Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, ieri seară, la un post TV, în legătură cu faptul că actualul şef de stat, Klaus Iohannis, a anunţat ambasada americană de propunerea lui Eduard Hellvig pentru conducerea SRI, că un şef de stat nu trebuie să ceară aprobare de la nimeni, Băsescu subliniind că domnia sa, timp de zece ani, nu a cerut aprobări de la nimeni.
Fostul lider de la Cotroceni a explicat: "Vă spun public: la fel au aflat şi de la mine de numirea lui Maior şi Ungureanu. Nu trebuie să ceri aprobare de la ambasade. E tipul acesta de slugi care ling clanţe la ambasade. Aţi întrebat la Ambasada SUA? Cine e ambasada SUA pentru un şef de stat? Dacă vreau să mă consult pe o problemă, sun la Biden sau la Obama, dar nu la ambasada de la Bucureşti. Nu am luat, în zece ani, nicio aprobare de la nimeni, dar am intuit şi ce trebuie făcut bine pentru noi şi credibil pentru parteneri. Dacă aş fi venit la SRI sau la SIE cu nişte politruci fără culoare, cu siguranţă mi-ar fi trebuit mult timp ca să îi fac credibili.
Băsescu a adăugat că nu s-a consultat nici în privinţa numirilor de procurori.
"Niciodată nu m-am consultat la numiri cu nimeni. Nici la procurori, nici la nimeni. Lingăii aştia de clanţe mereu dau impresia că le ştiu pe toate şi că îi sună ambasadorii. După două luni de la terminarea mandatului, am ieşit din haina preşedintelui şi îmi permit să mă exprim liber. Nimeni să nu mă considere preşedintele României; sunt cetăţeanul Traian Băsescu. Preşedintele Iohannis nu avea nevoie de aprobarea sau consultarea nimănui - acesta e stadiul la care eu am lăsat România", a mai spus Traian Băsescu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.02.2015, 21:08)
Se vede dintre rinduri ca oamenii care sint numiti trebuie sa fie "credibili"
Acuma vedem clar cine conduce Romania, din spate prin SRI : SUA
Asta ca sa ne linistim si sa visam frumos mai departe.
1.1. Este adevărat dar evenimentul nu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Cristi C în data de 25.02.2015, 22:43)
este concludent.
Recunosc ca mi se pare normal ca șeful SRI să fie în relații bune cu aliații NATO. Acum, o să întrebi cum definim relațiile bune... este complicat. Eu vreau să nu fie mituibil și să nu fie slugoi, dornic de funcții mai mari. Vreau să aibă bun-simț nu politruc. Și să nu facă teatru propagandistic și mai ales să calculeze corect poziționarea geopolitică a României (care nu este aceea de a fi berbece în reduta Moscovei teleghidată de americani).
Pe mine m-ar deranja mai mult dacă șeful SRI nu ar zice nimic de închisorile CIA din Romania. În Polonia, țară de-a dreptul isterică și în stare, la propriu, să pupe în dos pe orice cu buton american la rever (butonul cu steag american inventat de Reagan pe care îl poartă toți politrucii americani la reverul hainei), ei au lansat un proces penal prin care au acuzat pe sefii de instituții poloneze care au facilitat porcăriile CIA în Polonia.