Noul trend pentru a creşte eficienţa energetică: Panouri fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor

F. A.
Comunicate de presă / 17 mai 2013

În data de 5 iunie va avea loc conferinţa Internaţională Energia solară în România, intitulată Industria PV, dificultăţi şi provocări, ediţia a III-a, în cadrul Târgului Internaţional de Energii Regenerabile şi Eficienţa Energetică în Construcţii, RoEnergy Bucureşti 2013, de la ROMAERO, se arată într-un comunicat de presă emis redacţiei.

Evenimentul se adresează administratorilor de clădiri mări (spaţii comerciale, supermarketuri, fabrici, unităţi medicale, unităţi hoteliere, etc ) aflaţi în cautare de soluţii de reducere a costurilor cu energia, înscriindu-se în noul trend de creştere a eficienţei energetice prin montarea de panouri solare pe acoperişuri.

Printre prezentările care vor fi susţinute la conferinţa Energia solară se regăsesc: Renolit AlkorSolar- smart system to fix solar panel on roofs, Soluţii on grid de la Schuco International, Promovarea conceptului MILD-HOME la nivel local- case inteligente, aproape zero energie, Fotovoltaicul gândit altfel, o şansă pentru România, Servicii pentru module, sisteme şi centrale fotovoltaice, One Holistic Vision on Future Energy System, Condiţionarea aerului cu ajutorul energiei solare etc.

Octavian Capatina, cercetător principal, director executiv Negoiu Impex, partener Targ RoEnergy, explică: "Schema de promovare a energiilor regenerabile în România (legea 220/2008), este una foarte simplă: consumatorul susţine profitul investitorului. Când avem supracompensare în această schemă, investitorul poate să-şi recupereze investiţia şi în 2 ani, după care rămâne pe profit. În această schemă de susţinere, un consumator  care dispune în mod natural de suprafeţe de mai multe sute de metri pătraţi de acoperiş plat, poate să treacă  de la poziţia de consumator la aceea de consumator/producător, astfel ca să se protejeze de costurile tot mai ridicate ale facturilor de electricitate. Firesc va urma o corecţie a schemei de promovare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb