NVIDIA facilitează redarea Blu-ray 3D accelerată pe tehnologiile GeForce şi 3D Vision

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 decembrie 2009

NVIDIA facilitează redarea Blu-ray 3D accelerată pe tehnologiile GeForce şi 3D Vision

Tehnologia NVIDIA 3D Vision se extinde pentru a include suport Blu-ray 3D şi display-uri LCD 3D la 120Hz, 1080p

NVIDIA şi partenerii săi anunţă, printr-un comunicat de presă remis redacţiei, introducerea experienţei 3D, extrem de populară în cinematografe, acum şi în sistemele pentru acasă. Astfel, 2010 va fi anul în care consumatorii se vor bucura de experienţe 3D în toate mediile de divertisment, înclusiv jocuri, fotografii, navigare web şi filme, ne asigură oficialii companiei.

NVIDIA a prezentat o soluţie 3D completă, alcătuită dintr-un PC echipat cu o unitate de procesare vizuală (GPU) GeForce şi ochelari activi 3D NVIDIA 3D Vision, la care se adaugă un monitor LCD 3D Acer la 1080p, pentru a reda modul în care utilizatorii vor beneficia de conţinut 3D Blu-ray imediat ce acesta va fi disponibil pe piaţă. Anticipând anunţul oficial al Blu-ray Disc Association şi lansările de produs din cadrul ediţiei Consumer Electronics Show (CES) din ianuarie 2010, NVIDIA a colaborat intens cu cei mai importanţi dezvoltatori de software de redare video, inclusiv Arcsoft, Corel, Cyberlink şi Sonic, pentru a asigura un suport total la rularea conţinutului 3D Blu-ray, în momentul în care acesta va fi lansat.

Recent, NVIDIA a realizat diverse demonstraţii de redare a conţinutului 3D realizat cu AVC Multi-View Codec (AVC-MVC), codecul care se preconizează că va deveni standardul pentru compresarea conţinutului pe discurile Blu-ray. Conţinutul 3D Blu-ray codat în AVC -MVC poate fi decodat în timp real pe unităţile de procesare vizuală NVIDIA, ceea ce va crea o experienţă cel puţin egală cu cea oferită acum în cinematografe. Plăcile video NVIDIA GeForce GT 240 şi peste vor putea decoda conţinut 3D Blu-ray şi evident, şi următorul model GF100, bazat pe arhitectura NIVIDIA "Fermi". Acestea vor permite utilizatorilor să construiască sisteme desktop PC cu unităţi de procesare vizuală GeForce şi ochelari activi NVIDIA 3D Vision la un preţ sub 1.000 de dolari, ideale pentru redarea de filme, fotografii şi site-uri 3D, precum şi pentru peste 400 de jocuri 3D.

Evident, consumatorii vor avea nevoie de panouri compatibile cu tehnologia 3D Vision pentru a putea viziona acasă filmele de succes 3D de la Hollywood, precizează comunicatul. Astfel, în 2010 mai mulţi producători mondiali şi-au anunţat intenţia de la oferi LCD-uri 3D-Vision-ready, cu rezoluţie 1920x1080 şi frecvenţă 120Hz - Acer va fi primul pe piaţă cu modelele GD245HQ şi GD235HZ, perfecte pentru gaming, vizionat filme, conţinut 3D Blu-ray.

NVIDIA a demonstrat tehnologia la peste 300 de jurnalişti în toată lumea. Cei ce vor vizita CES, în perioada 7-11 ianuarie 2010, vor putea testa capacităţile şi avantajele tehnologiei 3D Blu-ray în standul NVIDIA # 35912, South Hall 4.

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat, în 1999, unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. Datorită expertizei în programarea pe unitatea de procesare vizuală, NVIDIA a revoluţionat procesarea paralelă, supercomputerele devenind mult mai accesibile. Revista Fortune a atribuit companiei NVIDIA prima poziţie în industria semniconductorilor pentru doi ani la rând.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb