O asigurare pentru locuinţă acoperă şi bunurile din casă sau daunele provocate vecinilor

F.D.
Bănci-Asigurări / 16 noiembrie 2023

Alexandra Arsenie şi Răzvan Rusu, management Leader Team Broker

Alexandra Arsenie şi Răzvan Rusu, management Leader Team Broker

Leader Team Broker atrage atenţia asupra faptului că asigurarea locuinţei ar trebui să fie una dintre priorităţile proprietarilor, iar în completarea celei obligatorii este indicat să achiziţioneze şi o poliţă facultativă, în condiţiile în care aceasta acoperă, pentru doar câteva zeci de euro, o varietate de riscuri dintre cele mai diverse.

Guvernul a stabilit ca, din luna noiembrie, prima de asigurare pentru poliţele obligatorii pentru locuinţă (PAD) să crească de la 100 la 130 de lei, majorarea fiind justificată de creşterea costurilor cu reasigurarea şi presiunile inflaţioniste. Potrivit statisticilor oficiale (baza de date PAID şi INS), la 31 octombrie 2023, erau în vigoare sub 2 milioane de poliţe obligatorii, ceea ce înseamnă că, în România, doar una din 5 proprietăţi este asigurată, conform legii.

"PAD este asigurarea obligatorie şi trebuie plătită ca atare, dar proprietarii trebuie să ştie că aceasta îi despăgubeşte doar în situaţii generate de dezastre naturale, cum ar fi cutremurele, inundaţiile în urma ploilor abundente şi alunecările de teren. Pentru orice alt tip de incident în urma căruia o locuinţă este avariată, trebuie încheiată o asigurare facultativă. Astfel, dacă vrea să-şi ştie locuinţa şi bunurile din ea în siguranţă, orice proprietar ar trebui ca, pe lângă asigurarea obligatorie, să se gândească să încheie şi o poliţă facultativă, care acoperă o serie mult mai largă de riscuri. Fie că vorbim despre banala inundaţie de la vecini, fie despre evenimente mai grave, ca spargerea locuinţei şi furtul unor obiecte de valoare, asigurarea facultativă pentru locuinţe oferă garanţia unor despăgubiri consistente în situaţii de criză", a declarat Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker de asigurări.

Leader Team Broker, care are în portofoliu cele mai multe produse de asigurare de pe piaţă şi lucrează cu peste 30 de asigurători locali şi internaţionali, oferă clienţilor săi una dintre cele mai bogate oferte de poliţe de asigurare, inclusiv pentru asigurarea facultativă a locuinţei.

Astfel, poliţele pentru asigurarea locuinţei de la Leader Team oferă clienţilor posibilitatea de a personaliza pachetul de asigurare, după nevoi şi preferinţe. Clienţii pot, de asemenea, opta pentru o serie de acoperiri opţionale, pe lângă cele standard, pe care compania le oferă.

Poliţele de la Leader Team acoperă riscuri dintre cele mai diverse, cum ar fi: inundaţii provenite de la vecini sau de la propriile instalaţii, vandalism şi furt de bunuri din locuinţă, lovirea locuinţei de către autovehicule, explozii, dar şi trăznet sau cutremur.

"Cauza principală a daunelor pe asigurările de locuinţă o constituie inundaţia cu apă de pe conducte, fie de la vecini, fie din cauza propriilor instalaţii, respectiv peste 50% din daune. Însă cei care îşi fac o asigurare facultativă pentru locuinţă, aceasta va acoperi toate riscurile neprevăzute care pot apărea, fie din cauze naturale, fie în urma unor incidente excepţionale. De asemenea, asigurarea funcţionează şi pentru acoperirea bunurilor care nu fac parte integranta din structura clădirii, cum ar fi aparatura electrică şi electrocasnică, mobilier şi materiale textile de valoare sau tablouri şi obiecte de artă", a declarat Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader Team Broker de asigurări.

Separat, o poliţă facultativă poate conţine şi o clauză de răspundere civilă faţă de terţi, care se poate dovedi a fi extrem de utila în cazul inundaţiilor accidentale a apartamentelor inferioare sau a altor tipuri de incidente datorate funcţionării defectuoase a aparaturii electrocasnice sau a instalaţiei electrice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb