O desemnare nesimţită

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 18 decembrie 2009

Emil Boc

Emil Boc

PSD şi PNL au fost salvate de la dezintegrare de preşedintele Traian Băses-cu care, desemnându-l premier, în mod sfidător, pe Emil Boc, le-a confirmat legitimitatea propagandei lor electorale şi le-a oferit un motiv să se coalizeze la loc, în jurul liderilor înfrânţi, care tocmai îşi aşteptau execuţiile politice interne.

N-am crezut vreodată c-aş putea gândi la fel cu "prostănacul" Mircea Geoană şi cu atât mai puţin după ce a devenit simbolul penibilului - "Am învins!" - , ţopăind victorios în alegerile pe care le-a pierdut, dar, acum, liderul PSD a declarat ceea ce aş fi spus şi eu, doar că mi-a luat-o înainte.

Citez din declaraţiile de ieri ale lui Mircea Geoană, dar vă rog să consideraţi că sunt spusele mele:

- Prin decizia de a numi un premier obedient, Băsescu a ratat şansa de a oferi o reconciliere istorică.

- Traian Băsescu a ratat şansa de a demonstra că poate deveni un altfel de preşedinte.

- Băsescu nu a reuşit să găsească o formulă de evacuare a nemulţumirii care s-a adunat în societate faţă de mandatul său şi al premierului.

- Traian Băsescu încearcă să acopere urmele fraudării alegerilor. Nu-şi putea permite un premier de altă coloratură politică.

- El trebuie să îşi achite datoriile şi faţă de cei care l-au ajutat să facă cea mai scumpă campanie electorală.

- Această propunere va perpetua o viziune economică şi socială care nu a reuşit să scoată ţara din criză. Imensa nemulţumire din societate se va adânci. Lipsa de soluţii, de majoritate autentică în Parlament şi de solidaritate vor reprezenta pentru Băsescu şi Boc o imensă povară.

- Traian Băsescu a propus oameni slabi, obedienţi, coruptibili sau corupţi.

- Regret că Traian Băsescu a ratat şansa de a deveni un preşedinte al tuturor românilor.

- Când ignori cu atât cinism jumătate din electorat, este clar că al doilea mandat Băsescu va fi irosit pentru România.

- Un guvern care se va baza pe votul trădătorilor din alte partide va avea o susţinere minimă şi putredă.

- Regretul meu cel mai mare este că vom avea un guvern incapabil să facă faţă unui moment de mare importanţă pentru România.

- Fiecare moare pe propria sa limbă.

Aş fi schimbat unele cuvinte, poate că aş fi găsit o soluţie să elimin din repetiţii, dar înţelesul ar fi fost acelaşi - discursul "prostănacului" este discursul meu.

Aşa.

Boc.

Cade-n cap şi se ridică.

A început în emisiunea talentatului Andrei Gheorghe, a căzut în gol de la doi metri, a leşinat şi în loc să-l dea în judecată pentru decorul cretin, fără balustradă, s-a întors în emisiune, ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.

A continuat în guvernarea PDL-PSD, i-a căzut jumătatea PSD, a continuat netulburat cu miniştri pe câte două-trei ministere, i-a căzut în Parlament şi cealaltă jumătate, a guvernat în continuare, pâna ieri, când a fost desemnat din nou premier.

Omul - maşină.

Războaiele politice prin care a trecut i-au lăsat semne vizibile.

Dar, ceea ce s-ar numi "cicatrici" la alţii, la el sunt doar zgârieturi ale carcasei.

Se repară la tinichigerie.

Unii ar zice că are însuşirea perseverenţei ieşite din comun.

Nu.

E vorba de softul care i-a fost introdus.

Omul fără însuşiri.

Am fost de faţă când a fost jignit frontal, explicit, dur, într-o adunare de ziarişti, reproşându-i-se complet neacademic că ne serveşte baliverne, că se laudă cu îndeplinirea programului anticriză, fără nicio relevanţă în situaţia economică a ţării. Că n-a făcut nimic altceva decât hârtii.

A răspuns : "Vă mulţumesc pentru contribuţie, mi-am notat, voi ţine seama."

Minima diferenţă la care a câştigat prezidenţialele ar fi trebuit să-l înveţe minte pe Băsescu, căci însuşi Boc este piatra de moară de la gâtul lui.

Dar, dimpotrivă, succesul i-a luat minţile.

Boc este echivalentul, în PDL, al lui Geoană, din PSD - oameni de paie.

Cu un an în urmă, Băsescu s-a scuzat pentru nominalizarea lui Boc, după retragerea lui Stolojan : "Nu am un echivalent al lui Theodor Stolojan în PD-L."

L-am crezut - n-o fi având, omul, ce să facă?

Astăzi, vine cu aceeaşi gogoaşă : "De ce ne trebuie foarte rapid un Guvern? În alte condiţii, aş fi prelungit perioada de tatonări între partide, dar nevoile de finanţare nu ne permit întârzieri, astfel că astăzi am vorbit cu premierul Boc şi i-am cerut acceptul pentru desemnare..."

Nu mai ţine.

Timp de un an n-ai găsit pe altul ?!

Parlamentul îţi făcuse serviciul să ţi-l demită.

E o chestie de "România bunului simţ" să nu i-l trimiţi tot pe el la validare.

Ce partid e ăsta, PDL, care nu are şi un al doilea?

Spune-ne, frate, că-ţi place să fii şi preşedinte şi premier, pe o axă Bucureşti-Washington, cu Congres unicameral.

Un australian vrea să-şi cumpere un bumerang nou şi nu poate să scape de ăla vechi.

Băsescu - nume de boşiman.

Boc - nume de bumerang.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Stim ca ati fost felicitat de Basescu pt sustnerea 100% a PDL-ului si a escrocului in campanie.

    Degeaba incercati sa va spalati numele acum.

    Bursa e un Ziar de bascalie, nimic mai mult ! 

    1. Stimate domnule Make,va felicit pentru acest articol.

      Excelent articol!!!!

      Fekicitari ???? asa scrie Mircea Geoana ? 

      Daca da, este grav !, daca nu atunci domnul Geoana ar trebui sa desminta public ca ar fi autorul. 

      Daca ar fi fost vorba de Vanghelie, treca mearga , asta este , dar nu pot crede ca Geoana scrie asa. 

      Nu simt nevoia sa-mi spal numele. Cei care pricep ziarul,mai incet,cred ca e "de bascalie". Cititi-l de atitea ori pina il intelegeti.Va asigur ca merita efortul - veti cistiga mai mult.

      Multumesc!

      Cum s-a intamplat de ai praf in ochi anonimule /

      Daca Basescu l-a felicitat pe Make, a meritat-o ; a fost printre putinii care au ramas verticali si lucizi in toata perioada pupincuriadei pro Monstruoasa coalitie; deci nu are ce si de ce sa-si spele numele; ce s-a fi intamplat daca nu ar fi fost si voci ca ale lui ? ne intorceam la vremea cand Tv/ PRESA/ RADIO....vorbeau doar despre "candidatul" Iliescu, dar ne si asigurau ca Romania face progrese in drumul catre democratie. 

      CREEZI SINCER CA MAKE TREBUIE FELICITAT PENTRU ACEST ARTICOL>DIN SCAUNUL MEU DE KIBITZ SE VEDE DIMPOTRIVA CA MAKE "A DAT O RENONSA".

    Nominalizarea lui Boc este o insulta la buna mea credinta . Nu pentru asta am votat. In acest moment pentru mine Basescu a devenit un om mic care n-a putut trece de nivelul unui samsar de legume din piata . N-are nici o scuza. Poate am gresit noi cind i-am mai acordat inca o sansa fara a tine cont de semnalele negative pe care le-am primit in primul sau mandat.

    1. Pt. anonim..da domnule ati gresit si ati gresit fatal pt. ROMANIA ..dvs si 45% din PNL..acum v-ati vazut visul cu ochii, o ROMANIE care va fi DISTRUSA

    Nene Make, nene Make ! 

     

    Sper ca nu ti s-a urcat la cap ! Ce faci acum? o cotesti asa la nici inceput de drum, doar ca sa-ti asiguri audienta, in continuare ? 

    Parca gandeai matur si ai adus argumente ptr. demersurile politice ale presedintelui si partidului care l-a sustinut. Chiar n-ai realizat ca presedintele le-a oferit pana si PSD-istilor invitatia la guvernare; ce-ati fi vrut (ce-or fi vrut) sa li se dea postul de prim ministru ? , a invitat si pe "neutrii- Isarescu", astfel ca in situatia in care se afla tara, credti ca ar fi fost mai bine sa incerce o noua experienta ? 

    Ce rezultate remarcabile credeti ca ar fi trebuit sa ne afiseze guvernul in conditii de criza si cu "ajutorul "permanent al celor care muscau zi de zi, indiferent ce se facea ?. 

    Ca va supara intr-un fel atitudinea, as zice mai exact "neputinta" lui Basescu, mai inteleg, dar al face pe Boc omul fara insusiri, doar pentru ca nu s-a coborat la nivelul provocatorilor si nu le-a replicat cu aceasi moneda, aici gresesti tare si nu pot sa cred ca o faci din naivitate sau neputinta de a vedea realitatea, deci razbate o rea intentie care ma face sa pun intrebarea: si tu Brutus ? 

    De ce nu arati cititorilor si cealalta fata a realitatii: invingatorul intinde o mana invinsilor in incercarea de reconciliere, dar acestia nu-si pot sifona orgoliul si mai mult realizeaza ca in situatia grea in care se afla tara, va fi greu pentru ei "sa puna umarul" si lasi cum sunt latra in continuare.

    Chiar nu vezi ca cei care isi dau, sau i-ti dau cu parerea la artocol sunt 'a la Geoana, ca sa nu le zic si lor ...... ? 

    1. Oricine,dar nu Boc. E asa cum zic ; o desemnare nesimtita. Putea sa-l desemneze si pe ciinele lui Pavlov ; arcul reflex era acelasi,dar mai vedeam si noi o figura noua.

      Stimate MAKE , banui ca ai scris articolul de fata la (mare) suparare ! Te inteleg foarte bine ! Si eu cind am auzit miercuri seara de posibila/probabila (re)desemnare a lui Boc de catre presedinte , i am simtit ca mi se urca singele la cap si am considerat-o ca o bataie de joc la adresa celor care s-au luptat (la propriu) pentru a-l vota pe Basescu (printre care am fost si eu !) . Dar pe urma , incercind sa ma impac cu situatia , am gasit si avantaje in reinvestirea lui Boc. In primul rind , buna cunoastere de catre acesta a situatiei actuale . In al doilea rind , buna credinta a acestuia ,pe care nu cred ca cineva poate sa i - o conteste . In al treilea rind , hotarirea cu care s-a apucat de treaba de la inceput , facind multe lucruri bune (sa nu mi se scoata ochii cu impozitul forfetar : o firma care are o cifra de afaceri de cca 1 mld lei vechi si nu poate sa plateasca 30 mil impozit anual are sigur o problema sau ascunde ceva !) , chiar daca nepopulare . Reusitele sunt multe si daca e nevoie pot sa le si enumar . In al patrulea rind , nu-mi dau seama de unde aversiunea asta generala pentru Boc , eu cred ca e 99 % rodul propagandei subtile (sa zicem!) duse de cei interesati (inclusiv Divertis-ul , pe vremuri un grup stimat care a ajuns si el contra cost , o unealta in mina unora-vezi Animal Planet) sa compromita in corpore pe Basescu si PD-L .

      Eu il consider un om onest , care isi ia rolul in serios si care a invatat extrem de mult de cind a fost investit premier . Cit despre presupusa reconciliere pe care o pomenesti si pe care o visa Geoana , sa fim seriosi ! Sa ne amintim modul jalnic in care acesta a primit infringerea si hotarirea nestramutata de a reclama la CEDO conspiratia monstruoasa care l-a facut sa piarda alegerile ! Asta dupa ce se coalizasera cu totii cu partide , cu ziare , cu televiziuni , cu bannere , cu SMS - uri , etc contra unui singur om (au furat pina si jumatate din partidul minuscul al lui Milut , care a fost singurul care a hotarit sa sustina candidatura lui Basescu !) ! De comportamentul lui Crin Antonescu nu mai vorbesc , oscilatiile comportamentului acestuia mi - a lasat mereu impresia ca s-ar afla in stare de ebrietate ! Deci , hai sa fim mai intelegatori si mai optimisti , sa gindim pozitiv si sa - l desfiintam pe Boc dupa ce greseste , nu inainte ! Vorbim doar de politicieni , nu de ingeri !  

      Nu sunt de acord; pot sa-mi permit acest lux, nu ?

      Nu-i asa cum zici: este o replica la "bunul simt" a celor care l-au decretat slogan electoral, ptr.ca imediat ce-au fost debarcati sa pupe undeva pe cel pe care cu cateva zile inainte il facea de numa-numa. 

    MAKE, MAKE... Ai ratat ocazia (de bun simt ) sa ,,taci " cel putin 30 de zile, adica un fel de ,,batista pe tambal" !

    Acum daca tot ,,te-ai produs" cu articolul de mai sus, ca prima masura de igiena, ai putea sa tragi apa...

    1. Lucrezi cumva la deratizare ? cu ce te-a deranjat Make ?

      Chiar daca acum greseste, si greseste, cred ca tu trebuie sa tragi apa si poti sa te speli cu ea pe fata ( ai cumva ?) poate iti dai seama ince zoaie te speli. Daca nu-ti dai seama, stai cuminte; cu asa atitudine, si limbaj, chiar in spatele perdelei fiind, nu ajuti la nimic. 

    Le zici bine omule...

    Din pacate esti un " PROSTANAC" intirziat si nu cred ca ai dreptul sa-ti asumi cuvintele lui Mircea Geoana. Daca ai fi "DESTEPT" cum de altfel te crezi, votai cu prostanacul. Sau daca te deranjeaza numele, votai schimbarea. Sunt multi cei care azi il judeca pe Traian Basescu si o vor face in continuare. Ar fi bine sa realizeze ca este prea tarziu. Avem, ceea ce multi altii ca tine au VOTAT.

    " Sa traiti bine ! " 

    De data asta nu v-a mai dat nici cel putin spreanta.

    Dar ... regretele sunt tarzii.... 

    1. Dupa cum rezulta din ce scrii, ai votat nume, nu idei , programe sau doctrine. 

      Cu schimbarea ce-ai vrut sa zici ? ai fi vrut revenirea ? revenirea la ce? nu te-ai saturat inca de ei? 

      Spune-mi trei lucruri (dar sa fie bune si ptr. noi, realizabile) pe care crezi ca le-ar fi pus in practica si atunci i-ti cer scuze. 

      Ai crezut / sperat cumva la merele malaiete gen 25000 EURO pt.fiecare revenit acasa; ei iata ca , in fapt "si-au revenit" si nici macar nu l-au votat cei carora le-a promis; cum iti explici ca nu a avut "majoritatea" de la cei care ar fi primit merele malaiete ??

       

    DE CAND SUNTETI DVS.UN ZIAR CU OINII POLITICE ?NUMELE INSUSI PE CARE IL REPREZENTATI "BURSA"ARE UN SINGUR DOMENIU DE DISCUTIE FINANCIAR-ECONOMIC, ATI AJUNS SA FACETI POLOTICA ??? CINEVA VA FINANTEAZA PT ACEASTA ? TARA ACEASTA ESTE INTR-UN REGRES CONTINUU ! ZIARUL BURSA IL DECHID PENTRU A AFLA INFO.FINANCIARE SI BURSIERE NU PENTRU A-MI INUNDA VOI MINTEA CI IDEIILE VOATRE PLICTISTOARE-POLITICE-DEZGUSTA TOARE ! SUNTETI APOLITICI DACA ATI UITAT CE REPREZENTATI PRIN ACEST NUME "BURSA"

    1. De cind specializarea financiara interzice opinia politica? Regresul continuu de care pomenesti (ar fi bine sa consulti statisticile - ai avea unele surprize) nu are nici o legatura cu politica? Cursul leului este,cumva,influentat de evolutiile politice? Dar dobinzile? Poate ca ai dreptate in privinta pietei bursiere - acolo,fluctuatiile nu au legatura cu nimic. Bine,atunci citeste tabelele cu tranzactii - pentru tine e suficient.

    INCA ODATA VA REAMINTESC CA SUNTETI UN ZIAR APOLITIC ! COMENTARIUL DUMNEAVOASTRA ESTE SEC, O REPLICA LA REPLICA, O SCUZA LA UN ARTICOL PE CARE-L CONSIDERATI O CAPODOPERA ! PROBABIL ESTE UN ARTICOL BUN PROBABIL SUNTETI UN POLITOLOG LA FEL TOATA STIMA DAR IN ZIARUL BURSA SI ZIARUL FINANCIAR ASTFEL DE ARTICOLE NU SUNT IN MEDIUL LOR.AICI ESTE TARAMUL ANALIZELOR FINANCIARE A PIETEI DE VALORI, A INFORMATIILOR ECONOMICE INTERNATIONALE SI INTERNE MACRO SI MICRO ECONOMICE ! VRETI SA VA FELICIT PENTRU ARTICOL ? VA FELICIT DESI NU L-AM CITIT TREBUIE SA FITI FOARTE MANDRU DE EL, POATE ACUMA REUSITI SA RECUNOASTETI MEASJUL PE CARE DORESC SA-L TRANSMIT ( DEPOLITIZATI DONILOR PRESA ATI AJUNS DE DRAGUL RATINGULUI SA SCRIETI ORICE ATAT TIMP CAT ARE TRECERE LA POPULATIE ) SUNT IN STATE SI SUNTETI SURSA MEA DE INFORMARE DE 14 ANI SI POT SA AFIRM CA DE LA DISTANTA PRIVIND LUCRURILE AM AJUNS SA MA SUFOC CU POLITICA ROMANEASCA CARE NU PREZINTA NICI UN INTERES PENTRU MINE ESTE SUFOCANTA SI DEZGUSTATOARE, NU MA INTERESEAZA, MAI CONCIS IN FINANCIAL TIME ASTFEL DE ARTICOLE NU-SI AU LOCUL NU GASITI, OARE CUM AICI SE POATE ?? STIRILE POLITICE AU UN SINGUR SCOP INTR-UN ZIAR CU SPECIFIC FINANCIAR SI ANUME INFLUENTA EVENIMENTELOR ASUPRA CURSULUI DE SCHIMB SAU AL PIETETI DE CAPITAL ABSOLUT ATAT ! NU INTERESEAZA PE NICI UN ECONIMIST SAU UN INVESTITOR PAS,PNL,BAS, RSR PPP, SAU STIU EU CE ALTE PRESCURTARI MAI AU PARTIDELE POLITICE ROMANESTI.DECI INTR-UN CUVANT FINAL PREZENTATI STIRILE ASA CUM SUNT DIN DOMENIUL POLITIC DREPTUL LA ANALIZA NU-L AVETI ! AVETI IN SCHIMB OBLIGATIA PRIN NUMELE PE CARE-L REPREZENTATI SA FITI APOLITICI SI NEPARTINITORI., "STIREA" ESTE CEEA CE ZIARUL DUMNEAVOASTRA TREBUIE SA PREZINTE DIN DOMENIUL POLITIC NU ANALIAZA POLITICA CARE ESTE DE CELE MAI MULTE ORI PERSONALA ! NU SE MAI POATE DESCHIDE PAGINA UNUI ZIAR ROMANESC FARA SA DAI DE UN DESTEPT CARE FACE POLITICA IN NUME PROPRIU ! MULTUMESC !

     

    VA RECOMAND UN SITE UNDE PUTETI GASI STIRILE LA REALITATEA SI ACURATETEA LOR SI DE UNDE PUTETI SA VA LUATI INFO.CU INCREDERE, SE ACTUALIZEAZA LA CATEVA MINUTE : rttnews com ESTE SURSA MEA "ON THE COUNTER" IN STATE ! BAFTA

    1. In primul rind ca in Financial Times "astfel" de articole exista. In al doilea rind ca in toate ziarele cu specific financiar si economic ,serioase si care se respecta,"astfel" de articole exista.In al treilea rind,fara sa cunosc mentalitatile si starea de spirit locala,n-as indrazni sa investesc in Romania. Iar eu investesc in Romania de 12 ani. Sint in Israel,m-am intors doar de trei ori in Romania si imi culeg informatiile din Bursa. Gasesc ca este chiar suficient,mai ales judecind dupa rezultate.

    Excelent Tov. Make!Eu l-as fi propus pe Tov Dascalescu ptr.ca e sosia Tovarasului Boc.

    Raman la ideea mea, analiza politica nu are ce cauta intr-un ziar financiar si in financal times nu exista astfel de articole, exista o prezentare a stirilor politice nu o analiza a acestora.Analiza o fac eu iar in functie de aceasta analiza imi iau deciziile investitionale, exact precum un meci de fotbal unde diferiti fani pot venii cu diferite argumente pro si contra si injurii la echipa adversa sau echipa favorita . La 100 de fani 100 de noi opinii si idei deci opiniile sunt personsle si trebuie expuse in ziare unde cititorul are astfel de expectative nu itr-un ziar neutru unde stirea trebuie expusa ca si un eveniment !

    Dl Make,cred ca te-ai facut de KKKooo suficient cu acest articol:schimba placa !

    Un jurnal economic nu e cazul sa faca politica de acest nivel sau sa

    publice pamflete . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb