O COMPARAŢIE NEPOTRIVITĂ Lucian Anghel spune că Sobolewski este un fel de Mourinho

VERONICA PLĂCINTESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2013

Aşteptăm ca ASF să-l avizeze pe Ludwik Sobolewski în funcţia de director general al BVB, ca să îi putem ura "Bun venit!"

Aşteptăm ca ASF să-l avizeze pe Ludwik Sobolewski în funcţia de director general al BVB, ca să îi putem ura "Bun venit!"

Venirea lui Ludwik Sobolewski ca director general la Bursa de Valori Bucureşti este ca şi când l-am aduce pe Jose Mourinho (n.r. cel mai de succes antrenor de fotbal din ultimul deceniu) în România, consideră Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Comparaţia este onorantă, la o privire sumară, portughezul Jose Mourinho fiind considerat drept unul dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile, fiind supranumit "The Special One" (Cel special).

Însă, dincolo de trofeele şi rezultatele pozitive, Mourinho este cunoscut şi pentru aroganţa sa excesivă care i-a adus un capital uriaş de antipatie, pentru stilul mai puţin elegant prin care se desparte de cluburile la care a activat şi pentru felul neprietenos în care se comportă cu fotbaliştii, în special cu "autohtonii", care înseamnă ceva pentru istoria respectivei echipe.

Nu ştim cât de avansate sunt cunoştinţele lui Lucian Anghel în materie de fotbal şi nici cât de bine a ajuns să îl ştie pe Sobolewski (totuşi, nu am auzit pe nimeni, încă, să-l declare pe Sobolewski cel mai bun director de bursă al tuturor timpurilor).

Un punct unde cu siguranţă Sobolewski nu se aseamănă cu Mourinho este salariul, antrenorul având o cotă între 10 şi 20 de milioane de euro pe an.

Victor Cionga, fostul CEO BVB, era remunerat cu aproximativ 8.500 de euro pe lună, iar salariul polonezului probabil că va fi la acest ordin de mărime.

Consiliul Bursei l-a desemnat pe Ludwik Sobolewski, fostul CEO al Bursei din Varşovia, în funcţia de director general BVB.

În cadrul unei conferinţe care a avut loc ieri la BVB, Lucian Anghel a precizat că a primit mai multe feedback-uri pozitive vizavi de venirea polonezului la Bucureşti.

Domnia sa a declarat: "Am fost contactat de o bancă de investiţii, un mare nume internaţional, pentru a verifica dacă este adevărată informaţia. Reprezentanţii instituţiei au fost foarte plăcut surprinşi de noutate. Nu le venea să creadă că am reuşit să îl convingem. Expertiza domnului Sobolewski reprezintă o bază de pornire importantă pentru noi".

Pentru preluarea postului, Sobolewski trebuie avizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Lucian Anghel nu a dat prea multe detalii despre planurile pe care şi le asumă polonezul, promiţând mai multe declaraţii la momentul avizului ASF.

BVB a rămăsese fără director general, în martie, când conducerea l-a demis pe Victor Cionga, din cauză că nu ar fi făcut restructurare suficient de repede.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. mai mult decat limba romana si istoria in scoala stimate domnule Presedinte Anghel. Ce nu inteleg este faptul ca dvs. si din punct de vedere al politetii nu puteti sa va desprindeti de marea dvs. zicala conform careia fara un discount niste investitori nu s-ar scula din pat sa citeasca raportul financiar. Daca as fi fost in locul dumneavoastra nu as fi asteptat sa primiti acceptul autoritatii financiare pentru a-i spune domnului Sobolewski BUN VENIT. E adevarat ca dansul nu este Baiazid si mult mai adevarat ca dumneavoastra nu sunteti domnitorul Tarii Romanesti, care conform marelui Eminescu a rostit Cat suntem inca pe pace eu iti spun bine ai venit. Unde va este inima de roman? Ati uitat-o cumva prin Viena , Paris sau New York ?

    "La Paris, în lupanare de cinismu si de lene, 

    Cu femeile-i pierdute si-n orgiile-i obscene, 

    Acolo v-ati pus averea, tineretele la stos... 

    Ce a scos din voi Apusul când nimic nu e de scos? 

    Ne-ati venit apoi, drept minte o sticluta de pomada, 

    Cu monoclu-n ochi, drept arma betisor de promenada, 

    Vestejiti fără de vreme, dar cu creieri de copil, 

    Drept stiint-avind în minte vre un vals de Bal-Mabil, 

    Iar în schimb cu-averea toata vrun papuc de curtezana... 

    O, te-admir, progenitura de origine romana! 

    Si acum priviti cu spaima fata noastra sceptic-rece, 

    Va mirati cum de minciuna astazi vi se mai trece? 

    Când vedem ca toti aceia care vorbe mari arunca 

    Numai banul il vaneaza si castigul fără munca, 

    Azi, când fraza lustruita nu ne poate insela,

    Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa? " 

    Polacul o sa fie mancat de mafie !Fac pariu ca nu sta mai mult de jumatate de an !Serparia e prea mare.

    BVB e o martoaga, nu poti face cal de curse din ea, nu stiu ce poate face omul asta cand au ramas doar rechinii in bursa, pestii au fost mancati( speculatori&investitori), increderea investitorului in bursa este zero; au ramas doar patimasii!

    mai bine aducea un fel de dan petrescu...bvb nu e de liga campionilor, trbuie mai intii sa urce, din liga a doua sau poate a treia, de unde e acum...

    1. Au o trasatura comuna polakul si iantrenorul. Slabiciunea pentru metresse. Au amandoi la greu.Asta da. Cred ca la asta s-a referit presedintele

    Make, inteleg ca este greu sa ne imaginam ca dupa atatea " fosile" in performanta, va veni si un dinozaur, inteleg, dar macar sa-i dam o sansa! Vezi bine ce s-a intamplat in acesti 18 ani, stii la fel de bine ca si noi cat au fost de buni fosti si cine i-a numit si de fapt ce au facut Make? Acest polonez a facut ceva la el, in tara lui, pentru salariati si pentru actionarii lui, la noi ce s-a intamplat? Pentru cine au lucrat fostii si mai ales in favoarea cui? De nu scrii un articol in acest sens? Ce salarii au poloneziii, ce profit au si cum stam noi? Sa reamintesc de plecarile, delegatiile fostilor? Sa reamintesc cu cine plecau? Eu salut decizia CA-ului, ii felicit si sa-i uram Bun venit polonezului. Si mai sper sa fie lasat in pace, mai ales ca stiu multe din interior si stiu cum lucreaza unii acolo. Mai ales cei adusi pe diverse cai. Make, da-i o sansa viitorului. Prezentul il traiesti cu noi, iar trecutul il stii mai bine decat mine. Stii mai bine decat noi toti multe din interior.

    pentru noi.. Nici nu vedem omul la treaba, si unii deja il critica. Din cate am inteles de la surse bine informate (poloneze), omul este un f bun profesionist, cat timp a fost la conducerea bursei din Varsovia, capitalizarea a crescut de cateva ori (spre 10), iar bursa de la Varsovia a depasit bursa de la Viena, devenind cea mai mare din CEE. Problema ramane mediul toxic de la noi - va fi lasat sa-si faca treaba sau asemenea altora care au venit pe-aici si au vrut sa faca ceva, au fost trimisi inapoi acasa? Si da, se pare ca a fost o chestie politica si usor sa fie dat afara pentru ca nu era apropiat de putere.

    daca Anghel era un neica nimeni nu venea Sobolewski la carma BVB

    daca oamenii din BVB erau slabi nu venea polonezul, omul si-a facut o analiza  

    personalul BVB este bun, dar trebuia sa vina cineva sa le traseze sarcinile

    meritul principal il are Anghel, ne e usor sa aduci un CEO de valoarea polonezului 

    1. Numai bun nu este.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb