Noua Zeelandă îşi concediază ofiţerii vamali care au refuzat să se vaccineze anti-Covid

J.P.
Internaţional / 3 mai 2021

Noua Zeelandă îşi concediază ofiţerii vamali care au refuzat să se vaccineze anti-Covid

Noua Zeelandă şi-a concediat deja nouă ofiţeri vamali care au refuzat să se vaccineze împotriva Covi-19, după ce statul din Pacific a cerut ca toţi angajaţii de la vamă să fie imunizaţi până la 1 mai, scrie The Guardian, citat de Digi24.

În luna februarie, premierul Jacinda Ardern a anunţat că guvernul său nu va face vaccinul obligatoriu pentru personalul din prima linie, însă a pus o altă condiţie: toţi cei care refuză să îşi facă vaccinul anti-Covid vor fi mutaţi în alte poziţii.

Cu toate acestea, având în vedere că pentru cei nouă lucrători vamali nu s-au găsit alte poziţii pe care să fie mutaţi, au fost concediaţi.

"Regretăm că aceşti indivizi au fost nevoiţi să părăsească locul de muncă şi înţelegem că este o situaţie dificilă pentru ei", a transmis un oficial al Agenţiei vamale.

Potrivit aceleiaşi sursei, agenţia a discutat toate opţiunile cu personalul de la începutul lunii martie şi le-a transmis că "opţiunile de redistribuire erau foarte limitate din cauza lipsei de alte funcţii vamale existente în zonă". Agenţia a explorat şi opţiunile de redistribuire în cadrul serviciului public mai larg.

Aproximativ 95% din personalul vamal din prima linie care trebuia să fie vaccinat a primit prima doză, iar 85% au primit a doua doză de vaccin.

Un ordin al Ministerului Sănătăţii a introdus drept cerinţă obligatorie ca oricine lucrează în zona de frontieră cu risc ridicat să fie vaccinat până la data de 1 mai.

În aprilie, Forţele de Apărare din Noua Zeelandă au ameninţat şi ele că vor concedia membrii serviciului care refuză să primească vaccinul împotriva Covid-19.

Cu toate acestea, sindicatele din Noua Zeelandă s-au pronunţat împotriva vaccinării obligatorii şi susţin că personalul de frontieră nevaccinat "ar trebui redistribuit, iar drepturile lor de muncă trebuie protejate".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sau traducerea este aiurea sau mesajul arata cum sunt tratati cei care refuza vaccinarea...devin "indivizi" si nu "persoane" :-)

    "Regretăm că aceşti indivizi au fost nevoiţi să părăsească locul de muncă şi înţelegem că este o situaţie dificilă pentru ei" (sic) 

    Convingerea populatiei se face pe mai multe paliere, cu bat si morcov inclusiv prin aceasta prezentare fara aplicabilitate juridica la noi a ce fac alte tari.

    1. Aplicabilitate are ca legi impotriva combaterii bolilor avem, riscul prostului nevaccinat care sta intre alti prosti care deja au luat COVID e mare asa ca masura de a-l indeparta pe prost este binevenita. It's just business... fara a avea nimic cu prostul. Daca vrea sa fie un risc pentru altii e problema lui , datoria statului este sa indeparteze riscul chiar daca asta inseamna sa indeparteze niste primitivi egocentrici. Statul trebuie sa protejeze oamenii in general, pe cei care nu se pot vaccina din diverse motive nu sa tina niste inconstienti in sistemul de stat.

    Noua Zeelandă - statul comunist cel mai îndepărtat de România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb