Noi proteste faţă de măsurile fiscale şi proiectul de modificare a Legilor Justiţiei

ANDREI STAN
Politică / 13 noiembrie 2017

Protest antiguvernamental în Capitală (Sursa foto: Facebook/ "Corupţia ucide")

Protest antiguvernamental în Capitală (Sursa foto: Facebook/ "Corupţia ucide")

Mii de persoane au protestat, aseară, în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară faţă de proiectul de modificare a Legilor Justiţiei şi a Ordonanţei de Urgenţă (OUG) de modificare a Codului Fiscal.

În Capitală, aproximativ o mie de persoane s-au adunat, în Piaţa Victoriei, începând cu ora 18:00, şi au plecat, într-un marş intitulat "M-am săturat să fiu furat!", către sediul central al PSD. Manifestanţii au avut câteva dispute cu jandarmii, care, după ce s-au asigurat că există culoarul necesar deplasării, au încadrat coloana de protestatari, însoţind-o până la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, potrivit news.ro.

În faţa sediului principalului partid de guvernământ, manifestanţii au scandat "Ruşine!", "Hoţii!", "Cuib de hoţi şi de mafioţi", "Fără prag!", "Demisia!", "Trădătorii!", "Infractorii!", "Şobolanii roşii!", "Anticipate!", "Abrogaţi şi apoi plecaţi!", "Legile voastre, nişte dezastre" şi "Nu la guvernare, Dragnea la închisoare".

De asemenea, manifestanţii au adus pancarte pe care se putea citi "Demisia", "Justiţie, nu corupţie" şi "Cine a votat hoţii?".

Unii dintre protestari au aruncat suluri de hârtie igienică în curtea sediului central al PSD. Manifestaţia din Şoseaua Kiseleff a durat aproximativ o oră.

Aproximativ o mie de persoane au protestat şi în centrul municipiului Cluj-Napoca, potrivit Agerpres. Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale şi au adus cu ei pancarte cu mesaje precum "Ziua sunt corporaţia, dar seara #rezist", precum şi steaguri tricolore. După ce au manifestat o oră în centrul oraşului, protestatarii au pornit în marş spre Prefectură.

Circa două mii de persoane, potrivit organizatorilor, au protestat aseară în Piaţa Victoriei din Timişoara, împotriva Guvernului, a proiectului de modificare a Legilor Justiţiei, a trecerii obligaţiilor fiscale de la angajatori în sarcina angajaţilor, dar şi împotriva ''statului condus de hoţi''. ''Nu vrem să fim conduşi de hoţi'', ''Rezistăm, nu cedăm'', ''Jos ciuma roşie'', ''Demisia'', ''Jos Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu'', au fost câteva dintre lozincile care s-au auzit în piaţă. Protestatarii au venit dotaţi cu vuvuzele, drapele tricolore şi mesaje scrise.

În Braşov, aproximativ 800 de persoane au scandat în fata sediului PSD din Piaţa Sfatului lozinci antiguvernamentale şi împotriva partidului de guvernământ.

Câteva zeci de persoane au protestat şi la Târgu Mureş, Ploieşti, Galaţi, Bistriţa, Iaşi, Tulcea, Baia Mare, Alexandria si Alba Iulia.

Organizatorii protestului din Capitală, comunităţile "600.000 pentru Rezistenţă", "Corupţia ucide" şi "Insistăm", au explicat pe pagina de Facebook a evenimentului: "OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieşind în stradă, în număr cât mai mare. Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi".

"Sediul PSD nu este un obiectiv militar de siguranţă naţională, aşa cum este Guvernul, deci puteţi să aduceţi hârtie igienică cu voi", le-au transmis organizatorii participanţilor, făcând referire la protestul de miercuri faţă de modificarea Legilor Justiţiei, când jandarmii au încercat să confişte sulurile de hârtie igienică pe care oamenii le aduseseră în Piaţa Victoriei pentru a le arunca spre clădirea Guvernului.

În mesajul de pe Facebook se mai arăta: "Guvernarea trebuie să urmărească bunăstarea cetăţenilor, nu interesele proprii. Este responsabilitatea noastră, este viitorul nostru în joc, ţine de fiecare dintre noi, este necesar să luăm atitudine şi să nu le mai permitem să îşi bată joc". De asemenea, organizatorii au mai susţinut că OUG de modificare a Codului Fiscal a avut efecte imediate, precum creşterea monedei euro şi creşterea preţului combustibilului.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind Codul Fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri seară, la două zile de la adoptarea de către Cabinetul Tudose.

În urmă cu o săptămână, pe 5 noiembrie, mii de persoane s-au adunat, în Piaţa Victoriei din Capitală, la un protest împotriva modificării Legilor Justiţiei şi au plecat în marş spre Parlament, scandând "Justiţie, nu corupţie", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi" şi "Jos Guvernul". Pe traseu, numărul protestatarilor a ajuns la peste 15.000.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca protestele ar trebui sa aibă o singura tema. Altfel cred ca este afectată credibilitatea si caracterul civic. Tema justiției cred ca nu ar trebui amestecată cu alte nemulțumiri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb