NOVEL RESEARCH: "20% dintre români consideră mediul economic local oportun pentru începerea unei afaceri"

F.A.
Companii / 13 noiembrie 2013

Unul din cinci români consideră contextul economic actual oportun pentru deschiderea unei afaceri, arată un studiu efectuat de Novel Research la iniţiativa Provident Financial România în perioada 9-21 octombrie pe un eşantion de 1.012 respondenţi.

Astfel, 10,4% dintre români susţin că au în plan să pornească o afacere în următorul an, iar alţi 2,4% au demarat deja acţiunile necesare pentru înfiinţarea propriei firme. Peste un sfert sunt de asemenea înteresaţi şi pregătiţi să devină antreprenori, însă nu cred că vor realiza acest lucru în decurs de un an, potrviit unui comunicat remis redacţiei.

Aproximativ 37% dintre respondenţi au experimentat antreprenoriatul, însă doar 12,2% sunt activi în prezent, relevă studiul. 4 din 10 români au în plan să devină antreprenori în următoarea perioadă, iar din punct de vedere al entităţii juridice, aproape jumătate (47,5%) dintre ei ar alege PFA, aproximativ 32% ar opta pentru SRL, în timp ce numai 0,8% se gândesc la o societate pe acţiuni.

"28% dintre respondenţi consideră că pornirea unei afaceri presupune o investiţie de până la 15.000 de lei şi 1 din 4 români spun că ar apela la o instituţie financiară dacă ar avea nevoie de bani pentru demararea sau dezvoltarea unei afaceri. Aproximativ jumătate din cei chestionaţi plasează investiţia pentru începerea unei afaceri între 15.000 şi 50.000 de lei, iar 24,3% consideră că este nevoie de o finanţare de peste 50.000 de lei. 24,2% dintre români ar obţine această investiţie din împrumuturi la prieteni sau membri ai familiei, 22,1% ar apela la programe guvernamentale şi 20,7% la fonduri de investiţii pentru afaceri", potrivit sursei citate.

Investiţia în propria afacere este considerată printre cele mai avantajoase din economie de către 46,7% din români. Puţin peste jumătate consideră profitabile şi investiţiile în aur şi argint, iar aproape 47% au aceeaşi părere despre investiţiile imobiliare. Depozitele bancare se situează abia pe locul al patrulea în clasamentul investiţiilor atractive pentru români, cu 36,6% dintre respondenţi care au sau sunt interesaţi să deschidă depozite, urmate de obligaţiunile de stat (20%), fondurile de investiţii (14,2%) şi investiţiile la bursă (10,1%).

"Studiul confirmă încă o dată importanţa investiţiilor în educaţie financiară şi antreprenorială", a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România şi Bulgaria.

Educaţia antreprenorială este una dintre nevoile principale ale antreprenorilor din România, consideră aproape 10% dintre participanţii la studiul realizat de Novel Research pentru Provident Financial România, alături de un sistem de taxare mai relaxat şi o legislaţie mai flexibilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb