Noi tensiuni la graniţa dintre Grecia şi Turcia

A.D.
Miscellanea / 29 mai 2020

Noi tensiuni la graniţa dintre Grecia şi Turcia

Disputa dintre duşmanii istorici - Grecia şi Turcia - ia amploare de-a lungul cursului râului Evros, care separă cele două state. Atena acuză trupele turceşti că au orchestrat o invazie silenţioasă a teritoriului lor. Dobândirea pe nedrept a unei porţiuni de pământ elen s-ar fi realizat prin alterarea râului Evros, informează Zerohedge.com.

Tabăra a refuzat cererea de retragere a armatei elene si a ancorat mai apoi un steag turcesc de un copac.

Evenimentul se petrece după luni întregi în care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat că va dezlănţui haosul refugiaţilor sirieni asupra Europei, ceea ce a şi făcut într-o anumită măsură, rezultând în confruntări între patrulele de frontieră greceşti şi afluxul de imigranţi din Orientul Mijlociu.

Şantajul preşedintelui Erdogan, care vizează Grecia şi UE, a creat tensiuni crescânde între forţele armate de pe fiecare parte a frontierei. În martie, Grecia a început chiar să ridice bariere uriaşe din beton la trecerile-cheie precum trecerea Kastanies, unde gardienii turci lăsau solicitanţii de azil să treacă prin partea lor de graniţă.

Ceea ce a fost până acum o luptă diplomatică, prezintă potenţialul unei degenerări majore într-un război de frontieră, sugerează Zerohedge.com.

Grecia şi-a mărit semnificativ personalul naval şi militar care patrulează zona, în urma unei noi runde de ameninţări ale Turciei.

De asemenea, Grecia îşi continuă planul de extindere a gardului de frontieră.

Funcţionarii din Atena spun că zona a fost declarată zonă roşie şi este patrulată de 1.100 de ofiţeri greci. Pe cealaltă parte a graniţei, sursa informează că aşteaptă mai mult de 100.000 de imigranţi sirieni.

Faptul că oficialităţile din Turcia au declarat marţi că relaxarea măsurilor de izolare din Europa ar putea determina imigranţii să-şi pregătească mutarea către continent, alertează şi mai mult Atena.

Parlamentarul conservator grec, Tassos Hadjivassiliou, consideră că odată cu ridicarea zidului, Turcia va fi puternic compromisă de capacitatea sa de a impune imigranţi Europei, iar dacă acest lucrus se va întâmpla, atunci Ankara va avea mici şanse pentru vreun sprijin financiar de la Bruxelles.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. nebuniile lui Erdogan o sa il coste curand tara.

    incaaa un pic de rabdare.  

    astept dupa marele cutremur din SUA / California marele cutremur din Turcia (in urma caruia va incepe nebunia careia ii va cadea prada Erdogan si intreaga sa tara) 

    asadar: mai intai cutremurul din SUA / California (perioada: 18 iunie - 12 iulie 2020) si apoi cutremurul din Turcia (stiu, dar nu am sa precizez data din motive personale - nu doresc alterarea intamplarii evenimentului). 

    Finalmente cu maini rusesti Grecia iese castigatoare. 

    Erdogan in istorie a fost ultimul presedinte al Turciei inainte de destramarea Turciei si a viselor sale demente neootomane.  

    1. inca un mic detaliu deosebit de important:

      Romania, desi e membru NATO, NU ARE VOIE SA SE IMPLICE IN OPERATIUNILE MILITARE CARE VOR AVEA LOC PE TERITORIUL TURCIEI.  

      In joc e continuitatea si integritatea teritoriala a Romaniei in contextul implicatiilor cauza-efect aparute in urma implicarii Romaniei acolo.  

      Romania sa exerseze neutralitatea.  

      Stiu ca va fi greu sa o faca cu asa lideri lipsiti de viziune si sclavi totali ai viziunilor si intereselor altor tari... dar e necesar. De dragul continuitatii si existentei Romaniei.  

      Pe teritoriul Turciei va fi un conflict militar total marsav si nedrept unde Turcia va fi devorata atat de atacatori, cat si de asa-zisii aliati care vor veni pentru a o sprijini.  

      Romania sa stea extrem de departe de acest joc dement.  

      Poate un pic de sprijin sanitar ca suntem membrii NATO. Poate suport informational si logistic.  

      Dar nu trupe, nu tehnica militara. NU!  

      Repet: in joc e existenta si continuitatea Romaniei.

      Totul incepe dupa marele cutremur din Turcia de anul acesta. Urmariti evenimentele.  

      Romania sa se apropie diplomatic, politic, informational si economic de Grecia.

      E enorm de important acest detaliu.

      Pregatiti fundatiile Romaniei din viitor, aceea pe care am vazut-o pe harti si care (atentie!) e mai mare decat Romania anului 1929 !!! Ma intelegeti ce am scris aici? Ca e foarte important. Departati-va usor de Turcia (nu e bine sa stai langa morti cand incep sa putrezeasca) si apropiati-va usor de Grecia. Asta e cheia si miza accesului la un viitor exceptional pentru Romania.  

      Ce logica-i asta? Esti in NATO dar nu trimiți trupe! Dacă esti atacat NATO te mai ajuta?

      Din nou anunți cutremure mai ceva ca Malureanu! Esti Zamolxis?

      Cu datele frecvente nu ar trebui să treci si ora și minutul macar in cazul cutremurelor "orgasmice " că eu sper că despre ele e vorba! 

      sunt mai multe de povestit, ce am scris aici e doar varful unui asiberg ... asteapta finalul anului 2020 si o sa vezi si o sa intelegi mai multe.

      NATO se va destrama datorita nesabuintelor lui Erdogan si impulsivitatii lui Trump.  

      Nu e dorinta mea, eu sunt pro-vest, pro-civilizatie.  

      Dar trebuie sa notez ce vad ca urmeaza, indiferent de dorintele mele.  

      Tarile trupelor NATO care vor desfasura operatiuni militare in Turcia vor avea grav de suferit - pana la destramare nationala si disparitie din istorie. nu e o gluma ceea ce scriu.  

      Romania e un stat pasnic , in istorie in cele mai multe cazuri a dus razboaie de aparare, nu de atac. Nu are ce cauta in intrigile bolnave care se vor tese in Turcia.  

      p.s. Sfat: niciodata sa nu faci greseala de a trata evenimentele viitorului din perspectiva paradigmei prezentului. Nu aduce anul ce aduce ceasul. Urmeaza timpuri foarte foarte provocatoare si eu daca stiu ce urmeaza cred ca sunt dator sa impartasesc indiferent cat de dement suna.  

      Romania sa se fereasca sa participe militar in operatiunile care vor avea loc pe sol turcesc. NU are ce cauta acolo indiferent de obligatiile NATO. Ce zic e in numele continuitatii si existentei Romaniei mai apoi.  

      Nu imi pasa de obligatiile NATO. Imi pasa de tara mea. Romania era si cand a existat Liga Natiunilor, sau Axa sau Antanta. Unde sunt toate acestea acum? Praf si pulbere. Dar Romania inca este! Ma intelegi?  

      NICIODATA SA NU PUI NIMIC MAI PRESUS DE TARA TA! NICIODATA! NATo sau UE vor disparea, Romania nu.

      Romania isi continua marsul in Istorie dincolo de aceste constructe indoielnice.  

      *aisberg

      scriu repede si mai mananc / inversez litere.

      scuze. 

      Sunt de acord cu tine.Ce nație am mai fi dacă nu am avea tară?Poate dă Dumnezeu să scape turcii de Erdogan.Nu se stie niciodată.Speranța moare ultima.

      Acu' doua minute am citit un articol aici (cel despre turism( in care un Vali, intr-un limbaj si pe un ton asemanator cu al dvs., ne indemna sa evitam Grecia in vara si toamna asta.

      Hotarati-va, ne apropiem sau ne departam?!? 

      acela e tot mesajul meu.

      ma refeream la faptul ca turistii romani sa evite grecia in vara asta (risc de turisti chinezi in grecia - risc de val doi covid in grecia pe o curba mai rapida decat in restul europei) - deci ma adresat romanilor normali care merg in excursii  

      apropierea de grecia era indicata la nivel politic, informational, diplomatic - ma adresam romanilor din structurile de conducere, nu turistilor 

      nu e nici o contradictie in ce am sustinut. 

      ... confirmarea faptului ca tot dvs. ati postat si celalalt mesaj, chiar daca are putina legatura cu realitatea "romaneasca". Numarul turistilor chinezi in Grecia e de 10-20 de ori mai scazut decat al turistilor romani si oricum traseele nu se prea suprapun din motive de (lipsa de) aeroporturi.

      In plus, e bizar ca avertizati turistii romani despre riscul intersectarii cu turisti chinezi in Grecia, dar nu spuneti nimic despre cetatenii chinezi care circula/intra in Romania. Inteleg ca aia sunt OK prin definitie, doar cei care merg in Grecia sunt periculosi. 

    Este bine ca grecii sa fie sustinuti.Europa a devenit bataia de joc a lui Erdogan.Ce rau imi pare ca nu a reusit lovitura de stat!Erdogan s-a plictisit sa vaneze tradatori imaginari peste tot iar acum ii hartuieste pe greci.In stil tataresc.

    1. atat de adevarat! "Europa a devenit bataia de joc a lui Erdogan"

    Migrantii care intra in Grecia trebuie crestinati. Pamantul pe care calca este crestin. Trabuie sa intervina Biserica Ortodoxa Elena Toti cei care trec in Grecia ilegal, trebuie se considere ca accepta si credinta acestei tari, sa fie botezati in numele lui Isus si pusi sa sarute sfanta cruce. Daca nu vor sa fie crestinati cu forta. Asa se va termina si aceasta navala a musulmanilor spre Europa si va fi pus la punct si turcul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb