Norofert anunţă o emisiune de obligaţiuni corporative de până la 15 milioane lei pentru susţinerea investiţiilor strategice

R.S.
Miscellanea / 8 octombrie

Norofert anunţă o emisiune de obligaţiuni corporative de până la 15 milioane lei pentru susţinerea investiţiilor strategice

Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură şi furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (simbol BVB: NRF), anunţă aprobarea în Consiliul de Administraţie a derulării unei oferte publice de vânzare de obligaţiuni corporative, în valoare de până la 15 milioane lei. Decizia vine în contextul strategiei companiei de a atrage finanţare suplimentară pentru investiţii în extinderea sistemului de irigaţii la ferma din Zimnicea şi a activităţii în pieţele externe din SUA şi Brazilia, în care compania activează de anul acesta, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert:

"Ne propunem să diversificăm sursele de finanţare printr-o nouă emisiune de obligaţiuni corporative, a doua iniţiativă de acest tip. Această emisiune, aprobată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din aprilie 2024, are ca scop consolidarea poziţiei noastre atât pe piaţa din România, cât şi pe plan internaţional. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru investiţii strategice, printre care extinderea infrastructurii de irigaţii la ferma din Zimnicea şi creşterea capacităţilor de producţie destinate pieţelor externe", potrivit comunicatului.

Detaliile ofertei:

Oferta va cuprinde până la 150.000 de obligaţiuni nominative, dematerializate, negarantate şi neconvertibile, cu o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune;

Obligatarii vor beneficia de o rată a cuponului nominală anuală fixă de 10%, cu plăţi semestriale, iar maturitatea acestor obligaţiuni este stabilită la 5 ani;

Rambursarea anticipată este posibilă după primul an de la emisiune, oferind un preţ de răscumpărare "clean" de 101% în cazul în care răscumpărarea are loc în al doilea an, respectiv 100,5% în al treilea an.

Oferta publică se va derula pe o perioadă de 10 zile lucrătoare, cu posibilitatea închiderii anticipate. Condiţia de succes a ofertei este subscrierea unui număr minim de 50.000 de obligaţiuni, ceea ce reprezintă echivalentul a 5 milioane lei. Oferta este intermediată de TradeVille S.A.

Prima emisiune de obligaţiuni corporative (cu simbolul NRF25) a companiei a avut o valoare de 11,5 milioane lei, are scadenţa în 2025 şi o rata anuală fixă a cuponului de 8,5%, platibilă semestrial.

Norofert a înregistrat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de 21,04 milioane lei, o creştere de 4,27% faţă de aceeaşi perioadă din 2023 şi un profit net de 1,85 milioane lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2023, dar peste nivelul bugetat pentru anul în curs.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. adica sa le dai 15 mil. lei pe mana pentru a plati scadenta de 11,5 mil. lei din 2025 + dobanda aferenta cuponului?

    nu se pupa deloc in asa conditii. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb