Numirea boardului Hidroelectrica, amânată

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 ianuarie 2017

Numirea boardului Hidroelectrica, amânată

Surse: "Ministerul Energiei nu s-a prezentat, ieri, la prima convocare şi probabil nu o va face nici astăzi"

Greg Konieczny, Fondul Proprietatea: "Guvernul abia a fost numit şi ar fi bine să îşi ia un timp să analizeze candidaţii de pe lista scurtă"

Gabriel Dumitraşcu, fostul şef al OPSPI, i-a făcut plângere penală fostului ministru al Energiei Victor Grigorescu, pentru recrutarea de la Hidroelectrica

Adunarea Generală Hidroelectrica, programată ieri pentru numirea noului Consiliu de Administraţie, nu s-a ţinut, din lipsă de cvorum, întrucât Ministerul Energiei a lipsit de la şedinţă, conform unor surse din piaţă, potrivit cărora nici a doua convocare de astăzi nu se va putea ţine.

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, consideră că decizia va fi amânată, în condiţiile în care Guvernul abia numit trebuie să se familiarizeze cu lista de candidaţi.

Ministerul Energiei a solicitat, la sfârşitul anului trecut, includerea a şase candidaţi pentru Consiliul de Supraveghere (CS) al Hidroelec-trica.

Propunerile Ministerului de resort erau: Elena Popescu, Romeo Nicu Susanu, Ilinca von Derenthall, Marcel Cobuz, Mihai Daniel Aniţei, Ionuţ Purica.

În decembrie, mandatul actualului consiliu a fost prelungit cu patru luni. Actualii membri ai Consiliului de Supraveghere sunt: Ana Bucheru, Elena Voicu, Nicu Romeo Susanu, Ionuţ Purica, Robert Cosmin Pană, Mihai Daniel Aniţei, Oana Truţă.

Greg Konieczny spune că numirea noului board şi apoi selecţia unui nou executiv sunt foarte importante pentru pregătirea procesului de listare a Hidroelectrica.

Domnul Konieczny a spus: "Noul Guvern este abia la început. Cred că noul Guvern intenţionează să facă această tranzacţie (n.r. listarea Hidroelectrica). Având în vedere situaţia actuală, ne putem aştepta la listarea Hidroelectrica în a doua jumătate a anului, poate în al treilea sau în al patrulea trimestru.

Dar acest lucru depinde şi de angajamentul pentru IPO şi de pregătirea ofertei.

Primii paşi cheie ar fi numirea noului board şi apoi ca acesta să selecteze echipa executivă. Fără board şi executiv va fi foarte dificil să fie finalizată şi promovată această tranzacţie către investitorii internaţionali, ceea ce este o parte foarte importantă.

De asemenea, foarte interesant este proiectul Guvernului să creeze Fondul Naţional de Dezvoltare. Acesta ar putea reprezenta un «game changer» (punct de cotitură) nu numai pentru Hidroelectrica, ci pentru tot procesul de listare a companiilor de stat, dar şi pentru piaţa de capital, pentru că va fi mai uşor să aduci mai multe IPO-uri".

Gabriel Dumitraşcu, fostul şef al direcţiei de privatizare din Ministerul Energiei, care a candidat pentru Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica, i-a făcut, recent, plângere penală lui Victor Vlad Grigorescu, fostul ministru al energiei, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Domnul Dumitraşcu a reclamat nereguli în desfăşurarea procedurilor de recrutare a conducerii Hidroelectrica.

Întrebat dacă aceste contestaţii ar putea impacta numirea noului CA, Greg Konieczny ne-a spus: "Nu cred că sunt atât de importante contestaţiile, cât faptul că Guvernul abia a fost numit şi ar fi bine să îşi ia un timp să analizeze candidaţii de pe lista scurtă şi să îi intervieveze, să facă sau nu ajustări asupra listei. Următorii patru ani de mandat ai conducerii Hidroelectrica vor fi foarte importanţi pentru companie. Nu cred că grăbirea deciziei este abordarea corectă.

Întârzierea nu ar trebui să dureze mai mult de o lună. Guvernul trebuie să se familiarizeze cu candidaţii. Aşa este corect".

Ministerul Energiei deţine 80% din acţiunile companiei, iar Fondul Proprietatea - 20%

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb