Nou summit SUA - Coreea de Nord

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 februarie 2019

Kim Jong-Un şi Donald Trump

Kim Jong-Un şi Donald Trump

Donald Trump şi Kim Jong-Un se întâlnesc în Vietnam

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ajuns ieri în Vietnam, pentru un nou summit cu preşedintele american Donald Trump, programat să aibă loc în zilele de 27 şi 28 februarie în capitala ţării, Hanoi.

Conform presei străine, Kim Jong-Un este însoţit de sora sa, Kim Yo-Jong, şi de unul dintre negociatorii săi principali, fostul general Kim Yong-Chol.

Preşedintele SUA, Donald Trump, urma să sosească ieri seară în Vietnam. Anterior, a ajuns în Hanoi secretarul de stat american Mike Pompeo, care a fost emisarul lui Trump pentru îmbunătăţirea relaţiei cu Coreea de Nord şi a efectuat mai multe vizite oficiale în Phenian pentru negocieri.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se întâlnesc după opt luni de la summitul din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în exerciţiu cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi oficiali au în plan să continue negocierile pe tema denuclearizării Coreei de Nord.

Luni, Donald Trump a declarat, pe contul său de Twitter, că va avea, alături de liderul nord-coreean, un "summit extrordinar".

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a informat că Trump se va întâlni în această seară cu liderul nord-coreean pentru o scurtă conversaţie "unu-la-unu", care va fi urmată de o cină de socializare, la care cei doi lideri vor fi însoţiţi de doi invitaţi şi interpreţi. Sarah Sanders a adăugat că joi vor urma mai multe întâlniri între Trump şi Kim Jong-Un.

Deşi nu sunt aşteptări reale de la cel de-al doilea summit Trump - Kim Jong-Un, privind un acord final prin care Coreea de Nord să renunţe la armele nucleare, există speranţe că întrunirea va duce la o declaraţie conform căreia Războiul Coreean din 1950-1953 (dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud) se încheie în mod oficial. Coreea de Nord a efectuat ultimul test nuclear în septembrie 2017 şi a tes-tat pentru ultima oară o rachetă balistică intercontinentală în noiembrie 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb