NORVEGIA IA MĂSURI  Grup de experţi, pentru analizarea deceselor vârstnicilor după vaccinarea anti-Covid

G.M.
Internaţional / 2 martie 2021

 Grup de experţi, pentru analizarea deceselor vârstnicilor după vaccinarea anti-Covid

Raportul privind analizarea existenţei vreunei legături de cauzalitate între vaccin şi decese, aşteptat înainte de Paşte, adică până în 4 aprilie

Agenţia Norvegiană pentru Medicamente a înfiinţat un grup de experţi pentru analizarea deceselor în rândul persoanelor vârstnice, după vaccinarea acestora împotriva coronavirusului, se arată într-un comunicat de presă publicat astăzi de instituţia din ţara scandinavă.

Măsura a fost luată după ce, până în 23 februarie inclusiv, Agenţia Norvegiană pentru Medicamente a înregistrat 102 decese după vaccinarea anti-Covid 19 ale persoanelor în vârstă aflate în centrele rezidenţiale sau de îngrijire medicală. Vârsta medie a persoanelor decedate este de peste 87 de ani.

Instituţia norvegiană anunţă că, în fiecare săptămână decedează, din cauza bolilor de care suferă, peste 300 de rezidenţi ai acestor cămine de bătrâni.

Având în vedere că 40.000 de rezidenţi ai căminelor de îngrijire medicală urmează să fie vaccinaţi, se aşteaptă o evaluare a deceselor care au avut loc după vaccinare, fără a exista neapărat vreo relaţie de cauzalitate. Rapoartele referitoare la multe dintre aceste decese afirmă că nu se suspectează nicio legătură cu vaccinarea şi că evenimentul s-a datorat unei boli grave subiacente suferite de pacient. Cu toate acestea, Agenţia Norvegiană pentru Medicamente consideră că este imposibil să se excludă posibilitatea ca reacţiile adverse frecvente la vaccinuri, cum ar fi febra şi greaţa, să fi agravat condiţiile de bază ale pacienţilor extrem de fragili.

"Scopul înfiinţării grupului de experţi este de a obţine o evaluare independentă a măsurii în care decesele care au fost raportate ar putea fi legate de vaccinare", spune consultantul medical principal Sigurd Hortemo din cadrul Agenţiei Norvegiene pentru Medicamente, conform comunicatului de presă citat.

Raportul grupului de experţi ar urma să fie prezentat înainte de sărbătorile pascale. În Norvegia, Paştele se sărbătoreşte odată cu cel catolic, iar anul acesta sărbătoarea este în 4 aprilie. Cu alte cuvinte, raportul va trebuie finalizat până în 4 aprilie şi va avea în vedere următoarele:

- reevaluarea relaţiei cauzale posibile între deces şi vaccinare pentru fiecare raport

- dacă există vreun aspect comun între aceşti pacienţi, cum ar fi afecţiunile medicale subiacente sau alţi factori de risc care ar fi putut contribui la rezultatul fatal

- secvenţa temporală de la vaccinare până la moartea pacienţilor şi dacă evenimentul a avut loc după prima sau a doua doză

- o evaluare generală a rapoartelor vizualizate în contextul ratei mortalităţii în această grupă de vârstă.

Grupul de experţi este format din: profesor Torgeir B Wyller (Universitatea din Oslo), profesor Anette Hylen Ranhoff (Universitatea din Bergen), consultant Marius Myrstad (Spitalul Bærum), profesor Bård Reiakvam Kittang (Universitatea din Bergen).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Problema este ca au fost vaccinati pacienti extrem de fragili!Din ce motiv trebuiesc vaccinati acesti pacienti repede,repede?Nu se poate astepta pana la ameliorarea starii generale ca si in cazul altor vaccinuri?In cazul in care starea generala nu permite,nu vaccinezi,de ce sa riști?Fiind vorba despre batrani,mai mult ca sigur este necesar consimtamantul familiei.Medicul curant ar trebui sa poata vorbi deschis cu familia pacientilor si sa le explice clar care sunt riscurile, insă nu pot face acest lucru fiindca ar putea fi considerati antivaccin.Asa ca,majoritatea nu se amesteca si lasa la latitudinea apartinatorilor care habar n-au despre ce e vorba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb