-un proces penal deschis împotriva societăţii "Millenium Building Development" şi a reprezentantului acesteia Sasu Eremie Ovidiu Ioan, a companiei "Bog'Art" şi a reprezentantului său Greu Sorin, precum şi a "Willbrook Construct" şi a lui Moise Dragoş, în calitate de reprezentant al acesteia.

Preotul Gabriel Popa, secretar eparhial al ARCB, ne-a spus că decizia de începere a urmăririi penale a fost luată în luna aprilie a acestui an, după ce, iniţial, Justiţia a dispus neînceperea urmăririi penale în acest caz.

Domnia sa ne-a precizat că, în ultima săptămână, "poliţia a fost foarte activă", solicitând Arhiepiscopiei mai multe documente justificative.

"Perioada analizată priveşte lucrările din 10-21 noiembrie 2010 la construcţia «Cathedral Plaza», adică cele efectuate iresponsabil, după anularea autorizaţiei emise nelegal de Primarul Sectorului 1", arată comunicatul ARCB, subliniind că persoanele fizice şi juridice menţionate mai sus sunt acuzate "de efectuarea de lucrări de construire la turnul de birouri «Cathedral Plaza», fără autorizaţie de construire, aceasta fiind anulată irevocabil de către Curtea de Apel Suceava, prin decizia nr. 1989/ 2010".

Robert Roşu susţine că "lucrările la «Cathedral Plaza» au fost desfăşurate cu respectarea legii" şi că ARCB încearcă să pună presiune pe justiţie.

"Informaţiile prezentate astăzi (n.r. ieri) de ARCB privind începerea urmăririi penale într-un dosar ce ar avea legatură cu situaţia litigioasă având ca obiect clădirea «Cathedral Plaza» se constituie într-o nouă încercare a ARCB de influenţare a justiţiei, în condiţiile în care pe rolul instanţelor se află o serie de procese între ARCB şi «Millennium Building Development»", spune domnia sa.

Reprezentantul dezvoltatorului susţine că "informaţia furnizată de către ARCB nu este nouă, plângerea penală fiind formulată cu multă vreme în urmă, fiind una dintre nenumăratele plângeri trimise diverselor autorităţi. Deşi, iniţial, s-a dispus neînceperea urmăririi penale în acest caz, dosarul a fost reluat la presiunea ARCB, fără ca în speţă să fi apărut elemente noi, care să justifice acest demers".

Avocatul ne-a spus că, până în prezent, nu a primit nicio înştiinţare de începere a vreunui proces de urmărire penală.

"Dezvoltatorul a respectat legea pe toată durata lucrărilor de construcţie a «Cathedral Plaza», iar reprezentanţii companiei colaborează cu autorităţile pentru clarificarea acestei situaţii", a mai declarat Robert Roşu.

ARCB reaminteşte că DNA continuă cercetarea penală a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, "care au participat la întocmirea unui fals proces-verbal de recepţie la aşa zisa finalizare a lucrărilor amintitei construcţii". Potrivit Arhiepiscopiei, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sunt depuse alte câteva plângeri penale ale ARCB, "având ca obiect cercetarea numeroaselor infracţiuni, comise în cazul «Cathedral Plaza»".

În luna septembrie, Justiţia a decis într-unul dintre cele peste zece dosare care se află în Instanţă şi care au ca scop desfiinţarea "Cathedral Plaza", respingând acţiunea formulată de ARCB împotriva "Millenium Building Development".

Gabriel Popa ne-a spus că Arhiepiscopia a făcut recurs şi că, până în prezent, Justiţia nu a formulat motivarea în acest caz.

Domnia sa susţine că această hotărâre nu afectetază deciziile care vor fi luate în celelalte dosare aflate pe rol.

La data respectivă, Gabriel Popa ne-a mai spus: "Sentinţele date până acum şi deciziile care vor fi luate în continuare nu sunt afectate de această pronunţare, pentru că au alte unghiuri, sunt mai multe ilegalităţi comise de dezvoltator. Acest dosar era pe civil şi arăta că ne este afectată exercitarea religiei. Este un gol marcat de ei, dar meciul continuă".

Tot atunci, reprezentanţii dezvoltatorului "Millennium Building Development" au anunţat că societatea va continua să facă toate demersurile legale necesare pentru a împiedica acţiunile ARCB privind demolarea clădirii "Cathedral Plaza" - turnul cu 19 etaje de lângă Catedrala "Sf. Iosif".

Robert Roşu a declarat: "Sentinţa Judecătoriei Sectorului 1 este o dovadă de normalitate, care subliniază lipsa de temei legal a unei acţiuni precum demolarea «Cathedral Plaza».

Cazul "Cathedral Plaza" a fost deschis în anul 2006, la Tribunalul din Bucureşti, acesta fiind strămutat la Constanţa, Craiova, Piteşti, Curtea Constituţională a României (CCR), Târgovişte, Ploieşti, ajungând, în final, la Suceava, Alba Iulia şi Iaşi. Între timp, acest caz a fost judecat de câteva ori şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb