NOI LITIGII INIŢIATE DE IOANA SFÎRĂIALĂ ÎMPOTRIVA FONDULUI PROPRIETATEA Calendarul distribuirii dividendelor FP, în pericol

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 mai 2012

Distribuirea dividendelor de la Fondul Proprietatea ar putea fi întârziată, după ce Ioana Sfîrăială, acţionar al Fondului, a iniţiat trei noi litigii împotriva FP pentru a bloca înregistrarea la Registrul Comerţului a hotărârilor acţionarilor din 25 aprilie 2012, reiese dintr-un comunicat al Fondului, transmis, ieri Bursei de Valori Bucureşti.

FP a anunţat: "În data de 9 mai 2012, Fondul a primit trei citaţii de la Tribunalul Bucureşti în trei dosare (dosar nr. 15960/3/2012, 15961/3/2012, respectiv 15964/3/2012). Aceste litigii noi au fost demarate de Ioana Sfîrăială, un acţionar al Fondului, în calitate de reclamant, pentru a bloca înregistrarea la Registrul Comerţului a hotărârilor aprobate de Adunarea Generală a Acţionarilor Fondului care a avut loc în 25 aprilie 2012 în prima şedinţă".

Fondul informează că înregistrarea hotărârii aprobate în 25 aprilie 2012 pentru repartizarea profitului net şi a distribuirii dividendelor pentru anul financiar 2011 reprezintă una dintre hotărârile acţionarilor pe care Ioana Sfîrăială încearcă să le blocheze prin intermediul acestor litigii noi.

"În consecinţă, plata dividendelor poate avea loc numai după înregistrarea hotărârilor acţionarilor la Registrul Comerţului", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat distribuirea unui dividend de 0,03854 lei/acţiune, în creştere cu 21% faţă de nivelul de anul trecut.

Avocatul Ioana Sfîrăială a obţinut, pe 21 decembrie 2011, în instanţă, anularea hotărârilor prin care s-a aprobat modificarea actului constitutiv al FP, inclusiv a deciziei prin care compania Franklin Templeton a fost numită adminis-trator al FP.

La începutul lunii martie, Fondul Proprietatea a anunţat că va face recurs la decizia instanţei.

Doamna Sfîrăială a contestat majoritatea deciziilor AGA FP, pe motiv că Franklin Templeton nu avea dreptul să convoace AGA deoarece nu este administratorul Fondului.

Pe 25 aprilie, acţionarii FP au decis şi ratificarea şi adoptarea tuturor deciziilor adoptate în AGA de la preluarea mandatului de către Franklin Templeton, în 2010, până la 24 aprilie 2012.

La finalul lunii aprilie, investitorii instituţionali străini deţineau 46,28% din acţiunile Fondului Proprietatea, participaţia lor scăzând pentru prima dată de la listarea FP, în ianuarie 2011.

Cei mai mari acţionari ai Fondului Proprietatea sunt fondul american de hedging Elliott Associates, care la finalul lunii martie controla indirect 13,91% din acţiuni, şi City of London (7,21%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb