Norvegia a livrat Ucrainei cele opt tancuri Leopard 2 promise

G.D.
Internaţional / 20 martie 2023

Norvegia a livrat Ucrainei cele opt tancuri Leopard 2 promise

Norvegia a anunţat astăzi că a livrat Ucrainei opt tancuri Leopard 2 pe care i le-a promis, o contribuţie care, alături de cea a altor aliaţi, va fi "hotărâtoare" pentru următoarea contraofensivă ucraineană, informează AFP, conform Agerpres.

"Cele opt Leo (Leopard) 2 sunt toate în Ucraina", a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei norvegiene, Stine Barclay Gaafland, într-un răspuns pentru AFP.

Ţara scandinavă a anunţat în februarie că va livra Ucrainei opt dintre tancurile sale Leopard de tip 2A4, un model din penultima generaţie pe care îl va înlocui pentru propriile necesităţi cu tancuri Leopard 2A7 mai moderne şi din care a comandat de curând 54 de exemplare.

"Pentru Ucraina, donarea de tancuri de luptă va fi determinantă pentru capacitatea sa de a desfăşura operaţiuni ofensive şi a recuceri teritoriile care sunt ocupate de Rusia", a declarat locotenent-colonelul Lars Jensen, şeful batalionului mecanizat al armatei norvegiene, citat într-un comunicat.

Pe lângă tancuri, Norvegia s-a angajat să furnizeze Kievului până la patru dispozitive de susţinere, muniţii şi piese de schimb.

Echipajele ucrainene chemate să opereze tancurile Leopard 2 se află în prezent la instructaj în Polonia, sub egida Uniunii Europene, a precizat armata norvegiană.

Alte ţări occidentale precum Polonia, Germania, Suedia, Spania, Finlanda şi Canada au livrat sau au promis Ucrainei tancuri Leopard pentru a contracara invazia rusă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Felicitări Norvegia. Ucraina trimite înarmată pentru ai fugari pe invadatorii barbari și imperialiști . Clinica coruptă de la Kremlin trebuie înlăturată printr-o revoluție a poporului rus. Handicapatul oligofren Putin și clica coruptă de la Kremlin trebuie judecati. Puterea în Rusia trebuie să fie preluată de Alexei Navalnii. În România partidul AUR trebuie desființat URGENT pentru că este extremist, xenofob și antiromânesc. Patrioții români votează USR

    1. Niciun politician rus nu ar da înapoi Crimea, nici Navalni.Tu ai renunța la Transilvania,trădătorule.

      Daca USR incepe sa fie reprezentata de persoane evident deranjate mental care repeta in fiecare articol acelasi text copy paste, atunci nu va mai intra in parlament.

      Remarca foarte buna,

      ptr. rusofobul penibil 

    Ce inseamna 8 tancuri pt armata Russiei? O nimica toata… Ukraina v a face parte in curand din Federatia Rusa.. Nimic nu o mai scapa…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb