Noul preşedinte ADS vrea să repună în funcţie angajaţii cercetaţi penal

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 18 mai 2007

Noul preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului, Daniel Drăgan, intenţionează să reabiliteze angajaţii instituţiei cărora li s-au desfăcut contractele de muncă din motive de cercetare penală, până la decizia finală a instanţelor judecătoreşti, a informat, ieri, ADS.

"Nu doresc ca în rândul angajaţilor ADS să domnească teroarea, spaima, frica, că oricât de bine, de cinstit şi de corect şi-ar face treaba, pot fi suspendaţi ca urmare a unei plângeri făcute de un cetăţean sau instituţie ce se consideră nedreptăţită", a declarat preşedintele ADS, Daniel Drăgan.

Acesta a precizat că măsura "vine să demonstreze un principiu fundamental, de acordare a prezumţiei de nevinovăţie, până la momentul în care organele statului abilitate să dea un verdict se exprimă printr-o decizie definitivă şi irevocabilă".

Prima măsură adoptată de Drăgan este reîncadrarea lui Flavius Ioniţă în funcţia de şef al Biroului Judeţean de Rentă Viageră Agricolă Iaşi. Acesta a fost suspendat din funcţie la 1 septembrie 2006 şi trimis în judecată, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, alături de prefectul de Iaşi Radu Prisăcaru.

Ancheta a început în 17 august, când la Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul Ministerului de Interne, a venit o persoană care l-a reclamat pe prefectul de Iaşi, Radu Prisăcaru, că i-ar fi cerut mită. Lucrătorii DGA şi procurorii anticorupţie au demarat imediat o anchetă.

În aceeaşi zi, denunţătorul s-a întâlnit la prefectură cu Radu Prisăcaru şi şeful ADS, Flavius Ioniţă. Cei din urmă i-ar fi propus persoanei care aştepta să-i fie retrocedat un teren în comuna ieşeană Rediu, un schimb avantajos - în locul lotului de acolo, Prisăcaru şi Ioniţă i-au promis o suprafaţă de aceleaşi dimensiuni (16 ha) dar mult mai valoroasă, întrucât este situată în comuna Miroslava, din imediata vecinătate a municipiului şi în apropierea complexului comercial Metro.

În schimbul acestui favor, funcţionarii i-au cerut respectivului ca după obţinerea titlului de proprietate să le doneze trei ha din terenul astfel dobândit - două ha pentru prefect şi unul pentru directorul ADS.

Potrivit ADS, în perioada 2005-2007, circa 180 de angajaţi ai instituţiei au fost cercetaţi, numărul acestora fiind de 80 în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb