Noi proteste în Germania împotriva restricţiilor antiepidemice

G.U.
Internaţional / 3 aprilie 2021

Noi proteste în Germania împotriva restricţiilor antiepidemice

Mii de persoane s-au adunat astăzi în oraşul german Stuttgart pentru a protesta împotriva măsurilor sanitare, în timp ce în Germania se intensifică dezbaterea despre înăsprirea restricţiilor antiepidemice în faţa celui de-al treilea val de COVID-19, relatează agenţiile AFP şi EFE, conform Agerpres.

Manifestanţii de la Stuttgart, majoritatea fără măşti, au început un marş din centru către o piaţă din nord-estul oraşului, purtând pancarte prin care cereau mai ales sfârşitul ''dictaturii COVID''. Ei au ''ignorat'' cererile repetate de a respecta regulile sanitare, inclusiv distanţarea socială şi purtarea măştii, a declarat poliţia, fără a menţiona incidente majore.

Această mişcare de protest ce se împotriveşte restricţiilor menite să prevină răspândirea coronavirusului şi care s-a autodenumit 'Querdenken' (Anticonformist) a organizat numeroase demonstraţii în Germania de la începutul pandemiei. În rândul ei se regăsesc membri ai extremei stângi, adepţi ai teoriilor conspiraţiei, antivaccinişti şi simpatizanţi ai extremei drepte, notează sursa citată.

Proteste anti-restricţii au avut loc sâmbătă şi în alte oraşe germane, inclusiv la Berlin, dar cel mai semnificativ ca participare a fost cel de la Stuttgart. Ele survin în timp ce autorităţile au în vedere o înăsprire a restricţiilor ca urmare a creşterii infectărilor.

Guvernul condus de Angela Merkel ''studiază'' posibilitatea uniformizării regulilor sanitare în toată ţara ''pentru a opri al treilea val, dacă măsurile adoptate de regiuni nu sunt suficiente'', a atenţionat astăzi un purtător de cuvânt al executivului federal.

Angela Merkel susţine impunerea de noi măsuri stricte, în timp ce rata infectărilor la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile a ajuns sâmbătă la 131. Într-un interviu dat duminica trecută, ea nu a exclus un posibil lockdown, ceea ce până în prezent nu a existat la nivel naţional în Germania, şi a avertizat că guvernul federal ar putea interveni cu măsuri mai constrângătoare dacă landurile nu aplică regulile sanitare. Şefa guvernului de la Berlin le-a cerut apoi concetăţenilor ei să respecte măsurile preventive şi să renunţe la călătoriile neesenţiale în weekendul Paştelui Catolic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Precis vor COPIA ,,ai noştri" ideea, fara sa gandeasca precum ca pt tari cu situatii pandemice diferite sunt indicate restrictii diferite.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb