O bancă germană a transferat din greşeală aproape 6 miliarde de euro altor patru bănci

A.C.
Bănci-Asigurări / 25 martie 2017

O bancă germană a transferat din greşeală aproape 6 miliarde de euro altor patru bănci

Banca de stat pentru dezvoltare KfW din Germania a transferat din greşeală aproape 6 miliarde de euro altor patru bănci, fiind pentru a doua oară când instituţia financiară a făcut o astfel de eroare, după cea în care a plătit Lehman Brothers peste 300 de milioane de euro în septembrie 2008, chiar în ziua în care aceasta a cerut intrarea în faliment, transmite Bloomberg.

KfW a transferat în februarie peste 5 miliarde de euro celor patru bănci din cauza unei defecţiuni tehnice, care a multiplicat plăţi unice, au declarat persoane apropiate situaţiei.

Suma totală transferată a fost de aproximativ 6 miliarde de euro, a spus una dintre persoane.

"KfW a detectat foarte repede comportamentul incorect al sistemului, a corectat acţiunea şi a început procesul de analiză a cauzelor", potrivit unui comunicat al băncii, citat de News.ro.

Greşeala a fost identificată şi eliminată rapid, iar sumele plătite suplimentar au fost recuperate cu succes.

"Regretăm că acest incident a putut avea loc din cauza unei erori umane, provocate de o greşeală de configurare", precizează comunicatul.

Incidentul aduce aminte de plata incorectă a peste 300 de milioane de euro făcută către Lehman Brothers în ziua solicitării falimentului de către banca americană. La momentul respectiv, banca germană nu a actualizat verificarea terţilor, care ar fi împiedicat efectuarea tranzacţiei.

Transferul către banca americană s-a transformat într-un scandal politic în Germania, publicaţia Bild numind KfW "cea mai idioată bancă din Germania".

KfW, care afirmă pe site-ul său că a primit din partea revistei Global Finance titlul de cea mai sigură bancă din lume, nu este singura bancă afectată de o defecţiune tehnică.

În iunie 2015, divizia de schimb valutar a Deutsche Bank a transferat din greşeală 6 miliarde de euro unui fond de hedging, pe care i-a recuperat o zi mai târziu, a declarat atunci o persoană apropiată situaţiei.

KfW a informat banca centrală germană, Bundesbank, în privinţa erorii din februarie. Un purtător de cuvânt al Bundesbank a refuzat să comenteze.

Astfel de erori expun riscurile de securitate ale băncilor, provocate de tehnologia învechită, o problemă subliniată recent de autoritatea de supraveghere a sectorului financiar din Germania.

Problemele legate de tehnologie sunt alarmante în special din cauza creşterii atacurilor hackerilor asupra instituţiilor financiare.

În ianuarie, Lloyds Banking Group a fost atacată cibernetic, iar serviciile online destinate clienţilor au fost întrerupte.

Grupul de hackeri Anonymous a atacat anul trecut opt bănci centrale, între care banca centrală a Olandei, Banca Greciei şi Banca Mexicului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb